![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nieznajomy mężczyzna
Cześć . Piszę na forum, ponieważ już nie wiem co robić .
Otóż codziennie w autobusie spotykam pewnego chłopaka, który nie ukrywam strasznie mi się podoba . Zaczęło się od tego, że już kilka razy zauważyłam jak się na mnie patrzy. Niestety, gdy tylko ja to zauważę, odwraca się . Wczoraj próbowałam ściągnąć go wzrokiem, ponieważ chciałam się uśmiechnąć i dać mu jakąs zachętę do działania . Niestety. Widział, to i unikał mojego wzroku , był strasznie zmieszany . Przestałam więc się patrzyć i pisałam smsa . Nagle podniosłam głowę i on oczywiście się patrzył, lecz tak jak poprzednio odwrócił się, gdy zobaczył, że go przyłapałam . Dziś było tak samo . Już sama nie wiem, czy ja mu także się podobam ... Czy dobrze będę, jeżeli zaproponuję mu spotkanie? Czy raczej powinnam jakoś inaczej zagadać np zapytać o godzinę ? Błagam pomóżcie !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nieznajomy mężczyzna
łoo matko, znowu jakaś akcja na facebooku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak masz zamiar zaproponować spotkanie? Nie rozmawiałaś z nim nigdy, ale nagle podbijesz w autobusie i się spytasz czy się z Tobą spotka? No raczej no way. Wiesz przynajmniej jak się nazywa, czy macie wspólnych znajomych? Bez sensu się bawić w takie podchody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może spróbuj tego:
http://www.youtube.com/watch?v=Enxwu...eature=related ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
bez kija nie podchodz
|
Skoro spotykasz go codziennie w autobusie to pewnie mieszkacie w tej samej miejscowości/części miasta ?
![]() Ja bym się do niego przysiadła ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
niestety nie wiem jak ma na imię i czy ma kogoś .
a co do tego czy mieszkamy niedaleko to raczej podejrzewam na jakiej ulicy może mieszkać . ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do autorki. Pewnie kawał ładnej dziewczyny z Ciebie, z niego fajny facet skoro wpadł Ci w oko. Zrób cokolwiek żeby z tobą pogadał, jak wyjdzie - będziecie po 50 latach śmiać się z tego jaka ciapa była z niego skoro to ty musiałaś zacząć, a jeśli nie wyjdzie - trudno debil z niego i tyle. Życzę powodzenia ![]() jednak przestrzegam przed zbytnim idealizowaniem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym też często się gapię na ludzi w komunikacji miejskiej aż strach pomyśleć że większość może myśleć że jestem nimi zainteresowana.... ![]()
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2012-01-18 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zimą często autobusy się spoźniają, więc możesz zagadać ''Hej, co za dzień, mam nadzieję, że zdążę do szkoły (czy gdzie tam jeździsz)'' Chłopak powinien wtedy coś odpowiedzieć i jakoś to pójdzie.
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do rad, to moim zdaniem Klempaa zasugerowała najlepsze wyjście - zrobić tak, żeby się narzucić i dać możliwość podjęcia decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie masz odwagi, żeby podejść i zagadać, zrób tak, jak mówi Klempaa. Jeśli masz- podejdź, powiedz cześć, uśmiechnij się, zacznij rozmowę o pierdołach... i czekaj na jego ruch
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem pomysł Klempy jest bardzo odważny i skoro chłopak unika nawet kontaktu wzrokowego, to raczej nie zadzwoni
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pozatym to on pierwszy wysiada , więc trudno byłoby mu wcisnąc karteczkę . a i boję się, że by nie zadzwonił ...
narazie go uwodzę wzrokiem i coś się rusza Wam powiem bo dziś już jakby lekko się uśmiechnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ty do niego zagadaj, bo tak to się będziecie uwodzić wzrokiem do przyszłego roku
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dzisiaj myślałam, że go nie będzie bo od jakiegoś czasu we czwartki i we środy go nie było . Jednak był. Ja wsiadałam na innym przystanku niż zwykle, na dodatek z kuzynką . Ale mimo to i tak mnie wypatrzył
![]() wymyśliła, że będę przechodzić koło niego i coś upuszcze. Nie wiem jeszcze co, zobaczymy, mam czas do poniedziałku, bo jutro go raczej nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() W autobusie jest zazwyczaj mało miejsca i czasu, tzn. jak wychodzisz, to raczej robisz to szybko, żeby nie blokowac wyjścia i żeby autobus nie musiał stać na przystanku do wieczora, prawda? Więc zanim on zauważy, że coś upuściłaś, zreflektuje się i to podniesie, to trochę minie... Będę Ci do skutku powtarzała: ZAGADAJ ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Po moich doswiadczeniach z facetami nigdy bym juz chyba nie zrobila pierwszego kroku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie boję się, że źle odczytałam sygnały ... ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
no dobra . ale na jaki temat ? ![]() boję się, że nast dnia będzie mnie unikał . ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja czasem mam wrazenie,ze wiekszosc mezczyzn patrzy na mnie z podziwem.. hehe A byc moze naszlam im na droge lub przypominalam kogos.. Lub po prostu bylam ich typem... podobnie jak wiele innych dziewczyn, na ktore tez patrza
![]() Zycze Ci powodzenia, ale na Twoim miejscu chyba nic bym nie robila.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
No jak to jak zagadać? Powiedz: cześć, uśmiechnij się promiennie
![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Uśmiechnij się do Niego,jak odwróci wzrok i nie odwzajemni uśmiechu będzie oznaczać,że albo nie jest zainteresowany albo jest tak nieśmiały.Jak jest tak nieśmiały to chce Ci się z nim użerać?
Ja tam nieśmiałych nie lubię.
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ciężko mi sobie wyobrazic, że można miec aż taki problem, żeby zwyczajnie zacząc rozmowę. Możesz przecież zacząc od "czesc" po analizę rynku zbytu częsci wtórnych do Waszego rodzaju autobusu, no cokolwiek, która godzina, autobus się spóźnia, jest gorąco, zimno, piękna pogoda, czy zwyczajnie się uśmiechnąc i z tym uśmiechem popatrzec mu w oczy, jak wstydzisz się zagadac.
Beznadziejne mi się wydaję wyuczyc się zdania, które doradzą Ci tu dziewczyny, bo zwyczajnie może nie byc w Twoim stylu, a jak Ci coś na to odpowie to co, powiesz mu, że odpowiesz mu później bo musisz się z wizażem skontaktowac? 3 dni Ci już autorko umknęły od założenia wątku, a tu żadnego kroku ![]()
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem ... Alemuszę coś już wykombinować i chyba normalnie do niego zagadam . Chyba mnienie zje . Nie będzie chciał podtrzymywać czyt. na następny dzień będzie mnie unikał to znaczy, że mnie nie chce , a ja nie bd sie narzucała . zobaczymy . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zrobiłam to !
szczegoły wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Czekam z niecierpliwością
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
No i jak tam? Już jest wieczorek chyba
![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
również czekam na informację!
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Sorki, nie mogłam wcześniej wejść i napisać
![]() Ale teraz się zrekompensuję i to zrobię ![]() Otóż wsiadłam do autobusu, on oczywiście stał i się patrzył . Nie podeszłam na początku bo pół drogi biłam się z myślami, ale w końcu wystrzeliłam jak z procy ![]() Podeszłam i zapytałam się o godzinę . Oczywiście byłam przygotowana , że niby mi się tel psuje bla bla bla . Powiedział która godzina uśmiechając się przy tym . Kurde wiem, że się kapnął, że zrobiłam to specjalnie ![]() Przedstawiałm się i przynajm,niej wiem jak ma na imię ![]() ![]() powiedział, że jest po studiach i że teraz robi drugi kierunek zaocznie , nawet powiedział gdzie ![]() tylko kurde . miałam na początku wrażenie, że nie chciał gadać . ale potem się rozgadał i uśmiechał się cały czas . nie wiem może śmiał się ze mnie . może był w szoku ![]() ![]() jak sobie o tym pomyśle to mi wstyyd ![]() i decydujący dzień to będzie jutro . jeżeli wsiąde do busa, a on będzie gdzieś schowany (czyt. wbity w kąt ), żebym go nie zauważyła , to dam sobie spokój , choć szkoda by było ... ale akcja ... szczerze ? w życiu bym się nie spodziewała, że zrobię coś takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Gratuluje odwagi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.