nieznajomy mężczyzna - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 14:59   #1
misieharibo
Raczkowanie

nieznajomy mężczyzna

Cześć . Piszę na forum, ponieważ już nie wiem co robić .
Otóż codziennie w autobusie spotykam pewnego chłopaka, który nie ukrywam strasznie mi się podoba .
Zaczęło się od tego, że już kilka razy zauważyłam jak się na mnie patrzy. Niestety, gdy tylko ja to zauważę, odwraca się .

Wczoraj próbowałam ściągnąć go wzrokiem, ponieważ chciałam się uśmiechnąć i dać mu jakąs zachętę do działania . Niestety. Widział, to i unikał mojego wzroku , był strasznie zmieszany . Przestałam więc się patrzyć i pisałam smsa . Nagle podniosłam głowę i on oczywiście się patrzył, lecz tak jak poprzednio odwrócił się, gdy zobaczył, że go przyłapałam . Dziś było tak samo .

Już sama nie wiem, czy ja mu także się podobam ...
Czy dobrze będę, jeżeli zaproponuję mu spotkanie? Czy raczej powinnam jakoś inaczej zagadać np zapytać o godzinę ?

Błagam pomóżcie !!!
misieharibo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 15:09   #2
Soso
Zakorzenienie

Dot.: nieznajomy mężczyzna

łoo matko, znowu jakaś akcja na facebooku?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 17:51   #3
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misieharibo Pokaż wiadomość
Cześć . Piszę na forum, ponieważ już nie wiem co robić .
Otóż codziennie w autobusie spotykam pewnego chłopaka, który nie ukrywam strasznie mi się podoba .
Zaczęło się od tego, że już kilka razy zauważyłam jak się na mnie patrzy. Niestety, gdy tylko ja to zauważę, odwraca się .

Wczoraj próbowałam ściągnąć go wzrokiem, ponieważ chciałam się uśmiechnąć i dać mu jakąs zachętę do działania . Niestety. Widział, to i unikał mojego wzroku , był strasznie zmieszany . Przestałam więc się patrzyć i pisałam smsa . Nagle podniosłam głowę i on oczywiście się patrzył, lecz tak jak poprzednio odwrócił się, gdy zobaczył, że go przyłapałam . Dziś było tak samo .

Już sama nie wiem, czy ja mu także się podobam ...
Czy dobrze będę, jeżeli zaproponuję mu spotkanie? Czy raczej powinnam jakoś inaczej zagadać np zapytać o godzinę ?

Błagam pomóżcie !!!
ja bym np. wysiadając przeszła obok niego i na kartce zostawiła mu numer telefonu - zrobisz ruch, ale dasz mu też możliwość wyboru i zdecydowania, co chce z tym dalej zrobić

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 18:03   #4
Ekstazaa
Rozeznanie

Jak masz zamiar zaproponować spotkanie? Nie rozmawiałaś z nim nigdy, ale nagle podbijesz w autobusie i się spytasz czy się z Tobą spotka? No raczej no way. Wiesz przynajmniej jak się nazywa, czy macie wspólnych znajomych? Bez sensu się bawić w takie podchody.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 18:25   #5
elmowa
Raczkowanie

Może spróbuj tego:

http://www.youtube.com/watch?v=Enxwu...eature=related

elmowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 18:43   #6
Unex
bez kija nie podchodz

Skoro spotykasz go codziennie w autobusie to pewnie mieszkacie w tej samej miejscowości/części miasta ?

Ja bym się do niego przysiadła Hmm i zaczęła rozmawiać o pierdołach, na koniec powiedziała ' do zobaczenia' i już nawiązała byś jakąś rozmowę, cokolwiek, dowiedziała się jak ma na imię, czy iskrzy

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 09:26   #7
misieharibo
Raczkowanie

niestety nie wiem jak ma na imię i czy ma kogoś .

a co do tego czy mieszkamy niedaleko to raczej podejrzewam na jakiej ulicy może mieszkać .

