|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
17 latek i mieszkanie na wsi...
Witam, zblizaja sie powoli wakacje, a ja nie chce ich spedzic zn0wu na kompie. Strasznie sie nudzę na wsi, nie mam zadnego hobby ani nic i prosze was o jakas porade, chcialbym wkoncu spedzic super wakacje na robieniu czegos fajnego, nudze sie nie tylko dlatego ze nie ma co robic, ale i nie mam na wsi znajomych... na calej wsi nie ma nikogo z mojego rocznika (spora nawet wies) sa tylko jakies dzieci po 8 lat i juz dorosli ludzie... jestem w takim "bagnie".
Moze kilka slow na ten temat co mnie troche interesuje: pilka nozna - ale sam nie bede grac zwierzeta- rodzice nie pozwalaja kupic psa... jezyk francuski- samemu sie nie da rady uczyc tego jezyka. ogolnie to dno... nie wiem moze wy cos polecicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: 17 latek i mieszkanie na wsi...
Cytat:
![]() Albo poszukaj nawet przez internet, jakichś ludzi z sąsiednich miejscowości. Może z nimi się pospotykasz w wakacje? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
może jakieś kolonie? może praca? zawsze można coś gdzieś dorobić ; )
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Lipiec do pracy zarabiać na wyjazd pod namiot w sierpniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A co ta wieś odgrodzona jakimś murem czy jak? Nie możesz po prostu jeździć do miasta i spotykać się ze znajomymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Niektórzy moi znajomi mają bilety do miasta po 8,50 w jedną stronę. Łatwo się mówi...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
No czemu sam, przecież są obozy zorganizowane, survivale, różne są grupy, szukacze skarbów, naprawdę jest w czym wybierać jeśli chodzi o tanie podróżowanie młodego chłopaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W okolicy są 2 wyjazdy z kosciola, jednak jeżdżą na nie jakies stare babcie...
Co do innych propozycji, do najblizszego miasteczka mam 15 km, a tam nic nie ma, ani basenu ani zadnej galerii zeby pochodzic, tylko jedna biedronka i tyle. Chodzilo mi bardziej o propozycje zrobienia czegos dla siebie, nauka czegos? moze jakies cwiczenia czy cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, rzucasz do dzieciaków hasło, czy chcą z Tobą zagrać. Ja w bloku mam 'dzieci' od roku do 15 lat. Czasem idziemy razem a to na plac zabaw, na basen, do parku itd. Naprawdę nie trzeba robić nie wiadomo czego, żeby było fajnie. 2. Nie masz w pobliżu schroniska? To również będzie potrójna korzyść. Ty będziesz miał zajęcie, a Twoja pomoc będzie na pewno bardzo cenna. Zwierzęta zyskają opiekuna (spacery z psami , głaskanie kotów), a schronisko nowe ręce do pomocy. Jeśli nie ma schroniska, popytaj sąsiadów, czy nie potrzebują kogoś do pracy w gospodarstwie. Krowy, kozy, świnie to też świetne zwierzęta, a te 2 ostatnie zachowują się jak psy ( ja ostatnio odprowadzałam sąsiadom kozę na smyczy. Jeśli rodzice nie pozwalają na psa, zapytaj o kozę ![]() 3. Ja 10 lat temu uczyłam się hiszpańskiego z... telenowel. W dzisiejszym postępie internetowym nauka języka to żaden problem. Jest nauka przez skype , są strony z wymową itd. Zastanów się, na czym Ci zależy: język hobbystyczny, do pracy, podróż itd, i postaw na słownictwo z tym związane. Np. przez wakacje ucz się słownictwa z podróży i takich podstawowych zwrotów, gramatyki. Wiesz, nic nie stoi na przeszkodzie, byś robił wszystkie powyższe rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubisz psy? może zajmij sie tresurą? Pozatym od kiedy to na wsiach trudno o psa? chyba że musi koniecznie byc rasowy ... ile to bezdomnych kundelków czeka w schroniskach ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Może fotografia? Podejrzewam że co jak co ale terenów do robienia foto to nie brakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Moim zdaniem powinieneś poszukać jakichś wyjazdów zorganizowanych, gdzie jedzie właśnie grupa osób w Twoim wieku. Dużo zależy od tego, ile masz pieniędzy - jeśli nie brakuje Ci ich, to super pomysłem byłby wypad do Francji połączony z kursem języka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Proponuje Ci poszukać w internecie samouczków, jest dużo fajnych ludzi, którzy mogliby Ci pomoc, są różne chaty językowe ( mam znajomego który pasjonuje się chińskim i tam właśnie rozmawia z innymi w tym języku, choć jest jeszcze bardzo słaby ![]() Hmm ja jak mieszkałam na wsi ( byłam młodsza niż Ty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2012-04-17 o 09:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A znasz jakies podstawy francuskiego???
