T-mobile - warto? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 18:25   #1
Agentka o 100 twarzach
Raczkowanie

Question

T-mobile - warto?

Witajcie Liczę, że mi coś polecicie.
Odkąd tylko mam telefon, korzystam z sieci Plus - na kartę. Nie jestem jednak za bardzo zadowolona z tej opcji, dlatego też zaczęłam zastanawiać się na zmianą sieci na T-mobile w abonamencie (http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...mentu_standard). Interesująca wydaje się opcja abonamentu za 29,90 + uruchomienie za 5zł. pakietu 1000 smsów do wszystkich numerów.
I oto moje pytanie do użytkowników tej właśnie sieci - chwalicie ją sobie? Warto przejść na T-mobile? A może macie jakieś inne sugestie co do operatora? Liczę na Wasze opinie bo kompletnie nie jestem w temacie.

I jeszcze jedno pytanie - nigdy nie rejestrowałam swojego numeru tel. w Plusie. Czy nie mając żadnych dokumentów ani dowodu zakupu, mam mimo to możliwość zarejestrowania go, by później móc zmienić sieć?
Agentka o 100 twarzach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 18:36   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: T-mobile - warto?

Cytat:
Napisane przez Agentka o 100 twarzach Pokaż wiadomość
Odkąd tylko mam telefon, korzystam z sieci Plus - na kartę. Nie jestem jednak za bardzo zadowolona z tej opcji, dlatego też zaczęłam zastanawiać się na zmianą sieci na T-mobile w abonamencie (http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...mentu_standard). Interesująca wydaje się opcja abonamentu za 29,90 + uruchomienie za 5zł. pakietu 1000 smsów do wszystkich numerów.
I oto moje pytanie do użytkowników tej właśnie sieci - chwalicie ją sobie? Warto przejść na T-mobile? A może macie jakieś inne sugestie co do operatora? Liczę na Wasze opinie bo kompletnie nie jestem w temacie.

I jeszcze jedno pytanie - nigdy nie rejestrowałam swojego numeru tel. w Plusie. Czy nie mając żadnych dokumentów ani dowodu zakupu, mam mimo to możliwość zarejestrowania go, by później móc zmienić sieć?
jak przegladalam rozne oferty abonamentow to play bardzo korzystnie wychodzil.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 18:40   #3
Kisame
Zakorzenienie

ale do playa nikt nie będzie dzwonił tak drogo :P
Ja mam w T-mobile od wielu wielu lat i jestem zadowolona.

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 18:44   #4
20160901857
Konto usunięte

Mam t-mobile od 6 lat i generalnie nie narzekam, jednak wkurza mnie, że po tylu latach każda kolejna oferta przedłużenia umowy jest praktycznie taka sama, jeszcze się nie zdarzyło żeby mi zaproponowali jakąś zniżkę dla stałych abonentów.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 19:07   #5
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
ale do playa nikt nie będzie dzwonił tak drogo :P
Ja mam w T-mobile od wielu wielu lat i jestem zadowolona.
ja mam play i do mnie dużo znajomych dzwoni
zresztą mam tak tanie rozmowy że mi akurat się to kalkuluje
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 19:37   #6
Ayati
Rozeznanie

Ja unikam dzwonienia do osób, które posiadają play. Chyba, że jest to wyższa konieczność :P Wszystko byle nie plus. Gdyby nie moja umowa, już dawno podziękowałabym tej sieci.
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 19:38   #7
Percival
Raczkowanie

Ja mam T-Mobile od 11 lat (tzn. od 11 era, t-mobile od niedawna )i o ile kiedyś mieli fajne oferty, to ostatnio każda nowa umowa to wyższy abonament, zależy im tylko na pozyskaniu klienta, a stałych mają w poważaniu
Gdy ostatnio przedłużałam umowę, nie chciałam nowego telefonu, licząc na fajny, niski abonament, ale okazało się, że nie ma różnicy - czy z telefonem czy bez abonament mam taki sam
Percival jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 19:52   #8
skazana_na_bluesa
.

ja porownywalam wszystkie oferty i play wydawal mi sie najbardziej sensony. teraz mialam karte orange i t-mobile. jak ktos do mnie dzowni to nie pyta czy mam play, czy nie -_- poza tym teraz duzo osob przechodzi do tej sieci, a ja mam stan darmowy, wiec normalne minuty nie beda mi schodzic.

