|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca licencjacka
Witam!!!
Potrzebuje pomocy w utworzeniu tematu pracy licencjackiej na podstawie ogólnej nazwy ''Problem wieku emerytalnego'' i prosze o pomóc w napisaniu spisu treści. Wiem że powiązac temat chcę z Polską(chociaż sama jestem z Litwy), lecz dostęp do informacji będę miala. Jestem w tym zupełnie zielona i po każdym seminarium mam depresje, nie mam pojęcia jak napisze pracę licencjacką. Lecz chcę ją napisać sama. Myśle, że po utworzeniu spisu treści pujdzie lżej. Może przypadkiem macie jakieś pomysły? Więcej głów liepiej niż jedna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca licencjacka
Cytat:
![]() Poza tym, czy nikt jeszcze Tobie nie powiedział, że praca dyplomowa jest pracą samodzielną? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze pogadaj z promotorem, chociaż oni nie zawsze są pomocni. Po drugie wypożycz i przeczytaj jakąś książke na temat wieku emerytalnego, ew. polityki społecznej, zabezpieczenia społecznego, przejrzyj chociaż w czytelni kilka innych,przejrzyj także aktualne artykuły w prasie a zobaczysz, że temat nasunie Ci się sam. Po trzecie ważne jest zrobienie na początku ramowego planu pracy i jego trzymanie się co zdecydowanie ułatwi późniejsze pisanie. Ułożenie planu nie jest takie trudne. Jeżeli zdobędziesz ogólną wiedzę na ten temat pójdzie z górki. I pamiętaj, że plan powienien być od ogółu do szczegółu, czyli wychodząc od najbardziej ogólnych definicji,zagadnień, historii itp. do najbardziej uszczegółowionych tematów i problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Właśnie z promotorem juz rozmawiałam. Pomocy się nie doczekałam. Omawiał nam prace ogólnie dla wszystkich. Czego od nas oczekuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Autorko - najważniejsze to znaleźć kontekst. Problem wieku emerytalnego to strasznie ogólna sprawa. Musisz to uściślić, dać sobie jakieś ramy - np. "Problem wieku emerytalnego pod kątem schorzeń zdrowotnych" albo "problem wieku emerytalnego a praca fizyczna" - teraz wymyślam, bo na się kompletnie nie znam na takich zagadnieniach, ale o coś takiego właśnie chodzi. I to jest najtrudniejsze, jak już znajdziesz temat i spokojnie nad nim pomyślisz, to reszta już pójdzie ci z górki i sama się ułoży.
Co do planu, spisu treści - poszukaj w internecie, jest sporo takich poradników pt. "Jak stworzyć plan pracy licencjackiej" itd, to ci na pewno pomoże.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.