W Tv powinien byc tez bezplatny kanal (o ile masz kablowke) France 24 jest po angielsku, francusku i arabsku. Co prawda to sa glownie wiadomosci ale tez sporo o kulturze, jedzeniu, podrozach itd. Poza tym kanal TV 5 tez powinienes miec. Osluchasz sie dowiesz co sie na swiecie dzieje. Jesli Cie stac to korepetycje z francuskiego zeby miec motywacje, nawet raz w tygodniu i popros o duzo zadan domowych. To Ci moze wyjsc jedynie na dobre ![]() Poza tym czytaj ksiazki ktore lubisz. Siedzac na lace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem w jakiej części kraju mieszkasz, ale jeżeli masz w okolicy jakieś rezerwaty przyrody czy Parki Narodowe to warto wchodzić na ich strony internetowe i sprawdzać jakie atrakcje planują na ten rok. Np. rajdy rowerowe, trasy spacerowe, spływy kajakowe. Albo nawet wystarczy wejść na stronę swojej lub sąsiedniej gminy żeby zobaczyć co się dzieje. Może jakaś wystawa w skansenie?
![]()
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach ![]() 25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające Edytowane przez Meitsa Czas edycji: 2012-04-17 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Mój brat ma 18 lat. Mam kuzyna 9 letniego, z którym mój brat czasem gra w piłkę. Obaj świetnie grają i różnica wieku im nie przeszkadza. Moim zdaniem lepiej pograć w piłkę z synem sąsiadki niż przegnić całe wakacje przed kompem ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- A, zapomniałam dodać, że w kryzysowej sytuacji zawsze pozostaje wizaż i wizażanki ![]() Proszę, a tu są wizażanki z Francji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzeniona
|
Skoro żali się na brak rówieśników (pisząc, że nie ma nikogo z jego rocznika) i narzeka, że są tylko 8-letnie dzieci, to chyba łatwo wywnioskować, że z nimi nie chce się zadawać i raczej nie ma mu co tego proponować. Oczywiście pewnie odpowiadałby mu ktoś rok, dwa starszy/młodszy, ale raczej nie z 8-latkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Myślę jeszcze co można zaproponować, niestety wymyślam głównie babskie zajęcia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie popieram fotografię i samouczki francuskiego. Możesz pojeździć na rowerze, albo kupić bilet do jakiegoś ciekawego miasta w Polsce i zorganizować sobie jednodniową wycieczkę. A kolonie odpadają? Przecież nie muszą być koniecznie organizowane ,,w okolicy'', na miejsce zbiórki można dojechać. A może Geochaching?
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
cale zycie spedzilam na wsi, i mimo braku znajomych nigdy sie nie nuedzilam
![]() ![]() chlopak tymbardziej moze pomoc przy zniwach sasiadom, dobrze platna choc ciezka i krótkoterminowa praca.
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dzieki za tak wyczerpujące odpowiedzi, juz odpowiadam na pytania.
Schroniska niestety żadnego nie ma, a moi rodzice maja uczulenie na punkcie zwierzat, uwazaja z pies tylko smrodzi i tyle. Co do jezyka francuskiego, tak ucze sie go w szkole wiec mam pewne podstawy, narazie jestem najlepszy z grupy wiec chyba nie jest zle ![]() W czerwcu mam wyjazd do Paryża... ![]() Uwielbiam chodzic po lesie gdy jestem na wakacjach u brata, u mnie niestety lasow nie ma, a szkoda bo bym na grzyby pochodzil ;/ Postanowiłem juz ze w wakacje sie naucze przerzutu w przod ![]() Znacie jakies jeszcze ciekawe zajęcia do rozwoju? Co do ksiazek, nie czytam wogole jednak jakbym trafił na ksiażke o jakis zjawiskach paranormalnych, oobe itd to bym na 100% przeczytal ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zakładam, że masz daleko do jakieś biblioteki, ale w necie można znaleźć czasami audiobooki lub książki w pdfie, które można czytać na komputerze. Trochę to niewygodne dla oczu, ale zawsze jakaś opcja
![]() Rozwój w sensie fizycznym? Z ćwiczeń na ładne mięśnie polecam 6 Weidera lub ABS Workout. Ale jest to dla wytrwałych. Te ostatnie można robić z filmikiem instruktażowym klik Gratuluję wyjazdu do Paryża ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.