Stary 2012-03-29, 20:12   #9
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość
Ja unikam dzwonienia do osób, które posiadają play. Chyba, że jest to wyższa konieczność :P Wszystko byle nie plus. Gdyby nie moja umowa, już dawno podziękowałabym tej sieci.
Też mam plusa, skończyła mi się umowa, od 7lat umowę przedłużałam w mixie, ale teraz już mnie to irytuje 60gr minuta, cokolwiek chce się załatwić to problem, potrzebowałam nowy telefon dzwoniłam na infolinię co mi mogą zaoferować - nie mają dla mnie gotowej oferty, potem nikt nie oddzwonił nawet. Zero przywilejów dla stałych klientów.
Teraz już mija 3 miesiąc bez umowy i coraz bardziej skłaniam się ku play, gdyż płaciłabym połowę tego co bym dostała do wykorzystania, poza tym coraz więcej osób ma jednak playa.

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a ja mam stan darmowy, wiec normalne minuty nie beda mi schodzic.
O właśnie nad tą taryfą się zastanawiam, mogłabys mi powiedzieć jak wyglądają w niej jakieś pakiety sms? Czy w ogóle są takowe?
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 20:15   #10
wiolusia00
Zakorzenienie

Ja właśnie ostatnio myslalam o T-mobile i bardzo zainteresowala mnie ta oferta ktora pokazala autorka
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 20:39   #11
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Też mam plusa, skończyła mi się umowa, od 7lat umowę przedłużałam w mixie, ale teraz już mnie to irytuje 60gr minuta, cokolwiek chce się załatwić to problem, potrzebowałam nowy telefon dzwoniłam na infolinię co mi mogą zaoferować - nie mają dla mnie gotowej oferty, potem nikt nie oddzwonił nawet. Zero przywilejów dla stałych klientów.
Teraz już mija 3 miesiąc bez umowy i coraz bardziej skłaniam się ku play, gdyż płaciłabym połowę tego co bym dostała do wykorzystania, poza tym coraz więcej osób ma jednak playa.

O właśnie nad tą taryfą się zastanawiam, mogłabys mi powiedzieć jak wyglądają w niej jakieś pakiety sms? Czy w ogóle są takowe?
250 sms - 5zł
500 sms - 9zł
1000 sms - 15zł

smsy są do wszystkich sieci
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 21:48   #12
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
jest kilka roznych taryf... w zaleznosci czy chcesz z netem czy nie... jakim transferem etc. minuty wymienne na smsy. i nie tak jak np. w orange, ze 1minuta=1sms. tutaj wychodzi mniej wiecej 1 min=1,5sms
porownywalam abonament w orange (8 lat umowa u nich) i play. ta sama wysokosc abonamentu, transfer na internet ten sam, ale... w orange 200min, a w play 400. i wychodzi, ze w orange tylko 200smsow, a w play ponad 600. plus za przeniesienie numeru mam bodajze wyzszy transfer w pierwszym miesiacu i jakies dodatkowe minuty.

Stary 2012-03-29, 22:19   #13
201607111050
Konto usunięte

Tyle że jeśli chodzi o Play to pod koniec 2013 roku kończą się im juz warunki preferencjne jakie dostali z racji wejścia na rynek i potem bedzie zrównywanie cen do jednego poziomu. Ale na chwilę obecną są bardzo konkurencyjni
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 23:37   #14
_chocolate
Zakorzenienie

Ta oferta, którą podałaś jest atrakcyjna, dużo lepsza niż za 30 w orange, tylko wydaje mi się, że w orange są do tego abonamentu za 30 tańsze telefony. Ale jeśli chcesz bez telefonu, to w sumie nie ma znaczenia.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 06:05   #15
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
Tyle że jeśli chodzi o Play to pod koniec 2013 roku kończą się im juz warunki preferencjne jakie dostali z racji wejścia na rynek i potem bedzie zrównywanie cen do jednego poziomu. Ale na chwilę obecną są bardzo konkurencyjni
wiem, wiem... ale dopoki mam fajne warunki - chce korzystac zobaczymy co po 2 latach mi zaoferuja. zawsze bede mogla zmienic operatora

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 08:19   #16
rewelaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agentka o 100 twarzach Pokaż wiadomość

Ja również jestem stałą klientką T-Mobile(dawniej Era) od kilku lat. Generalnie nie można narzekać, ale tak jak wspominają poprzedniczki wkurzające są "nowe oferty" dla stałych abonentów- a raczej ich brak. Zasięg w miarę OK, można troszkę przeciągnąć płatność(nigdy nie zdarzyło mi się, żeby odłączyli tel).
Chętnie przeszłabym do Play, ale wszyscy moi znajomi, rodzina mają innych operatorów i obawiam się, że skończy się na tym, iż ja będę do wszystkich dzwoniła. Ale jeśli masz taką możliwość to Play w tej chwili ma najlepszą ofertę. Co ważne, masz możliwość podpisania umowy tylko na rok bez otrzymania aparatu, ale dla mnie akurat super opcja.
Ale jeśli zastanawiasz się nad T-Mobile to nie są najgorsi.
rewelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 08:42   #17
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
jak przegladalam rozne oferty abonamentow to play bardzo korzystnie wychodzil.
Play przybyło wielu klientów, a nie rozbudowują sieci - skutek: włączający się roaming w centrum miasta. Za to zasięg w metrze pierwsza klasa, gorzej, jak się z niego wyjdzie
Poza tym teraz zmieniają taktykę, na początku nałapali dużo klientów, teraz ogłosili, że nie będzie tanio, ceny mają być na poziomie konkurencji, a jakość usług ma być wyższa (chociaż teraz jest niższa).

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Mam t-mobile od 6 lat i generalnie nie narzekam, jednak wkurza mnie, że po tylu latach każda kolejna oferta przedłużenia umowy jest praktycznie taka sama, jeszcze się nie zdarzyło żeby mi zaproponowali jakąś zniżkę dla stałych abonentów.
Warto napisać do BOK-u. Zawsze warto spróbować opchnąć klientowi gorszą ofertę, może przyjmie ją i koniec. Znam kilka przypadków, że po piśmie do BOK-u przedstawiono lepszą ofertę. Swoją drogą, jak dla mnie nie opłaca się już żaden abonament w żadnej sieci, szczególnie, jak teraz nie trzeba doładowywać konta w celu przedłużenia ważności konta telefonu na kartę.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 09:38   #18
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Percival Pokaż wiadomość
Ja mam T-Mobile od 11 lat (tzn. od 11 era, t-mobile od niedawna )i o ile kiedyś mieli fajne oferty, to ostatnio każda nowa umowa to wyższy abonament, zależy im tylko na pozyskaniu klienta, a stałych mają w poważaniu
Gdy ostatnio przedłużałam umowę, nie chciałam nowego telefonu, licząc na fajny, niski abonament, ale okazało się, że nie ma różnicy - czy z telefonem czy bez abonament mam taki sam
Zgadzam się. Od parunastu lat mam u nich abonament i nic fajnego nie oferują. Za rok zmieniam na inny niż t-mobile, bo nie szanują starych klientów.

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;33227917]Play przybyło wielu klientów, a nie rozbudowują sieci - skutek: włączający się roaming w centrum miasta. Za to zasięg w metrze pierwsza klasa, gorzej, jak się z niego wyjdzie
Poza tym teraz zmieniają taktykę, na początku nałapali dużo klientów, teraz ogłosili, że nie będzie tanio, ceny mają być na poziomie konkurencji, a jakość usług ma być wyższa (chociaż teraz jest niższa).

Warto napisać do BOK-u. Zawsze warto spróbować opchnąć klientowi gorszą ofertę, może przyjmie ją i koniec. Znam kilka przypadków, że po piśmie do BOK-u przedstawiono lepszą ofertę. Swoją drogą, jak dla mnie nie opłaca się już żaden abonament w żadnej sieci, szczególnie, jak teraz nie trzeba doładowywać konta w celu przedłużenia ważności konta telefonu na kartę.[/QUOTE]
U mnie 1 dziecko ma na karte w orange, 2-gie w Mobile, i ja z mężem w mobile.

Chyba nie są najlepsi.Warto posprawdzać

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 09:50   #19
_chocolate
Zakorzenienie

Ja jestem od wielu lat w orange, ale tylko dlatego, że właśnie oni mają program lojalnościowy, dbają o starych klientów. Przy przedłużaniu umowy przez internet dostałam dużo bonusów, nie było szans znaleźć u innych lepszej oferty w tej cenie.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości