|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
puder sypki-ciag dalszy!
Yo,
dziewczyny moje kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takie mam dylematy w czwartkowy wieczór ![]() Poradzcie Siostry! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: puder sypki-ciag dalszy!
sister napisał(a):
> Yo, > dziewczyny moje kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > Takie mam dylematy w czwartkowy wieczór ![]() > Poradzcie Siostry! > ![]() ![]() To ja trochę odpowiem tyle, co i wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Poprawki sypkim pudrem nie wchodzą w grę. Nie będziesz go przecież wszędzie ze sobą nosić. Nakładanie pędzlem w toalecie na uczelni odpada.
Jeśli masz wątpliwości co do pudru odbijającego światło to kup transparetny - efekt będzie matowy, ale przekonasz się, że porządny mat uzyskany dzięki pudrowi daje dziwny efekt na czole, nosie, brodzie. Dlatego radzę dokupić do tego higlighter - najlepiej też kompaktowy - sypki i po nałożeniu pudru przypruszyć nim delikatnie te miejsca, które się za bardzo zmatowiły - uzyskasz efekt rozświetlenia tam, gdzie chcesz go uzyskać i ładnie wymodelujesz światłem twasz. Rozświetlacz w kamieniu dostaniesz większości marek, nawet Constans Carroll go produkuje (i w przeciwieństwie do innych produktów tej firmy, jest wcale niezły). pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ostatnio sypię błędami jak dyslektyk, przepraszam te panie o wrażliwych oczach (sama mam wrażliwe oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za rady
![]() Superkoa tym higlighter to jak sie poslugiwac? ![]() Ja zazwyczaj uzywam jeszce różu lub brązującego pudru w kulkach. To niby tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() superka napisał(a): > Jeśli masz wątpliwości co do pudru odbijającego światło to kup transparetny - efekt będzie matowy, ale przekonasz się, że porządny mat uzyskany dzięki pudrowi daje dziwny efekt na czole, nosie, brodzie. Dlatego radzę dokupić do tego higlighter - najlepiej też kompaktowy - sypki i po nałożeniu pudru przypruszyć nim delikatnie te miejsca, które się za bardzo zmatowiły - uzyskasz efekt rozświetlenia tam, gdzie chcesz go uzyskać i ładnie wymodelujesz światłem twasz. > Rozświetlacz w kamieniu dostaniesz większości marek, nawet Constans Carroll go produkuje (i w przeciwieństwie do innych produktów tej firmy, jest wcale niezły). > pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Tak - to wygląda jak puder w kompakcie. Możesz używać pufki lub takiego płatka jak do pudru kompaktowego. Muskaj baaaardzo delikatnie. Ja przerzuciłam się ostatnio na taką delikatną miotełkę We-My, ale puszek też się sprawdza. To nie jest takie trudne.
Jeszcze jedno: zazwyczaj są dwie wersje: złota i srebrna - jedna do ciepłej, a druga do zimnej karnacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.