|
Notka |
|
Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Moja mini kosmetyczka
Jakie kosmetyki są dla Ciebie niezbędne w Twojej kosmetyczce?
Każda młoda dziewczyna/kobieta lubi różnorodność, dlatego mamy w swoich kosmetyczkach, kuferkach kilka egzemplarzy danego produktu w różnych wersjach. Dzięki makijażowi możemy ukrywać wady i podkreślać zalety naszej twarzy. Dobry wizaż zawsze potrafi poprawić nastrój, a kupowanie i testowanie nowych kosmetyków jest lekiem na największą chandrę. Naszego zamiłowania do kosmetyków wszelakich nie potrafią zrozumieć mężczyźni, chociaż zdarzają się tacy którzy próbują niestety z marnym skutkiem ![]() ![]() Mimo że moja przygoda makijażowa na poważnie rozpoczęła się zaledwie rok temu(II klasa liceum) to zdążyłam już zgromadzić małą kolekcję kosmetyków i kilku niezbędnych akcesoriów. Mój makijaż musi być przede wszystkim trwały i jednocześnie delikatny, uczę się i nie lubię wyglądać w szkole na mocno umalowaną od tego mam weekend. Jednak szanuje wybory innych, bo wiem, że poprzez makijaż w pewien sposób wyrażamy siebie ![]() Postanowiłam jednak nie opisywać wszystkich moich kosmetyków, ale tylko te niezbędne na co dzień. W zależności od tego w jakiej kondycji danego dnia jest moja skóra, używam jednego z trzech podkładów: Soft & Natural/Essence, Fresh Face/MIYO, Smooth Effect Foundation/Max Factor, bazy i korektora 2w1 I love stage/Esscence, jednego z dwóch tuszów: Surer Lash 3w1 Action/MIYO, Plump out/Avon, pudru fix & matte/Esscence, matowego pojedynczego cienia OMG Eyeshadows/MIYO. Podkład zwykle aplikuje palcami, ale kiedy chcę uzyskać bardziej dopracowany efekt używam Flat top’a Sincler, do nakładania cieni płaski pędzelek tej samej firmy (oba mają włosie taklon, którgo nie gubią i dobrze się pierze) a do rozcierania służy mi kulka z Esscence. Puder nakładam Rossmanowskim For your beauty. Do ust używam zwykle wazeliny z Oriflame w różowym słoiczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moja mini kosmetyczka
Ps. Zapomniałam o lakierach.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.