|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pyszny kurczak pieczony
witam
mam do zaproponowania pysznego a zarazem zdrowego kurczaka pieczonego. KURCZAK PIECZONY J SKŁADNIKI Kurczak 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek Sól, pieprz ziołowy, przyprawę do kurczaka Wykonanie Kurczaka umyć osuszyć odciąć szyję , natrzeć solą , pieprzem ziołowym i przyprawą do kurczaka. Czosnek rozetrzeć i natrzeć kurczaka od środka. Odstawić na ok. 1 godz. Następnie związać ze sobą udka. Kurczaka ułożyć na brytfance i polać olejem. Całość włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 1,5 godz. - Polewając w czasie pieczenia wodą a następnie wytworzonym sosem. – należy kontrolować pieczonego kurczaka żeby się nie spalił gdyż czas pieczenia zależy w dużej mierze o ciężkości kurczaka. przygotowanie nie jest trudne a zapach i smak rewelacyjny. więcej ciekawych przepisów na: http://www.goralskiejadlo.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pyszny kurczak pieczony
wybacz,dla mnie to tradycyjnie przygotowany kurczak, tak piekę od lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
może i jest tradycyjnie przygotowanym kurczakiem ale właśnie dlatego jest tak smaczny i do przygotowania tej potrawy nie potrzebne są jakieś specjalne umiejętności kulinarne.
![]() pozdrawiam http://www.goralskiejadlo.blogsp ot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zapraszam na mojego bloga. tam przepis na kurczaka pieczonego, nadziewanego pieczarkami na pieczonych ziemniakach.
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
o, właśnie takiego przepisu szukałam! dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.