![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Mycie zębów w pracy- co o tym myślicie.
Jakieś dwa miesiące temu zaczęłam pracę. Wcześniej (szkoła, studia) śniadanie zawsze jadłam w domu i potem myłam sobie zęby co było podstawą aby w ogóle wyjść z domu.
Teraz jem śniadanie w pracy i tu pojawia się problem: po śniadaniu moim marzeniem jest umyć zęby. Czuję się po prostu niekomfortowo. Nie jestem przesadnym czyściochem. Guma mi nie pomaga. A wy jak sobie z tym radzicie? Macie możliwośc umycia zębów w pracy? Myjecie? Nie ma krępacji? Pytam się bo ja przynajmniej nikogo u siebie nie przylukałam żeby mył.
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mycie zębów w pracy- co o tym myślicie.
ja jem śniadanie w domu i myję zęby potem, i po problemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moja mama ma to samo! Zawsze się z niej śmiałam, ale w sumie to dobra sprawa! Bardzo dobrze, że masz takie podejście. Jednakże inni ludzie, którzy by to zobaczyli, mogą pomyśleć, że jesteś nienormalna itd. Jednak ja bym się nie przejmowała.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A co to za problem ?
idziesz do lazienki i myjesz co cie obchodzi co inni pomyślą ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Spotkałam się, ze jedni myją, drudzy nie. Inna pani z własnym mydełkiem idzie ręce umyć. Raczej to nikogo nie obchodzi co kto w łazience robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A co za problem ?
Ja tam myje albo płucze płynem (w zależności co jadłam i ile mam czasu). Kiedyś "szef wszystkich szefów" mnie nakrył. Uśmiechną i powiedział "teraz wiem dlaczego Pani ma takie ładne ząbki" Wtedy myłam zęby bo byłam po spotkaniu służbowym w restauracji i niechcąco zamówiłam bardzo aromatyczne danie ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze, że myjesz zęby po śniadaniu, co? PRzecież to łazienka, nie wystawiasz się na publiczny widok, więc spoko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Autorko to jest normalne zęby trzeba myć zawsze i wszędzie.Ja mieszkam w innym kraju i tutaj to jest normalne,a pasty stoją na umywalkach.A jesli ktoś nie umyje po śniadaniu czy po obiedzie to pytają czy wszystko z tobą dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja myję zęby w pracy sporadycznie, kiedy np. idę do dentysty lub prosto po pracy wybieram sie gdzieś gdzie chcę czuć sie świeżo
![]() nie powinnaś sie krępować, normalna rzecz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hmmm to chyba dobrze,że dbasz o ząbki
![]() ![]() Na pewno by mi to nie przeszkadzało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja gdy widze w pracy babke w toalecie z buzia pelna piany, wypluwającą pastę, to troche niefajny widok
![]() Sama myje zeby rano i wieczorem, w pracy non stop zuje gumy. Mozna przetrwac, uwierz. Ale owszem zdarzaja sie dziewczyny które spotykam caly czas w lazience, podczas mycia zebow. Nie przeszkadza mi to, nic nie mowie. Po prostu wiem ze kazdy ma jakies swoje przyzwyczajenia, wiec niech sobie myja te zeby nawet 8 razy dziennie. Nikt Ci uwagi nie zwróci, rób tak jeśli uwazasz ze powinnas i nie przejmuj sie spojrzeniami innych. PS. W UK były, nie wiem czy w Polsce sa - takie jednorazowe nakładki na palec, do umycia zebów. Dzialalo to tak srednio, ale jesli sie wstydzisz stac z pasta i szczoteczka, to mozna spróbowac takich wynalazków. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Z ciekawosci pytam - gdzie mieszkasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Przecież mycie zębów po każdym posiłku to właśnie to, co zdaniem stomatologów, trzeba robić! Nie widzę nic niestosownego w noszeniu ze sobą szczoteczki i pasty - sama mam taki mini zestaw Jordana kupiony na ChdG w Paryżu (po tym jak zjadłam coś dziwacznego czemu nawet guma do żucia nie dała rady
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po kawie zawsze myje. Nie chcę mieć przebarwień, a poza tym po kawie mam "niesmak". I nikomu nic do tego ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja tam normalnie myłam zęby jak założyli mi aparat, po obiedzie szłam do łazienki myłam zęby bo mam taki podróżny zestaw oral-b bodajżę. Mała pasta i składana szczoteczka. Objaw dbania o siebie, super.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- o coś takiego http://e-szczoteczka.pl/images/_azdj...20jordan_1.jpg kupiłam w aptece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Myję zęby w pracy bez problemów, po posiłku. Idę do łazienki, zamykam drzwi i myję. Mam osobną szczoteczkę i pastę, która stoi w kubku przed lustrem. Nikt się ani nie zdziwił, ani nie komentował.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja myje, glownie po kawie, czyms slodkim lub " aromatycznym", albo po prostu jak mam ochote
![]() i nie interesuje mnie co sobie pomysla. to raczej objaw dbalosci o siebie i nie ma co sie zastanawiac co pomysla. zreszta co by mieli pomyslec?
