|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Trochę o tym, jak poznawałyśmy się z Alterrą ;)O produktach Alterry słyszałam dużo i "dobrze" ![]() Zanim zebrałam się do kupna, pojawiła się możliwość testowania... i jestem. Za co bardzo dziękuję ![]() Pisarka ze mnie marna... a testerka jaka? Zobaczymy ![]() To co? Chyba czas zacząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trochę o tym, jak poznawałyśmy się z Alterrą ;)
Oczywiście, dzisiaj prędko pognałam do Rossmanna.
Nastresowałam się co moje. Ponieważ kiedy przyszło co do czego, nie wiedziałam jak to wszystko ubrać w słowa. Więc kręciłam się z wielkim wózkiem wśród półek co zaowocowało dodatkową siatką zakupów- w tym odżywką alterry, której recenzję mogę dorzucić gratis ![]() Pani nie od razu wiedziała o co mi chodzi, ale jakoś się dogadałyśmy i wyniosła z zaplecza pakuneczek. Dowód... podpis i tyle. Kosmetyki były zapakowane tak jak widać poniżej. Duża, kolorowa i dziurawa torba pakunkowa na której przyklejona została ostro-pomarańczowa karteczka "konkurs wizaż test alterra". 3.jpg Zaglądając ukradkiem do środka... widzimy coś co bez wątpienia- cieszy oko ![]() 2.jpg ...Ale przecież w ten sposób widać kosmicznie mało, więc może wypakuję... 4.jpg ...Tak więc, przez najbliższe dni, bliskie staną mi się następujące produkty: * Krem do rąk z granatem i aloesem *Szampon nawilżający do włosów suchych i zniszczonych, granat i aloes *Peeling do ciała, żurawina i figa *Brązujący krem na dzień z brzoskwinią *Rumiankowa pomadka do ust *Maseczka nawilżająca do cery suchej i wrażliwej z aloesem Które aktualnie obejrzałam jedynie od strony szaty graficznej- całkiem przyjemna. Oraz powsadzałam do koszyczka, aby mogły spokojnie czekać na "swój dzień" ![]() 1.jpg Dziś wieczorem prawdopodobnie odbędę bliskie spotkanie z szamponem, trzymajcie kciuki ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-03-17 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Miałam identyczny problem z torbą. Wielka dziura z boku przez którą o mało nie zgubiłam części kosmetyków.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Haha ja też miałam dziurę w torbie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja się w sumie spodziewałam, po tym jak poczytałam o przygodach z testowaniem produktów synergen
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Co oni mają z tym rozrywaniem torebek, u mnie się tłumaczyły że musiały zobaczyć co jest w środku. Ale nie łatwiej było otworzyć?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
moja torba też była rozerwana heh i też dostałam jednorazówkę na kosmetyki, to chyba normalne
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzień 1.
Póki mój maruder zabawiany jest na rączkach babci, postanowiłam wpaść i szybko napisać co sądzę o peelingu. DSC_0048.jpg Może zacznę od tego, że jeżeli chodzi o kosmetyki to jestem mały dzikus. Podczas ciąży i w trakcie pierwszych,jak i dalszych miesięcy życia mojego synka odstawiłam wiele kosmetyków. Mam średnie porównanie- więc w te klocki będę marna. Ogólnie dopiero na nowo odnajduję się w tej eksplozji zapachów, kolorów i konsystencji ![]() Jeżeli jednak chodzi o wrażenia. Jestem świeżo po kąpieli i mogę powiedzieć, że jestem na TAK ![]() Peeling może nie należy do hardkorów i jest bardziej wzbogaconym o malutkie drobinki żelem niż pilingiem, ale mi osobiście to podchodzi. Wizualnie wygląda całkiem zabawnie. Taka galaretka z pesteczkami ![]() Nawet tż który wszedł chwilę po moim wyjściu stwierdził, że ładnie pachnie ten nowy żel. Więc siedzę taka gładka, pachnąca i dobrze mi z tym ![]() Podsumowując: Zapach- ładny Ścieranie- słabe Konsystencja- galaretka z drobinkami i pestkami 4/5 Dodatkowo posmarowałam sobie dłonie kremem do rąk. 1a.jpg Krem tak samo jak peeling ma przyjemny zapach. Aktualnie mam problem z katarem i czuję go szczątkowo, więc w szczegóły dotyczące nut zapachowych i trwałości zapachu będę wgłębiała się w kolejnych dniach ![]() Jeżeli chodzi o konsystencje. Biała, kremowa i gęściutka. Fajnie i szybko się rozprowadza. Pozostawia bardzo delikatną powłoczkę i przyjemnie nawilża. Podsumowując: Zapach-przyjemny. Nawilżanie- bardzo dobre Konsystencja: biała, kremowa i gęsta 4+/5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
no ja właśnie miałam wrażenie że u mnie ta babka też jakaś dziwna, 3 razy pytała jaki konkurs, o co chodzi
jakby nie była zadowolona, że przyszłam ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dzień 2.
