|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nietoperze
Mam otoż bardzo pilną sprawę.Moja koleżanka panicznie boi się nietoperzy.Ze znajomymi tłumaczyliśmy jej już, że one nic jej nie zrobią bo się jej boją ale ona dalej swoje.Najbardziej boi się kiedy nisko latają, jest taki mit że nietoperze "wplątują się we włosy czy gryzą" a chciałabym Was spytać co wy sądzicie na ten temat.Czy miałyście jakieś przykre lub miłe przygody z nietoperzami?Mam nadzieję że pomożecie jej zlikwidować tą fobię.Napewno podsunę jej ten wątek.Może jej coś uświadomicie...
Bardzo proszę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nietoperze
Chyba najlepiej by było, gdybyście zabrali koleżankę do jakiegoś psychologa specjalizującego sie w leczeniu fobii. Wygląda na to, że fobia Twojej koleżanki to tzw. fobia prosta (niech mnie ktoś poprawi, jeśli sie mylę) a one szczęśliwie są do wyleczenia, zwykle skutecznie i dość szybko (oczywiście jeśli terapeuta ma doświadczenie i to trzeba zawsze sprawdzić). Obawiam się, że zapewnienia znajomych mogą być mało skuteczne, gdyż w przypadku fobii lęk nie jest racjonalny. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Killing me softly
|
Ha, nawet jeśli zgodnie powiemy, że nietoperze nie wplątują się we włosy, to czy koleżanka nam uwierzy?
![]() ![]() Nietoperze mają zmysł echolokacji, więc raczej nie wpadną w ciemności na drzewo na przykład- jak w tym kawale z nietoperzem słuchającym walkmana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja niemiłe doświadczenia z nietoperzami mam co roku, a to z tego względu że wlatują one na klatkę schodową przez okienka, które się tam znajdują. W zeszłym roku, we wakacje po spotkaniu ze znajomymi wróciłam do domu o 23, wchodzę na klatkę i idę na górę (mieszkam na IV p.) a tu na I-szym piętrze leci wprost na mnie nietoperz!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym wieczorem, we wakacje, często słychać wrzaski na klatce spowodowane obecnością tego nietoperka ![]() Takie małe, niepozorne a ile emocji wzbudza w kobietach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nietoperze to całkiem sympatyczne stworzonka
![]() ![]() To raczej mało prawdopodobne, żeby nietoperz "wkrecił sie we włosy", przecież one mają ten system echolokacji, więc wiedza, ze przed nimi jest przeszkoda... Patrzac na panike np na wycieczkach do jaskiń możnaby pomysleć, że te śpiace na suficie nietoperze tylko czają sie na jakąś długowłosą żeby jej się "wkręcic" ![]() ![]() Jedyna ytuacja, w której mogłabym się przestraszyc nietoperza, to pobyt z nim w małym zamknietym pomieszczeniu, bo wtedy on sam nie wie gdzie ma leceić, nie ma otwartej przestrzeni i kreci sie jak oszalały. Ale wiem, ze to nie jego wina ![]() Mojej cioci do mieszkania wpadło kilka w zeszłe lato, jeden sie biedak zaplątałw firankę - wujek go uwalnial (jest weterynarzem ![]() Dodam, ze jesli nietoperz wpadnie do domu, to zwykle wystarczy szeroko otworzyc okno i odsłonic je, to wyleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Naprawde?? Nie słyszałam o tym, prawde mówiąc... A dlaczego nietoperz ma gryźć ludzi?
Moze to nietoperzach-wampirach było ![]() ![]() Mają taki środek zniczulajacy, że nawet się nie czuje... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wampirów, to ja nawet nie wiem cvzy one żyją w polsce, a jeśli tak, to czy nie jest ich przypadkiem malutko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oleczka, moze nie pokazuj koleżance tego watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem,wczoraj mowiła żę jej przechodzi, ale boję się że jak znów zobaczy nietoperze to będzie to samo.Wczoraj ze strachu się popłakała.Kurczę my naprawdę nie wiedzieliśmy jak jej pomóc.Mi się wydaję że ona sobie wmówiła to że jej się wplącze we włosy itp. i to jest gdzieś w jej mózgu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nóg z namiotu nie wystawiłabym nawet gdybym wiedziała, że na 100% w Polsce nie ma "wampirów". Przecież są inne paskudztwa jak: wszelkie owady (bleeee), jaszczurki, myszy (moja koleżanka pod namiotem miała niemiłą przygodę z myszami) i inne "żyjątka" o których nawet nie mamy pojęcia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Własciwie to my żyjemy w niebezpiecznym klimacie, tyle tych wszystkich zwierzątek...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nietoperz przecież po Tobie nie chodzil
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No dobrze, nie czepiam sie... gdyby latał wkoło mnie to pewnie tez bym sie oganiała, taki odruch...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na działce tuż przez zapadnięciem zmroku lata mnóóóóstwo nietoperzy, dość nisko, i jeszcze nigdy żaden z nich nie wplątał mi się we włosy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.