|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
AlterrEyoWitam
![]() Podobnie jak w przypadku reszty szczęśliwi wybranych recenzentek wyniki konkursu okazały się dla mnie ogromną - radosną - niespodzianka! Wiadomość z wynikami odczytałam w sobotę popołudniu - niestety Rossmann, który wybrałam już był zamknięty. Musiałam czekać do dzisiaj! Od teraz na wszelki wypadek na pewno będę wybierać sklepy otwarte przez cały tydzień ![]() O dziwo w Rossmannie nie miałam okazji doświadczyć niczego niemiłego. Panie w sklepie były poinformowane o akcji i od razu wiedziały o co chodzi. Po paru chwilach czekania (i oczywiście przyglądania się pobliskim półkom - zawsze może się okazać, że muszę koniecznie coś kupić) Pani przyniosła z zaplecza torebeczkę z kosmetykami, sprawdziła dowód i wreszcie - zestaw od Alterry był mój ![]() ![]() Szybki rzut oka do środka paczuszki i... tak tak! Są tam ![]() ![]() ![]() Nie mogłam się powstrzymać i natychmiast wyciągnęłam wszystko z torebeczki: ![]() A co skrywała torebeczka pełna skarbów? Oto lista: 1. Maseczka do skóry suchej i wrażliwej z aloesem. 2. Rumiankowa pomadka do ust. 3. Krem do rąk z granatem i aloesem. 4. Szampon nawilżający do włosów suchych i zniszczonych, granat i aloes. 5. Peeling do ciała, żurawina i figa. 6. Brązujący krem na dzień z brzoskwinią. Do akcji zgłosiłam się głownie skuszona pozytywnymi recenzjami brązującego kremu na dzień z brzoskwinią który według blogerek idealnie sprawdza się jako krem tonujący. Miałam ogromną ochotę na wypróbowanie tego produktu. Pierwsze wrażenia - póki co mogę opisać jedynie wrażenia wizualne (no i zapachowe, nie mogłam się powstrzymać!). Kosmetyki mają naprawdę świetną szatę graficzną, zwracają na siebie pozytywnie uwagę również na sklepowych półkach. Śliczne soczyste kolory, wygodne opakowania - a wszystko podane w nieprzesadzony i nieprzesłodzony sposób. Poza tym wszystkie produkty mają dość spore pojemności co sugeruje, że przy niskich cenach będą dodatkowo wydajne. Co do zapachów - póki co sprawdzałam produkty w tubeczkach (krem do rąk, peeling, szampon) i wszystkie pachną obłędnie. Mam nadzieje, że po użyciu zapach nie będzie szybko znikał bo jest bardzo przyjemny w każdym sprawdzonym przypadku. Teraz wybieram się na wycieczkę rowerową i mam w planach przetestowanie pomadki. Ciekawe jak się sprawdzi ?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AlterrEyo
Ja tak samo wybrałam Rossmana który w sobotę był czynny do 16 (ja byłam o 18) a w niedziele był zamknięty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pomadki - obszerniejszą recenzję dodam jutro ale póki co mogę powiedzieć, że na plus liczy jej się to, że się nie klei (no i poręczne zgrabne i ładne opakowanie) chociaż wydaje się być dość tłusta i ciężka (w pozytywnym znaczeniu - wygląda na taką która nawilży a nie wysuszy). Co do minusów - cóż mam niestety dość pokrzywdzone po zimie usta - wieczne przeziębienie dało mi się zimą w kość - i niestety ale pomadka podkreśla to, że moje usta są suche. Co do zapachu który ponoć doskwiera - ja muszę się skupić żeby go poczuć więc nie jest zbyt intensywny ale fakt, w porównaniu do reszty kosmetyków nie jest zachwycający. Na szczęście ja go pod nosem nie czuję a i TZ nie uciekał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wracam z recenzją pomadki po 3 dniach używania.
Od 3 dni codziennie stosuję pomadkę nawilżającą rumiankową Alterra. Pora na wstępną recenzję produktu. ![]() Najpierw plusy: + z wywiadu : dobra dostępność oraz atrakcyjna cena + delikatny kolor, można spokojnie nałożyć pod inna pomadkę jako warstwę ochronną lub na wierzch żeby delikatnie nabłyszczyć usta + ogromny plus - nie klei się absolutnie, można spokojnie nosić rozpuszczone włosy i nie bać się, że przy każdym podmuchu wiatru będą przyklejać się do naszych ust + produkt raczej wydajny, nie trzeba jej często nakładać ponieważ długo utrzymuje się na usta a co za tym idzie nie zużywa się w tempie astronomicznym + dość tłusta, konkretna konsystencja - liczę to jako plus ponieważ pomadka wydaje się przez to bardzo treściwa, nie powoduje to żadnego dyskomfortu w trakcie używania + czy faktycznie nawilża - jeszcze nie wiem - do tego potrzeba troszkę dłuższych testów + z elementów estetycznych - naprawdę fajne ładne opakowanie, poza tym podoba mi się to, że "nakrętka" nie jest śliska, nie wypada z dłoni, dobrze się zamyka (nie otworzy się niechciana w torebce i nie zabrudzi) Znalazło się jednak kilka minusów tego produktu: - kompletnie tego nie rozumiem ale to pomadka nawilżająca, która podkreśla suche skórki ![]() - chociaż jeszcze trochę planuję ją potestować to jednak uważam, że nie jest to pomadka do warunków ekstremalnych - będzie za to dobra na jesień i wiosnę - zimą i late myślę, że należałoby sięgać po coś mocniejszego - zapach - niestety nie powala ani też nie przypomina rumianku a szkoda, na całe szczęście po nałożeniu na usta zapach szybko się ulatnia i nie trzeba się nim przejmować - w każdym bądź razie da się przeżyć bez większych wyrzeczeń Mam nadzieję, że po dłuższym czasie jednak działanie pielęgnujące się pojawi i efekt podkreślenia suchych skórek zniknie. Gdyby nie ten zapach produkt mogłaby spokojnie ocenić na 4,5/5 jednak w tym wypadku ocena to : ***** czyli 3 (no 3,5) gwiazdki na 5 produkt jest fajny ale nie skradł mojego serca Jednak na koniec testów wrócę z aktualizacją więc może jeszcze wynik się zmieni?
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2012-03-21 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Krem do rąk z granatem i aloesem. ![]() Produkt z którym się dość polubiłam ![]() Poniżej lista plusów: + ponownie niska cena, łatwo dostępny + produkt bardzo wydajny, naprawdę niewiele potrzeba aby posmarować nim obie dłonie + nie zostawia niemiłego uczucia tłustych rąk, bardzo szybko się wchłania, absolutnie się nie klei - dla mnie to jego największy plus bo często niechętnie używam kremów do rąk właśnie dlatego, że się potem cała kleje i muszę dosłownie wycierać + przyjemny zapach, nie jest nachalny, nie wyparowuje momentalnie - można sobie co jakiś czas powąchać dłonie i wciąż go czuć + bardzo spodobał mi się dozownik, dozuje produkt dość cienką "kreską" dzięki czemu trudno z nim przesadzić + fajne uczucie chłodu po nałożeniu Minusy - a raczej jeden jedyny minus - produkt powinien bardziej nawilżać, używam do od dwóch tygodni i efekty są dość niezauważalne - nic się od niego nie pogarsza ale jednak oczekiwałam, że coś się poprawi.. raczej neutralny produkt a szkoda ***** czyli 4 gwiazdki na 5 polubiłam ten produkt ale oczekuję od niego więcej ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Szampon nawilżający do włosów suchych i zniszczonych, granat i aloes. ![]() Liczyłam, że ten produkt będzie strzałem w dziesiątkę - niestety zawiodłam się na nim. Plus (kilka się znalazło): - bardzo ładne opakowanie, kobiecy nadruk - podoba mi się - podobnie jak reszta produktów tej marki produkt jest niedrogi i wydajny - konsystencja, nie spływa z dłoni niestety nic mi się więcej w nim nie spodobało... Minusy: - zapach - przy wąchaniu produktu w opakowaniu lub na dłoni jest śliczny - po nałożeniu na włosy niestety zapach się zmienia i zaczyna po prostu mnie odrzucać - najwyraźniej ciepła woda szkodzi na zapach tego szamponu - jakoś tak nie pieni, praktycznie wcale - czuję się jakbym myła włosy tylko wodą W sumie to więcej cech tego szamponu dostrzec nie mogę. Co ciekawe za to mój TZ go polubił - ale może to zależy od rodzaju włosów ? Nie wiem - ale moje potrzebują nawilżenia i niestety ten szampon im tego nie zapewnił. ***** czyli 1 gwiazdka na 5 w moim przypadku produkt okazał się pomyłką ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Peeling do ciała, żurawina i figa. ![]() ![]() ![]() Chyba mój ulubiony produkt z całej paczki ![]() Plusy - śliczne, poręczne opakowanie - przyjemny zapach który można poczuć jakiś czas po użyciu a który nie koliduje z innymi produktami - ponownie - wydajny, chyba najbardziej ze wszystkich produktów - super kolor, wygląda jak galaretka owocowa z kawałkami winogron w środku, uwielbiam na niego po prostu patrzeć - fajnie sprawuje się pod prysznicem - dobrze się rozprowadza, nie spływa z dłoni - bardzo przyjemne drobinki, są delikatne ale odczuwalnie peelingują skórę - nie zostawia nieprzyjemnego filmu na skórze - skóra po użyciu jest miękka i przyjemna w dotyku Minusy - cóż, nie znalazłam. Naprawdę lubię ten produkt. ***** czyli 5 gwiazdki na 5 to produkt dla mnie, będę go z chęcią używać i do niego wrócę ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Brązujący krem na dzień z brzoskwinią.
![]() Produkt na testowanie którego najbardziej czekałam. Opinie przeczytane w internecie jeszcze zanim dostałam się do testów sprawiły jednak chyba, że zawiodłam się nieco na nim. Pierwsza podstawowa sprawa - to nie jest żaden krem brązujący. To zwykły krem tonujący. Nic więcej. Plusy: + bardzoo wydajny produkt, naprawdę niewiele trzeba żeby pokryć nim całą buzię + wspaniały zapach, po nałożeniu miło jest go czuć pod noskiem ![]() - spore opakowanie za niską cenę, przyjemnie wygląda + fajna konsystencja, naprawdę się go miło nakłada, równomiernie się rozprowadza, nie pozostawia żadnych plam na buzi Minusy - kolor - moim zdaniem jest fatalny, na mnie wpada trochę w róż a trochę w pomarańcz - chociaż nie mam zbyt jasnej cery to i tak jest za ciemny - moim zdaniem jest bardzo "suchy" - nie trzeba na niego nakładać pudru, cera po nim jest nie do końca zdrowo matowa (chociaż na co dzień lubię mat) Może jak komuś podpasuje kolor i będzie miał tłustą cerę to się z nim polubi. Produkt całkiem ok ale nie dla mojej cery. A szkoda bo ten zapach jest naprawdę świetny. ***** czyli 2,5 gwiazdki na 5 wynik 50/50 - nie dla mnie ale myślę, że wiele osób może go polubić
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2012-03-29 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.