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez elmowa Pokaż wiadomość
dobre

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 12:26   #8
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elmowa Pokaż wiadomość
Padłam

Co do autorki.
Pewnie kawał ładnej dziewczyny z Ciebie, z niego fajny facet skoro wpadł Ci w oko. Zrób cokolwiek żeby z tobą pogadał, jak wyjdzie - będziecie po 50 latach śmiać się z tego jaka ciapa była z niego skoro to ty musiałaś zacząć, a jeśli nie wyjdzie - trudno debil z niego i tyle.
Życzę powodzenia
jednak przestrzegam przed zbytnim idealizowaniem.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 13:34   #9
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
ja bym np. wysiadając przeszła obok niego i na kartce zostawiła mu numer telefonu - zrobisz ruch, ale dasz mu też możliwość wyboru i zdecydowania, co chce z tym dalej zrobić
jeśli w ogóle już musiałabym zaczepiać obcego faceta w celu poznania go bliżej ( nie mówię o przysługach w sklepie czy coś -bo mam tylko 166 cm ) to chyba jedyny sposób do jakiego bym się posunęła.

Poza tym też często się gapię na ludzi w komunikacji miejskiej aż strach pomyśleć że większość może myśleć że jestem nimi zainteresowana....

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2012-01-18 o 13:37
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 13:50   #10
cherry_flamme
Zakorzenienie

Zimą często autobusy się spoźniają, więc możesz zagadać ''Hej, co za dzień, mam nadzieję, że zdążę do szkoły (czy gdzie tam jeździsz)'' Chłopak powinien wtedy coś odpowiedzieć i jakoś to pójdzie.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 18:45   #11
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Poza tym też często się gapię na ludzi w komunikacji miejskiej aż strach pomyśleć że większość może myśleć że jestem nimi zainteresowana....
A ja lubię patrzeć na ludzi nie tylko w komunikacji, ale na ulicy albo w sklepie, jak mi się ktoś spodoba (stylem, makijażem, fryzurą, kolorami, ładnym sposobem chodzenia, fajnymi ciuchami, które mogłabym mieć i się zastanawiam czy na mnie dobrze wyglądały), to się potrafię okręcić i obejrzeć za taką osobą. Ale ze mnie stalker

Co do rad, to moim zdaniem Klempaa zasugerowała najlepsze wyjście - zrobić tak, żeby się narzucić i dać możliwość podjęcia decyzji.
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 19:22   #12
dance makabre
Wtajemniczenie

Jeśli nie masz odwagi, żeby podejść i zagadać, zrób tak, jak mówi Klempaa. Jeśli masz- podejdź, powiedz cześć, uśmiechnij się, zacznij rozmowę o pierdołach... i czekaj na jego ruch
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 20:27   #13
cherry_flamme
Zakorzenienie

Moim zdaniem pomysł Klempy jest bardzo odważny i skoro chłopak unika nawet kontaktu wzrokowego, to raczej nie zadzwoni

Stary 2012-01-18, 20:59   #14
misieharibo
Raczkowanie

pozatym to on pierwszy wysiada , więc trudno byłoby mu wcisnąc karteczkę . a i boję się, że by nie zadzwonił ...

narazie go uwodzę wzrokiem i coś się rusza Wam powiem bo dziś już jakby lekko się uśmiechnął
Stary 2012-01-19, 01:07   #15
cherry_flamme
Zakorzenienie

Ty do niego zagadaj, bo tak to się będziecie uwodzić wzrokiem do przyszłego roku

Stary 2012-01-19, 20:51   #16
misieharibo
Raczkowanie

dzisiaj myślałam, że go nie będzie bo od jakiegoś czasu we czwartki i we środy go nie było . Jednak był. Ja wsiadałam na innym przystanku niż zwykle, na dodatek z kuzynką . Ale mimo to i tak mnie wypatrzył

wymyśliła, że będę przechodzić koło niego i coś upuszcze. Nie wiem jeszcze co, zobaczymy, mam czas do poniedziałku, bo jutro go raczej nie będzie
Stary 2012-01-19, 20:59   #17
cherry_flamme
Zakorzenienie

