zły kierunek studiów, co robic ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 15:15   #1
moniaa1992_
Przyczajenie

Angry

zły kierunek studiów, co robic ?

Hej jestem na pierwszym roku Ochrony środowiska na politechnice białostockiej i bardzo żałuje tego wyboru idąc na studia nie myślałam wgl o tym co bd po nich robić. Ale teraz już widze że ten kierunek nie ma przyszlości.. nawet wykładowcy nas dołuja nie mam zbyt dobrze napisanej matury wiec mam takie opcje do wyboru :

- złożyc papiery na drugi kierunek np. na zarzadzanie na uniwerku (byc moze sie dostane)
- iść dodatkowo od pazdziernika do szkoly policealnej np. na technika farmaceutycznego
- złożyć papiery do PWSZ w Suwalkch np. na budownictwo lub zarzadzanie i inzynierie produkcji gdyz sa to kierunk inżynierskie a po nich lepiej z praca ( niestety na nie nie dostane sie na polibudzie)

Co robic ? Bardzoo prosze o pomoc
moniaa1992_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 16:50   #2
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Dot.: zły kierunek studiów, co robic ?

Jak Ci kierunek nie pasuje to go zmień od październikaa. Szkoda roku ale bez sensu się męczyć. Ja tak zrobiłam - zaczęłam geodezję, stwierdziłam że studiuje wbrew sobie, po zakończeniu semestru odeszlam i od października zaczęłam kierunek o którym marzyłam. I uważam że to była najlepsza decyzja w moim życiu

Edytowane przez PinkSlip
Czas edycji: 2012-03-22 o 16:52
PinkSlip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 17:23   #3
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Jak Ci kierunek nie pasuje to go zmień od październikaa. Szkoda roku ale bez sensu się męczyć. Ja tak zrobiłam - zaczęłam geodezję, stwierdziłam że studiuje wbrew sobie, po zakończeniu semestru odeszlam i od października zaczęłam kierunek o którym marzyłam. I uważam że to była najlepsza decyzja w moim życiu
Popieram.
Sama niestety cierpię na przerost formy (czytaj ambicji) nad treścią i swój pierwszy kierunek, choć całkowicie nietrafiony ale w miarę łatwy tzn. niemalże sami nas przepychają dalej, niemalże nie da się wylecieć, ciągnę już 3 rok i tyle samo czasu na niego klnę jak szewc. Dlatego nie polecam Ci ciągnąć czegoś co Cię kompletnie nie interesuje - po roku zaczęłam 2 kierunek 100 razy trudniejszy ale za to 1000 razy bardziej interesujący jednak jakbym miała cofnąć czas to z pierwszego odeszłabym jeszcze na 1 semestrze, poszła do pracy i zaczęła rok później te naprawdę wymarzone studia.
Polecam więc pożegnać się z obecnymi studiami i np. po pracować a od nowego semestru iść na coś co lubisz
Stary 2012-03-22, 17:30   #4
UserOne
Rozeznanie

Autorko jeśli Tobie te klimaty nie pasują, to nawet jak przetrwasz w bólach te studia, to i tak w pracy (jeśli znajdziesz w zawodzie) nie będziesz się czuć dobrze i się nie sprawdzisz. Tak jak pisały przedmówczynie: nic na siłę. Jeśli Ci to nie leży, to daj sobie z tym spokój.

Inżynieria produkcji wydaje się najsensowniejsza, ale to też są klimaty które mogą Tobie nie za bardzo odpowiadać. Także zastanów się dobrze.

Edytowane przez UserOne
Czas edycji: 2012-03-22 o 17:31
UserOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 19:14   #5
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaa1992_ Pokaż wiadomość
Hej jestem na pierwszym roku Ochrony środowiska na politechnice białostockiej i bardzo żałuje tego wyboru idąc na studia nie myślałam wgl o tym co bd po nich robić. Ale teraz już widze że ten kierunek nie ma przyszlości.. nawet wykładowcy nas dołuja nie mam zbyt dobrze napisanej matury wiec mam takie opcje do wyboru :

- złożyc papiery na drugi kierunek np. na zarzadzanie na uniwerku (byc moze sie dostane)
- iść dodatkowo od pazdziernika do szkoly policealnej np. na technika farmaceutycznego
- złożyć papiery do PWSZ w Suwalkch np. na budownictwo lub zarzadzanie i inzynierie produkcji gdyz sa to kierunk inżynierskie a po nich lepiej z praca ( niestety na nie nie dostane sie na polibudzie)

Co robic ? Bardzoo prosze o pomoc

a czemu nie możesz dostać się na kierunku na politechnice?
sprawdź może jak to dokładnie jest bo np. u nas na politechnice na pewno łatwiej jest zmienić kierunek jak już się jest studentem niż dostać się ot tak normalnie na dany kierunek
nie wiem jak u was ale sprawdź dokładnie bo może będziesz miała taką możliwość a dodatkowo jakby sie jakieś przedmioty powtarzały (a na pierwszym roku np. u prawie cała politechnika ma zbliżony program) to sobie przepiszesz

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 19:18   #6
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 20:09   #7
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dokładnie. Samo 'zostanie inżynierem' to dopiero początek długiej i ciężkiej drogi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 17:40   #8
katerina_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
plis powiedz na co zmieniłaś?
katerina_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 17:58   #9
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Na kosmetologie.
Stary 2012-03-31, 19:32   #10
201606201234
Konto usunięte

ale przeciez na polibudzie są kierunki inżynierskie... Wydaje mi sie ze ochrona środowiska to nie jest najgorszy kierunek, jak sie chce znalezc prace to sie znajdzie, najgorzej jak sie zaczyna i zmienia, a potem znowu cos nie podpasuje znowu sie zaczyna i zmienia.. Jeśli jesteś w 100% pewna ze nie skonczysz tych studiow to zabierz papiery czekaj do pazdziernika i zacznij inny. Z tego co piszesz to sama nie jestes pewna czy chcesz go przerwac, nie wiesz na co bys innego miala isc, ja Ci radze nie przerywaj tego. Ja dwa razy zmienialam kierunek i zaluje do tej pory, odradzam to kazdemu, bo nazwazniejsza jest systematycznosc. Studia nie sa latwe i rozne chwile przychodza kiedy sie studiuje. Jak chcesz koniecznie to zloz na inny kierunek i studiuj rownoczesnie i w momencie kiedy stweierdzisz ze tamto to jest wlasnie to, to wypisz sie z ochrony srodowiska.
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 19:53   #11
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 12:50   #12
katerina_23
Raczkowanie

bardzo dobra rada Poison0123
katerina_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 13:50   #13
o Kasia o
Raczkowanie

Ochrona środowiska nie jest zła, poza tym wydaje mi się, że na politechnice to raczej tytuł inżyniera dostaniesz. W kraju teraz ogólnie nie jest najlepiej z pracą, nie tylko po tym kierunku, ale też po pozostałych które wymieniłaś. Chyba, że Cię to po prostu nie interesuje, ale z tego co widzę, inne kierunki które wymieniłaś też nie mają za bardzo wspólnego mianownika i wydaje mi się, że po prostu jesteś zagubiona i nie wiesz, co tak naprawdę chciałabyś robić.
A co do wykładowców- oni zawsze dołują, że tak jest źle i nie ma pracy. Nie ma sensu brać tego do siebie.
-zacznę ćwiczyć.

Zapisali.pl - blog pisany z moim Tż . O wspólnym życiu i perypetiach
o Kasia o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 17:57   #14
moniaa1992_
Przyczajenie

Chyba macie racje.. Jestem poprostu zagubiona i nie wiem co robić.. dołuje mnie to że wszyscy przenoszą się z tego kierunku.. zostanie nas od października bardzo mało.
moniaa1992_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości