|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() paternity leave
sytuacja jest taka ze ja studiuje dziennie, jestem ostatnim rocznikiem mojego kierunku, nie moge sobie wziac urlopu na nawet pol roku bo nie bede miala gdzie wrocic
tz pracuje u tego samego pracodawcy ponad 3 lata, pelen etat. moze to on pojsc na tacierzynski? zebym ja nie musiala tracic studiow? i nie, nie jestem w ciazy, nie wyjezdzac mi tu z gratulacjami, ale nie mlodniejemy, jak skoncze studia za dwa lata bede szukac pracy, nie bede myslec wtedy o dziecku... miala ktoras doczynienia z takim rozwiazaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: paternity leave
Cytat:
![]() Znalazlam takie info: http://www.fatherhoodinstitute.org/2...g-the-changes/
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja znalazlam na stronie rzadowej ze jednak bym musiala 20tyg ja byc zeby tz mogl byc kolejne 26 tygodni... co mnie nie urzadza bo 3mce to dla mnie za duzo do opuszczenia. a nie mam mozliwosci zatrudnienia rodziny do miesiecznego dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Katakumba: moze warto przejsc sie do CBA po porade, ja zauwazylam takie cos
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3272072 2]Katakumba: moze warto przejsc sie do CBA po porade, ja zauwazylam takie cos
czyli moglabys wziac tylko te pierwsze 6 tyg chyba (tak, dobrze pamietam?) gdy masz 90% pensji wyplaconej, od razu po tym wrocic do pracy? tak sobie gdybam ![]() wlasnie nie, tam pisze ze pierwsze 20tyg musze ja byc z dzieckiem zeby bylo to to platne. poza tym ja mialabym inna zagwodke - ja dostaje bursary z nhs i nie wiem czy gdybym poszla na maternity to nhs bylby odpowiedzialny za te 90% wyplaty czy od razu dostawalabym te 124 f / week |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie bylo na tej "stronie rzadowej" napisane, ze to jest dla majacych status employee..? ![]() Ty jestes studentem! ![]() A co do Twojego TZ to tez bym sprawdzila jaki ma kontrakt, ale jesli contract of employment (nie np contract for services, for employment, for workers, etc) to najprawdopodobniej ma 13 tyg razem, z tego 4 tyg w roku. Jak pojdzie na wiecej moga mu prace hmmm zmodyfikowac.. A szkoda chlopina przeciez by bylo ![]() Co do zaplaty to tez nie wiem Czemu rozkminiasz 126 90% etc - nie Twoja matematyzna formula ![]() Sorry za rozwalony post, spieszy mi sie troszke, ale szkoda mi bylo (chociTZ I tak za Toba nie przepadam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzieki za wywod ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Bardzo prosze i Polecam sie na przyszlosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.