|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
3w1- Ujemny bilans kalorii, okres i obżarstwo
Cześć laski!
![]() Kiedyś gdzieś przeczytałam o ujemnym bilansie kalorycznym. Załóżmy- cały tydzień jadłam mało, na siłowni spalałam więcej kcal niż zjadałam, więc jak w weekend miałam napad obżarstwa, nie przytyję, ale też nic nie schudnę, bo ujemny bilans został wyrównany? Czy to prawdopodobne? Co do obżarstwa i okresu- każda z nas inaczej reaguje na okres. Do tej pory chodziłam przygnębiona, często bez powodu płakałam. Możliwe jest, że nagle mój PMS objawia się pochłanianiem wszystkiego co wpadnie w moje łapki? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 3w1- Ujemny bilans kalorii, okres i obżarstwo
Ja też mam napady obżarstwa w czasie PMS. Ale za to podczas miesiączki znowuż przez pierwsze 2 lub 3 dni mogłabym nic nie jeść a jak się zmuszę to i tak mnie brzuch boli po jedzeniu więc zazwyczaj wszystko się wyrównuje.
Jedyny sposób by zagłuszyć to obżarstwo to picie na umór wody żeby oszukać żołądek. Woda może się zatrzyma w organiźmie do okresu ale po okresie zawsze zostaje samoistnie usunięta. Taki jest już nasz kobiecy organizm i to jest naturalne.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
niew eim czy to jest zdrowo tak.. dużo cwiczyc a potem nadrobić dużą ilośią jedzonka. Nie lepiej sobie rozłozyc? Umirkowanie ćwiczyc i umiarkowanie jesc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przed miesiączką kobiety reagują różnie- jedne wogóle nie odczuwają różnicy, inne mają gorszy nastrój albo chęc na słodycze lub chipsy. Dwa dni takiego podjadania w miesiącu nie spowoduje katastrofy pod warunkiem, że w pozostałe dni odżywiasz się prawidłowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.