|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wągry :(
Witam!
![]() Mam ogromny problem, moja twarz jest zasypana podskórnymi, brzydkimi wągrami... Nie mam pojęcia jak temu zapobiec, stosowałam różne kremy, peelingi i nic mi to nie dało.. Może macie podobny problem i wiecie jak się tego pozbyć? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wągry :(
mnie na wągry pomógł brevoxyl. w skrajnych przypadkach peeling z fusów z kawy, obecnie używam toniku i żelu z seri ziaja nuno i też dają radę ;D.
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po jakim mniej więcej czasie efekty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to tak: obie maści niby są podobne, a jednak z tego co czytałam na różnych forach brevoxyl miał lepsze opinie. I faktycznie, u mnie wygrał i z trądzikiem i z wągrami ;d. Jak wróciłam we wrześniu do szkoły, to koleżanka nie mogła przestać się nachwalić jaką mam fajną twarz, że nie mam pryszczy, mało wągrów itp. U mnie brevoxyl sprawdził się po jakimś miesiącu. Może trochę więcej, nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie sprostuje od razu, nie pozbył się ich wszystkich wągrów, ale było ich znacznie mniej, naprawdę.
Jeśli jesteś odważna, to polecam także picie herbaty z pokrzywy. Tylko tutaj jest ten problem, że pierwsze 2-4 tygodnie jest wysyp krost, pryszczy itp, ale potem stopniowo skóra się oczyszcza :d. A próbowałaś peelingu enzymatycznego? Ewentualnie robiłaś tzw "parówki" na twarz ?
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Pokrzywę piję już od dłuższego czasu z przerwami, enzymatyczny również stosuję i do tego OCM, co za parówkę uznać można. Wszystko fajnie, tylko że nie oczyszczają mi się skrzydełka nosa, tylko one, nie wiem czemu. Także może z nimi poeksperymentuję ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ooo dzięki dziewczyny za odp, mówicie ze brevoxyl? patrzyłam w necie, to tak po 18-20 zł stoją... mam nadzieje ze mi pomoze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
-Soraya peeling morelowy (mam oczyszczający, ten antybakteryjny może okazać sie nawet lepszy)
-Soraya maseczka z zielonej glinki - olejek z drzewa herbacianego jako tonik ( ja do zwykłego kieliszka nalałam wody, dałam 15 kropel olejku i wlałam do zwykłego opakowania po toniku. Przemywałam tym twarz pare razy dziennie i mam zdecydowanie bardziej oczyszczoną cere) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.