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja bym prędzej pomyślała źle o takim, któremu śmierdzi z ust, niż o takim, co dba o ząbki. Tak jak dziewczyny piszą, mały zestaw do kosmetyczki i myj śmiało!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Myj ząbki i niczym się nie przejmuj
![]() Mnie natomiast razi coś takiego, kiedy jestem np. na jakimś wyjeździe ze znajomymi, siedzimy do późna w nocy, "balujemy", jemy, pijemy, a później każdy idzie spać do łóżka, tak od razu. Ja bez wcześniejszego umycia zębów bym nie zasnęła, wyobrażałabym sobie próchnicę, która mnie zjada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Sama się zastanawiałam nad tą kwestią - szczególnie jak nosiłam aparat. Najpierw się wahałam bo nie wiedziałam co ludzie pomyślą a potem...brałam szczoteczkę wraz z pastą w kosmetyczkę i szorowałam do łazienki myć ząbki. Okazało się nawet...że nie tylko ja w pracy myłam - kilka znajomych to robiło od dawna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
lepiej jak umyjesz niż jakbyś miała nie myć
![]() łazienka to łazienka, przecież nikt się Twoimi zębami nie będzie przejmował.. idziesz robisz co masz zrobić i tyle no ale.. wstawać wcześniej i w domu zjeść i umyć ale to raczej mniej przyjazne rozwiązani
![]() |
![]() |
#23 |
... choć nie Westwood
|
Czego się wstydzić? Mycie zębów po jedzeniu to rzecz zupełnie normalna i jak najbardziej wskazana.
Jedyna rada? Miej mimo wsyztsko na uwadze innych ludzi, staraj się to zrobić dyskretnie. I nie chodzi mi o to, by się ukrywać z myciem zębów, ale by robić to w sposób nie rzucający się w oczy- wyszczotkować, przepłukać i tyle ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Zawsze myłam zęby, gdy czułam taką potrzebę lub chociaż płukałam, gdy nie miałam czasu na mycie. W czasie studiów też myłam zęby na uczelni po jedzeniu. Nie wytrzymałabym 16 h bez jedzenia (liczę z dojazdami, zajęcia miałam najdłużej od 8 do 20.15) i nie wytrzymałabym z rozkładającym się jedzeniem w przestrzeniach międzyzębowych. Nikt mi nigdy nie zwrócił uwagi ani się dziwnie nie patrzył. A sama nie raz widziałam dziewczyny myjące zęby w łazience.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja myję ząbki w pracy... praktycznie od początku a będzie to już jakieś 15 lat. Szczoteczka i pasta ma swoje miejsce w mojej szafce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja czuję się strasznie skrępowana jak muszę umyć zęby w publicznej toalecie i rzadko to robię (jedynie przed wizytą u dentysty). Ale inni ludzie to chyba odbierają jako normalną rzecz.
Najlepszym rozwiązaniem byłyby toalety z umywalką w środku ale niestety takich brak w moim miejscu pracy. Ja sama staram się mieć zawsze wodę mineralną i po jedzeniu piję parę łyków dyskretniu płukając zęby ![]() Gum nie lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja znalazłam nieco inne rozwiązanie: płyn do płukania ust - biorę ze sobą, gdy idę siku i przy okazji porządnie płuczę jamę ustną i gardło (resztki jedzenia dzięki temu nie zalegają mi w paszczy przez resztę dnia), a trwa to minutę, dwie. Jest szybciej, dyskretniej i łatwiej.
A mój TŻ nieraz myje w pracy zęby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Ja noszę aparat więc myję zęby w toaletach publicznych zawsze po jedzeniu, najczęściej na uczelni. Nie widzę w tym nic dziwnego.
Cytat:
edit: zestaw jordana też miałam (kupiony w jakimś dużym markecie typu makro czy tesco, nie pamiętam) ale już mi się zużył, więc teraz kupiłam kilka składanych szczoteczek (w sklepie "wszystko po 2zł" - miałam wątpliwości czy ich używać, ale dokładnie wyparzyłam więc powinny być ok. Są prawie identyczne jak ta, którą dostałam na pierwszej wizycie u orto) i noszę je ze sobą razem z małą tubką pasty. Edytowane przez Katarynka1 Czas edycji: 2010-07-08 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jak jak pracowalam mylam zeby, nikomu to nie przeszkadzalo, na poczatku troche sie krepowalam, ale pozniej machnelam reka. W domu myje kilkanascie razy dziennie kly, wiec, 8-10 godzin bez mycia troche dziwne bylo. Myslalam tez o plynie do plukania, ale jakos to nie to samo. Takze wg mnie nie krepuj sie, szoruj lub plucz lub zuj gume
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.