|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pomysł na równomierne ufarbowanie odrostów i reszty włosów
Witam
![]() Chciałabym od Was uzyskać poradę ![]() Otóż jestem ciemną blondynka farbującą od dobrych kilku lat włosy na kolor ciemno brązowy. Jednak od jakiegoś czasu nudzi mnie poprostu taki zwykły brąz, więc zaczęłam uzywać ciemnych czerwieni lub fioletów aby włosy właśnie miały taką kolorowa poświatę. Jednak mam problem z odrostami, ponieważ są sporo jaśniejsze to farba na nich łapie bardziej na czerwono/fioletowo i troche dziwnie to wygląda ![]() Zaczęłam więc kupować 2 farby na raz brązowe i czerwone lub fioletowe i je mieszać. Już lepiej te odrosty wyglądają ale jednak nadal troche się odznaczają (w słońcu mam taką aureolę nad głową )I teraz moje pytanie co z tym zrobić. Mam się na dniach farbować i wpadłam na pomysł, żeby najpierw rozrobić brązową farbę machnąć odrosty poczekać z 10 min i wymieszać dalej ten brąz z czerwienią i już normalnie ufarbować całe włosy (łącznie z tymi odrostami) tą mieszanką i odczekać te pół godziny. Myślicie że coś takiego zda egzamin, czy macie może jakieś inne propozycje?? Pozdrawiam
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysł na równomierne ufarbowanie odrostów i reszty włosów
Witaj. Ja chodzę farbować do znajomej fryzjerki i wiesz jak ona mi to robi? Od skóry farbuje mi ciemniejszą - dojrzałą wiśnią,po paru minutach resztę włosów farbuje jaśniejszą - soczystą maliną. Efekt jest superowy.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Może najpierw nałóż na same odrosty ciemną farbę na jakiś czas, zmyj i nałóż kolejną. Efekt powinien być taki jak na reszcie włosów, bo przecież farbowałaś na ciemny kolor, a poźniej dodałaś te fioletowe czy tam jakieś inne refleksy ;>
|
|
|
|
|
#5 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziekuję za odzew
![]() Cytat:
A w drogeriach niestety nie ma aż takiego wyboru kolorów.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

A w drogeriach niestety nie ma aż takiego wyboru kolorów.