Niestety ze względu na to, że ostatnio skumulowało się dużo i źle. I ledwo mam czas podrapać się w... Więc i testowanie oraz moje wrażenia są takie lekko w biegu. Jednak przeważnie sprawdzając maila, przypominałam sobie o pomadce. 1b.jpgDSC_0062.jpg Ja z moim kulawym węchem nie wyczuwam nic, jakoś szczególnie rażącego nozdrza. Raczej taki lekki słodkawy zapach, ale nie umiałabym go sprecyzować. Rumiankiem nie pachnie, chyba, że przy bardzo dużym niuchu i skupieniu ![]() Tż stwierdził, że mu w ogóle nie pachnie i kropka. Jeżeli chodzi o nawilżenie to dla mnie się sprawdza. Usta są przyjemne po "maźnięciu". Sama pomadka nadaje bardzo delikatniutki połysk. Nie skleja ust i nie daje uczucia ciągnięcia się przy otwieraniu buzi ![]() Więc myślę, że na jakiś czas możemy się zaprzyjaźnić ![]() Poza tym dzisiaj nałożyłam krem brązujący- czy jak ktoś słusznie zauważyłtonujący.... 1f.jpg1e.jpg ...I wiem, że w mojej kosmetyczce jak na razie nie zagości. Moja cera- problematyczna cera, wymaga czegoś mocniejszego. Lepszy fluid czy coś takiego. Wydaje mi się, że u mnie by to mogło służyć jedynie za krem pod fluid, ale nie widzę sensu w takim wykorzystaniu tego kosmetyku. Gdybym miała ładniejszą cerę, to czemu nie? Wydaje mi się, że wtedy by był ok. Poza tym nie ukrywam, że trochę się zawiodłam, że nie jest to krem brązujący. Wiązałam z nim duże nadzieje. Miałam chęć się lekko "przyciemnić", zanim wyjdzie słonko, ale widzę, że pozostaje mi inwestycja w coś innego ![]() Zrobię jeszcze jedno podejście, może przy drugim podejściu mnie zaskoczy ?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dzień trzeci.
Pod tytułem- masakra. Maseczka. DSC_0050 kopia.jpg DSC_0051 kopia.jpg Pierwszym zaskoczeniem było dla mnie to, że jest biała. Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że będzie gęsto-zielona ![]() Okazała się konsystencji kremowej, bielutka i bardziej płynna niż gęsta ![]() Nakłada się dziwnie. Raczej przywykłam do takich ubitych mieszanek, które twardo trzymają się po nałożeniu. Tutaj miałam wrażenie, że zaraz mi coś kapnie. Poza tym maseczka miała jakiś dziwny zapach w tle, który doporowadzał mnie do szaleństwa. Irytował i sprawił, że maseczkę musiałam zbyć szybciej ( przy zmywaniu zapach był jakby lepszy ![]() ![]() ![]() Ktoś zna może sposoby jak doprowadzić twarz po czymś takim do ładu? Nie chcę być raczkiem ![]() Tym sposobem drugą część odstawiam. Albo wyląduje w koszu albo oddam. 1/5 Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-03-23 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
O nie, kolejna zła reakcja na maseczkę. Dobrze że poczekałam do weekendu z użyciem swojej chociaż teraz to już sama nie wiem czy ją użyję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, który składnik w maseczce powoduje taka reakcję skóry. U mnie maseczka sprawdziła się genialnie, ale tez nie mam wrażliwej cery.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
na KWC jest wiele złych o tej maseczce, większość osób mocno podrażnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez oczywiście podrażniła - wyglądałam jak rak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mnie maseczka nie uczuliła, wszystko elegancko, nie wiem co w niej może tak podrażniać
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Szampon + odżywka.
DSC_0066 kopia.jpg DSC_0063 kopia.jpg Obydwa kosmetyki średnio trafiają w mój gust zapachowy. Są trochę "cytrusowate" jak dla mnie. Im dłużej używam tych dwóch kosmetyków tym mniej podoba mi się ich zapaszek ![]() Szampon rozprowadza się całkiem ładnie, chociaż muszę nałożyć go trochę więcej niż mojego "standardowego". Pieni się też całkiem ok. Odżywka biała, kremowa, jak to odżywka. Nakłada się łatwo i zmywa także. Po obu kosmetykach mogę powiedzieć, że włosy są ładne, miękkie i trzymają ok 2-3 dni. Rozczesują się miło i z efektów jestem zadowolona. A bywało tak, że włosy myłam i codziennie wcześniej, więc taki czas jest dla mnie jak najbardziej ok. Ogólnie po drobnej przerwie od zapachu myślę, że dla ceny i całkiem fajnych efektów mogłabym wrócić do tego szamponu i odzywki. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-03-28 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.