W autobusie jest zazwyczaj mało miejsca i czasu, tzn. jak wychodzisz, to raczej robisz to szybko, żeby nie blokowac wyjścia i żeby autobus nie musiał stać na przystanku do wieczora, prawda? Więc zanim on zauważy, że coś upuściłaś, zreflektuje się i to podniesie, to trochę minie...
Będę Ci do skutku powtarzała: ZAGADAJ

Stary 2012-01-19, 22:43   #18
Ivi 1988
Zakorzenienie

Po moich doswiadczeniach z facetami nigdy bym juz chyba nie zrobila pierwszego kroku Zle odczytanie sygnalow nie jest fajne i dume pozniej sie dluugo leczy

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 08:40   #19
misieharibo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Po moich doswiadczeniach z facetami nigdy bym juz chyba nie zrobila pierwszego kroku Zle odczytanie sygnalow nie jest fajne i dume pozniej sie dluugo leczy

właśnie boję się, że źle odczytałam sygnały ...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość

W autobusie jest zazwyczaj mało miejsca i czasu, tzn. jak wychodzisz, to raczej robisz to szybko, żeby nie blokowac wyjścia i żeby autobus nie musiał stać na przystanku do wieczora, prawda? Więc zanim on zauważy, że coś upuściłaś, zreflektuje się i to podniesie, to trochę minie...
Będę Ci do skutku powtarzała: ZAGADAJ

no dobra . ale na jaki temat ?

boję się, że nast dnia będzie mnie unikał .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 10:36   #20
Ivi 1988
Zakorzenienie

Wiesz, ja czasem mam wrazenie,ze wiekszosc mezczyzn patrzy na mnie z podziwem.. hehe A byc moze naszlam im na droge lub przypominalam kogos.. Lub po prostu bylam ich typem... podobnie jak wiele innych dziewczyn, na ktore tez patrza
Zycze Ci powodzenia, ale na Twoim miejscu chyba nic bym nie robila..

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 16:15   #21
dance makabre
Wtajemniczenie

No jak to jak zagadać? Powiedz: cześć, uśmiechnij się promiennie i rozpocznij jakąś luźną rozmowę, cokolwiek, że zauważyłaś że codziennie jeździ tym samym autobusem co Ty i pomyślałaś że moglibyście się poznać
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-01-20, 16:25   #22
platekrozy
Zakorzenienie

Uśmiechnij się do Niego,jak odwróci wzrok i nie odwzajemni uśmiechu będzie oznaczać,że albo nie jest zainteresowany albo jest tak nieśmiały.Jak jest tak nieśmiały to chce Ci się z nim użerać?
Ja tam nieśmiałych nie lubię.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 16:32   #23
kasieńka:)
Rozeznanie

Ciężko mi sobie wyobrazic, że można miec aż taki problem, żeby zwyczajnie zacząc rozmowę. Możesz przecież zacząc od "czesc" po analizę rynku zbytu częsci wtórnych do Waszego rodzaju autobusu, no cokolwiek, która godzina, autobus się spóźnia, jest gorąco, zimno, piękna pogoda, czy zwyczajnie się uśmiechnąc i z tym uśmiechem popatrzec mu w oczy, jak wstydzisz się zagadac.
Beznadziejne mi się wydaję wyuczyc się zdania, które doradzą Ci tu dziewczyny, bo zwyczajnie może nie byc w Twoim stylu, a jak Ci coś na to odpowie to co, powiesz mu, że odpowiesz mu później bo musisz się z wizażem skontaktowac?
3 dni Ci już autorko umknęły od założenia wątku, a tu żadnego kroku

