|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy to ja jestem dziwna czy zachowanie mojego TŻa?
Zdecydowałam się założyc ten wątek, ponieważ już sama nie wiem co my myślec o swojej sytuacji. Wiem, że podobnych opowieści może byc na tym forum dużo ale każda mimo wszystko jest jakaś tam indywidualna. Otóż z moim TŻ jesteśmy razem około 9 miesięcy. Jesteśmy w wieku on- 26 lat, ja- 24. Na początku stycznia wyjechał do szkoły policyjnej na drugi koniec Polski no i się zaczęło. Przed jego wyjazdem naprawdę super się dogadywaliśmy, dużo spędzaliśmy czasu razem, mieliśmy podobne zainteresowania, ot taka dobrana para z nas była, jakby dwie połówki jednego jabłka. Po jego wyjeździe, dzwonił codziennie, byliśmy w ciągu dnia w kontakcie smsowym (oczywiście w miare możliwości
![]() ![]() Bardzo proszę o jakieś konstruktywne rady!!!!!!!! P.S. Wątek, że ma inną możemy z góry wykluczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie wiem czy to ja jestem dziwna czy zachowanie mojego TŻa?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też swojego czasu prosiłam się o uwagę i - szczerze - to było dla mnie upokarzające. Jeżeli kogoś kochamy, jesteśmy z nim i słyszymy od tej drugiej osoby, że czuje się ona zaniedbana, niekochana, to jakim trzeba być chamem, żeby chociaż nie starać się tego zmienić? Autorka nie prosi swojego partnera o zostawienie studiów, czy dwa razy częstsze wizyty, a o telefon raz dziennie i czułe słowo, no ludzie ![]() Ja to widzę w ten sposób, może jest inaczej, bo sama piszesz, że Ty do tego przywykłaś. Każdy ma swoje zdanie, ja już z kimś takim być nie będę, bo dla mnie to za dużo nerwów i łez. Cytat:
Dla mnie takie "trudno, ja już taki jestem" bez nawet najmniejszej próby zmiany czy wytłumaczenia mi tego, to fakt, że kogoś tu nie obchodzą moje uczucia.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Niedawno przechodziłam przez coś podobnego i niczego dobrego to niestety nie wróży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ewidentnie widać, że coś jest nie tak ja bym pogadała z nim ostatni raz, jeśli szczera rozmowa nic nie zmieni, sama bym go olała( tak jak on to robi teraz) nie pisz sms, nie dzwoń, niech chłop wykaże troche inicjatywy, jeśli tego nie zrobi może to, będzie brutalne ale bym się z nim rozstała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Niestety popieram poprzedniczki, które twierdzą, że to zmierza do rozstania. Z twojego opisu wygląda na to, że w tym związku to tylko ty okazujesz mu miłość
![]() ![]() Miałam podobną sytuację, także nie lubię się "prosić" ( nie chodzi mi tu o wydawanie na świat małych świnek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Może jest jak stereotypowy Fin, oni mówią kobiecie tylko raz "-Kocham Cię", a później dopiero gdy coś się zmieni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hello_lucy mogę się mylić więc potraktuj mój wpis jako sugestię
![]() Ja to widzę tak, że jesteście już ze sobą i przywykliście do tego. On przywykł do tego, że jesteś, że piszesz do niego więc stwierdził, że nie musi Ciebie już zdobywać. Czyli I etap zakochania już się skończył. I wcale nie musi to oznaczać, że związek się rozpadnie. Ważne jest teraz co z tym zrobicie. Widać, że Tobie zależy na nim.. jemu może też tylko okazuje to w inny sposób? Według mnie potrzebujecie odświeżenia związku, takiej odskoczni od codzienności. Jak już się spotykacie to idźcie tam gdzie nigdy nie byliście, róbcie coś nowego, może udałoby się wyjechać gdzieś na cały dzień tylko we dwoje? Przypomnij mu jak wartościową kobietą jesteś i to, że potrzebujesz czułości, rozmów z nim jak jest daleko. Są też dwa inne mniej polecane wyjścia: przestań do niego pisać i niech zobaczy jak to jest, może wtedy się zmieni? albo wzbudzenie zazdrości- tylko z tym należy strasznie uważać.. 3mam kciuki za Twoje szczęście!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
przez pierwsze 2 lata to jest tylko euforia, więc skoro jej nie ma, to znaczy, że coś się wypaliło, zmieniło, w każdym bądż razie nie jest dobrze. można wymyślać, że jest Finem, czy cokolwiek bądż, ale skoro teraz nie jest dobrze, to już nie będzie. może i nie ma nikogo, ale najwidoczniej jest kimś zainteresowany. w szkole policyjnej tak samo są kobiety. dla mnie jeżeli ktoś nie odpowiada na wyznanie miłości, to albo sam nie kocha, albo jego uwaga skupiona jest na kimś innym, albo coś wygasło po prostu. nie bardzo jest jak Ciebie pocieszyć, bo widać jednak, że jemu przestało zależeć. nie ma nawet punktu zaczepienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
myśle że samotny wyjazd, to dla niego coś nowego, nikt go tam nie kontroluje, ma wieczory dla Siebie, może dla kumpli ... jeżeli nie może w to wlączyć innej kobiety.
Ewidentnie sie coś dzieje, na pewno stracił zainteresowanie Tobą, może go zafascynowało to że jest daleko i może robić co chce .. pewnego rodzaju odskocznia od codzienności.. Co do slow "Kocham Cię ", to liczy sie uczucie, intensywność uczuć jakie sobie okazujecie gdy sie widzicie. Przemil troszkę i nie odzywaj sie kilka dni .. reakcja powinna być bardzo szybka jeżeli mu zależy i myśli o Tobie .. a jeżeli nie to niestety poważna rozmowa i uderz odrazu w sedno tej sprawy, bez owijania w bawełne ... Osobiście mój partner nie jest wylewny, nigdy mi nie slodził, nie umie mówić komplementów, nie obejmie, pocaluje mnie przy znajomych ... za to gdy jesteśmy sami pzechodzi pewien rodzaj przemiany i jest naprawde niesamowity ... Ja to wszystko obracam najczęściej w żarty zadając glupie pytania typu " to co pociągam Cie w tym stroju " on daje uśmiech a ja już wiem że tak ![]() Choć gdy sie staral o mnie to byl inny, po 5 latach już twierdzi że nie jesteśy malymi dziećmi, że ulokowal serce we mnie .. i nic tego nie zmieni ![]() Są typy i typy ..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.