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 12:57   #24
misieharibo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasieńka:) Pokaż wiadomość
Ciężko mi sobie wyobrazic, że można miec aż taki problem, żeby zwyczajnie zacząc rozmowę. Możesz przecież zacząc od "czesc" po analizę rynku zbytu częsci wtórnych do Waszego rodzaju autobusu, no cokolwiek, która godzina, autobus się spóźnia, jest gorąco, zimno, piękna pogoda, czy zwyczajnie się uśmiechnąc i z tym uśmiechem popatrzec mu w oczy, jak wstydzisz się zagadac.
Beznadziejne mi się wydaję wyuczyc się zdania, które doradzą Ci tu dziewczyny, bo zwyczajnie może nie byc w Twoim stylu, a jak Ci coś na to odpowie to co, powiesz mu, że odpowiesz mu później bo musisz się z wizażem skontaktowac?
3 dni Ci już autorko umknęły od założenia wątku, a tu żadnego kroku

Wiem ... Alemuszę coś już wykombinować i chyba normalnie do niego zagadam . Chyba mnienie zje . Nie będzie chciał podtrzymywać czyt. na następny dzień będzie mnie unikał to znaczy, że mnie nie chce , a ja nie bd sie narzucała . zobaczymy .
Stary 2012-01-23, 10:25   #25
misieharibo
Raczkowanie

Dziewczyny zrobiłam to !

szczegoły wieczorkiem
Stary 2012-01-23, 14:41   #26
dance makabre
Wtajemniczenie

Czekam z niecierpliwością
Stary 2012-01-23, 21:22   #27
Brangien
Rozeznanie

No i jak tam? Już jest wieczorek chyba
Stary 2012-01-23, 21:30   #28
Pampalini
Rozeznanie

również czekam na informację!
Stary 2012-01-23, 22:07   #29
misieharibo
Raczkowanie

Sorki, nie mogłam wcześniej wejść i napisać

Ale teraz się zrekompensuję i to zrobię

Otóż wsiadłam do autobusu, on oczywiście stał i się patrzył .
Nie podeszłam na początku bo pół drogi biłam się z myślami, ale w końcu wystrzeliłam jak z procy

Podeszłam i zapytałam się o godzinę . Oczywiście byłam przygotowana , że niby mi się tel psuje bla bla bla .
Powiedział która godzina uśmiechając się przy tym . Kurde wiem, że się kapnął, że zrobiłam to specjalnie
Przedstawiałm się i przynajm,niej wiem jak ma na imię No i zaczęliśmy rozmowę . Zapytałam się czy jedzie do pracy, on że niestety , że znowu się spóźni . Potem zapytałam się go tylko czy pracuje gdzieś tu na baranówce ( nazwa osiedla) , a on mi zaczął tłumaczyć gdzie dokładnie
powiedział, że jest po studiach i że teraz robi drugi kierunek zaocznie , nawet powiedział gdzie

tylko kurde . miałam na początku wrażenie, że nie chciał gadać . ale potem się rozgadał i uśmiechał się cały czas . nie wiem może śmiał się ze mnie .
może był w szoku bo ja bym była

jak sobie o tym pomyśle to mi wstyyd
i decydujący dzień to będzie jutro . jeżeli wsiąde do busa, a on będzie gdzieś schowany (czyt. wbity w kąt ), żebym go nie zauważyła , to dam sobie spokój , choć szkoda by było ...

ale akcja ... szczerze ? w życiu bym się nie spodziewała, że zrobię coś takiego ale poczułam to : taki impuls, zrób coś bo będziesz żałować . i poszło .
Stary 2012-01-23, 22:17   #30
kakakax
Raczkowanie

Gratuluje odwagi wydaje mi się, że nie będzie się chował po kątach w busie. Na pewno nie bez kozery często spogląda na Ciebie. Ja ponad 2 miesiące temu też podeszłam do kogoś i nie mogłam uwierzyć, że to zrobiłam. Spytałam się go po prostu jak ma na imię pogadałam z nim 2 minuty i niestety musiałam już iść. Na szczęście spytał się mnie o numer telefonu Odezwał się po kilku dniach, gdy napisał skakałam ze szczęścia
kakakax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości