17 latek i mieszkanie na wsi... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 22:17   #1
neuf
Przyczajenie

17 latek i mieszkanie na wsi...

Witam, zblizaja sie powoli wakacje, a ja nie chce ich spedzic zn0wu na kompie. Strasznie sie nudzę na wsi, nie mam zadnego hobby ani nic i prosze was o jakas porade, chcialbym wkoncu spedzic super wakacje na robieniu czegos fajnego, nudze sie nie tylko dlatego ze nie ma co robic, ale i nie mam na wsi znajomych... na calej wsi nie ma nikogo z mojego rocznika (spora nawet wies) sa tylko jakies dzieci po 8 lat i juz dorosli ludzie... jestem w takim "bagnie".

Moze kilka slow na ten temat co mnie troche interesuje:
pilka nozna - ale sam nie bede grac
zwierzeta- rodzice nie pozwalaja kupic psa...
jezyk francuski- samemu sie nie da rady uczyc tego jezyka.

ogolnie to dno... nie wiem moze wy cos polecicie?
neuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 13:00   #2
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: 17 latek i mieszkanie na wsi...

Cytat:
Napisane przez neuf Pokaż wiadomość
Witam, zblizaja sie powoli wakacje, a ja nie chce ich spedzic zn0wu na kompie. Strasznie sie nudzę na wsi, nie mam zadnego hobby ani nic i prosze was o jakas porade, chcialbym wkoncu spedzic super wakacje na robieniu czegos fajnego, nudze sie nie tylko dlatego ze nie ma co robic, ale i nie mam na wsi znajomych... na calej wsi nie ma nikogo z mojego rocznika (spora nawet wies) sa tylko jakies dzieci po 8 lat i juz dorosli ludzie... jestem w takim "bagnie".

Może spróbuj jednak uczyć się tego francuskiego? Są różne samouczki, ludzie w necie też pewnie chętnie pomogą
Albo poszukaj nawet przez internet, jakichś ludzi z sąsiednich miejscowości. Może z nimi się pospotykasz w wakacje?
Stary 2012-04-16, 13:02   #3
Bee13
Rozeznanie

może jakieś kolonie? może praca? zawsze można coś gdzieś dorobić ; )

crazy!
Bee13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 13:12   #4
201604181004
Konto usunięte

Lipiec do pracy zarabiać na wyjazd pod namiot w sierpniu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 14:07   #5
_Maitresse_
Raczkowanie

A co ta wieś odgrodzona jakimś murem czy jak? Nie możesz po prostu jeździć do miasta i spotykać się ze znajomymi?
_Maitresse_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 14:38   #6
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Lipiec do pracy zarabiać na wyjazd pod namiot w sierpniu
sam pod namiot?

a do szkoły chodzisz, to chyba z ludźmi w swoim wieku?
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 14:59   #7
Skierka001
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maitresse_ Pokaż wiadomość
A co ta wieś odgrodzona jakimś murem czy jak? Nie możesz po prostu jeździć do miasta i spotykać się ze znajomymi?
Niektórzy moi znajomi mają bilety do miasta po 8,50 w jedną stronę. Łatwo się mówi...
Skierka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 15:11   #8
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Skierka001 Pokaż wiadomość
Niektórzy moi znajomi mają bilety do miasta po 8,50 w jedną stronę. Łatwo się mówi...
No czasem tak bywa, ale nie wiemy czy i w tym wypadku tak jest. Jak połączenia do pobliskich miejscowości nie są drogie, to nie ma co sobie żałować wyjazdów. A jak okoliczne miejscowości są naprawdę blisko, to i rowerem pojechać można Wszystko zależy od konkretnej sytuacji
Stary 2012-04-16, 19:46   #9
201604181004
Konto usunięte

No czemu sam, przecież są obozy zorganizowane, survivale, różne są grupy, szukacze skarbów, naprawdę jest w czym wybierać jeśli chodzi o tanie podróżowanie młodego chłopaka jeśli jesteś katolikiem może kościół coś organizuje, jak byłam młodsza dwa razy byłam na obozie z księżmi, pielgrzymka, dużo rzeczy można robić i ciekawe rzeczy zwiedzić tylko problemem jest znalezienie pracy na lipiec
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 22:44   #10
neuf
Przyczajenie

W okolicy są 2 wyjazdy z kosciola, jednak jeżdżą na nie jakies stare babcie...

Co do innych propozycji, do najblizszego miasteczka mam 15 km, a tam nic nie ma, ani basenu ani zadnej galerii zeby pochodzic, tylko jedna biedronka i tyle.

Chodzilo mi bardziej o propozycje zrobienia czegos dla siebie, nauka czegos? moze jakies cwiczenia czy cos?
Stary 2012-04-17, 07:41   #11
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

1. Może zorganizowałbyś jakiś meczyk piłki nożnej dla dzieci? Wierz mi, że rodzice i dzieci będą Ci dozgonnie wdzięczni Zyskasz szacun całej wiochy
Wiesz, rzucasz do dzieciaków hasło, czy chcą z Tobą zagrać. Ja w bloku mam 'dzieci' od roku do 15 lat. Czasem idziemy razem a to na plac zabaw, na basen, do parku itd. Naprawdę nie trzeba robić nie wiadomo czego, żeby było fajnie.

2. Nie masz w pobliżu schroniska? To również będzie potrójna korzyść. Ty będziesz miał zajęcie, a Twoja pomoc będzie na pewno bardzo cenna. Zwierzęta zyskają opiekuna (spacery z psami , głaskanie kotów), a schronisko nowe ręce do pomocy.

Jeśli nie ma schroniska, popytaj sąsiadów, czy nie potrzebują kogoś do pracy w gospodarstwie. Krowy, kozy, świnie to też świetne zwierzęta, a te 2 ostatnie zachowują się jak psy ( ja ostatnio odprowadzałam sąsiadom kozę na smyczy. Jeśli rodzice nie pozwalają na psa, zapytaj o kozę ).

3. Ja 10 lat temu uczyłam się hiszpańskiego z... telenowel. W dzisiejszym postępie internetowym nauka języka to żaden problem. Jest nauka przez skype , są strony z wymową itd.
Zastanów się, na czym Ci zależy: język hobbystyczny, do pracy, podróż itd, i postaw na słownictwo z tym związane. Np. przez wakacje ucz się słownictwa z podróży i takich podstawowych zwrotów, gramatyki.

Wiesz, nic nie stoi na przeszkodzie, byś robił wszystkie powyższe rzeczy
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 07:46   #12
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Może spróbuj jednak uczyć się tego francuskiego? Są różne samouczki, ludzie w necie też pewnie chętnie pomogą
Albo poszukaj nawet przez internet, jakichś ludzi z sąsiednich miejscowości. Może z nimi się pospotykasz w wakacje?
Ale to znowu przed kompem bedzie siedział

Lubisz psy? może zajmij sie tresurą? Pozatym od kiedy to na wsiach trudno o psa? chyba że musi koniecznie byc rasowy ... ile to bezdomnych kundelków czeka w schroniskach
Stary 2012-04-17, 07:47   #13
Madia
Zakorzenienie

Może fotografia? Podejrzewam że co jak co ale terenów do robienia foto to nie brakuje.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 07:57   #14
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
1. Może zorganizowałbyś jakiś meczyk piłki nożnej dla dzieci? Wierz mi, że rodzice i dzieci będą Ci dozgonnie wdzięczni Zyskasz szacun całej wiochy
Wiesz, rzucasz do dzieciaków hasło, czy chcą z Tobą zagrać. Ja w bloku mam 'dzieci' od roku do 15 lat. Czasem idziemy razem a to na plac zabaw, na basen, do parku itd. Naprawdę nie trzeba robić nie wiadomo czego, żeby było fajnie.
No bez przesady, chłopak ma 17 lat i sam napisał, że chce spędzić czas z rówieśnikami, a nie z dziećmi... Bez obrazy, ale ja jako nastolatka nie chciałabym robić za niańkę, wtedy wyjątkowo potrzebuje się towarzystwa kogoś w swoim wieku.

Moim zdaniem powinieneś poszukać jakichś wyjazdów zorganizowanych, gdzie jedzie właśnie grupa osób w Twoim wieku. Dużo zależy od tego, ile masz pieniędzy - jeśli nie brakuje Ci ich, to super pomysłem byłby wypad do Francji połączony z kursem języka
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 09:48   #15
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez Skierka001 Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś miałam, serio, można wydać majątek na PKS, a nie ma żadnych zniżek, tylko dla studentów, rencistów i osób z grupą inwalidzką
Proponuje Ci poszukać w internecie samouczków, jest dużo fajnych ludzi, którzy mogliby Ci pomoc, są różne chaty językowe ( mam znajomego który pasjonuje się chińskim i tam właśnie rozmawia z innymi w tym języku, choć jest jeszcze bardzo słaby )

Hmm ja jak mieszkałam na wsi ( byłam młodsza niż Ty ) to miałam zawsze co robić, zawsze coś koło domu, z psem do lasu, na grzyby, zawsze wszędzie owoce rosły, nie wiem ja się tam nie nudziłam I też nie było fajne zgranej paczki znajomych w moim wieku, raczej jakieś podrostki palące cygary w krzakach

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
No bez przesady, chłopak ma 17 lat i sam napisał, że chce spędzić czas z rówieśnikami, a nie z dziećmi... Bez obrazy, ale ja jako nastolatka nie chciałabym robić za niańkę, wtedy wyjątkowo potrzebuje się towarzystwa kogoś w swoim wieku.

Moim zdaniem powinieneś poszukać jakichś wyjazdów zorganizowanych, gdzie jedzie właśnie grupa osób w Twoim wieku. Dużo zależy od tego, ile masz pieniędzy - jeśli nie brakuje Ci ich, to super pomysłem byłby wypad do Francji połączony z kursem języka

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2012-04-17 o 09:50
Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 11:53   #16
KarolinaK
Zakorzenienie

A znasz jakies podstawy francuskiego???
W Tv powinien byc tez bezplatny kanal (o ile masz kablowke) France 24 jest po angielsku, francusku i arabsku. Co prawda to sa glownie wiadomosci ale tez sporo o kulturze, jedzeniu, podrozach itd. Poza tym kanal TV 5 tez powinienes miec. Osluchasz sie dowiesz co sie na swiecie dzieje. Jesli Cie stac to korepetycje z francuskiego zeby miec motywacje, nawet raz w tygodniu i popros o duzo zadan domowych. To Ci moze wyjsc jedynie na dobre
Poza tym czytaj ksiazki ktore lubisz. Siedzac na lace
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 12:07   #17
Meitsa
Zakorzenienie

Nie wiem w jakiej części kraju mieszkasz, ale jeżeli masz w okolicy jakieś rezerwaty przyrody czy Parki Narodowe to warto wchodzić na ich strony internetowe i sprawdzać jakie atrakcje planują na ten rok. Np. rajdy rowerowe, trasy spacerowe, spływy kajakowe. Albo nawet wystarczy wejść na stronę swojej lub sąsiedniej gminy żeby zobaczyć co się dzieje. Może jakaś wystawa w skansenie? Przez większość czasu szukałam w internecie informacji na temat mojego regionu i można się zdziwić ile mi zaoferował. Co roku znajdowałam coś nowego co chciałam zobaczyć.

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające

Edytowane przez Meitsa
Czas edycji: 2012-04-17 o 12:09
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 12:45   #18
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
W którym miejscu napisał Ja widzę tylko zdanie, że są dzieci w wieku ok. 8 lat, osoby starsze, nie ma nikogo z jego rocznika, a nie, że musi to być ktoś w jego wieku.

Mój brat ma 18 lat. Mam kuzyna 9 letniego, z którym mój brat czasem gra w piłkę. Obaj świetnie grają i różnica wieku im nie przeszkadza.

Moim zdaniem lepiej pograć w piłkę z synem sąsiadki niż przegnić całe wakacje przed kompem

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

A, zapomniałam dodać, że w kryzysowej sytuacji zawsze pozostaje wizaż i wizażanki

Proszę, a tu są wizażanki z Francji Można pogadać, w dodatku po francusku
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 12:54   #19
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
W którym miejscu napisał Ja widzę tylko zdanie, że są dzieci w wieku ok. 8 lat, osoby starsze, nie ma nikogo z jego rocznika, a nie, że musi to być ktoś w jego wieku.
Skoro żali się na brak rówieśników (pisząc, że nie ma nikogo z jego rocznika) i narzeka, że są tylko 8-letnie dzieci, to chyba łatwo wywnioskować, że z nimi nie chce się zadawać i raczej nie ma mu co tego proponować. Oczywiście pewnie odpowiadałby mu ktoś rok, dwa starszy/młodszy, ale raczej nie z 8-latkami.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 13:40   #20
Meitsa
Zakorzenienie

Myślę jeszcze co można zaproponować, niestety wymyślam głównie babskie zajęcia Ale jeżeli lubisz czytać książki, komiksy lub grać w gry komputerowe to fajne są kilkudniowe targi lub konwenty tematyczne. Niestety w tym roku już był, ale w przyszłym na pewno będzie konwent szeroko pojętej fantastyki Pyrkon w Poznaniu. Minus, że takie wyjazdy już trochę kosztują, bo trzeba doliczyć PKP/PKS i jeszcze bilet wstępu, ale warto ponieważ w takich miejscach poznałam masę ciekawych ludzi, z którymi mam kontakt do dziś

Stary 2012-04-17, 17:16   #21
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
W okolicy są 2 wyjazdy z kosciola, jednak jeżdżą na nie jakies stare babcie...

Co do innych propozycji, do najblizszego miasteczka mam 15 km, a tam nic nie ma, ani basenu ani zadnej galerii zeby pochodzic, tylko jedna biedronka i tyle.

Chodzilo mi bardziej o propozycje zrobienia czegos dla siebie, nauka czegos? moze jakies cwiczenia czy cos?
A co ze znajomymi ze szkoły?
Ogólnie popieram fotografię i samouczki francuskiego. Możesz pojeździć na rowerze, albo kupić bilet do jakiegoś ciekawego miasta w Polsce i zorganizować sobie jednodniową wycieczkę. A kolonie odpadają? Przecież nie muszą być koniecznie organizowane ,,w okolicy'', na miejsce zbiórki można dojechać. A może
Geochaching?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 17:36   #22
travis
Zakorzenienie

GG do travis

cale zycie spedzilam na wsi, i mimo braku znajomych nigdy sie nie nuedzilam cale wakacje pracowalam, zbieralam truskawki fasolke itp. coprawda trzeba bylo wtasc o 5 rano no ale cos za cos, bylo co w weekendy wydawac
chlopak tymbardziej moze pomoc przy zniwach sasiadom, dobrze platna choc ciezka i krótkoterminowa praca.
Stary 2012-04-17, 22:15   #23
neuf
Przyczajenie

Dzieki za tak wyczerpujące odpowiedzi, juz odpowiadam na pytania.

Schroniska niestety żadnego nie ma, a moi rodzice maja uczulenie na punkcie zwierzat, uwazaja z pies tylko smrodzi i tyle.

Co do jezyka francuskiego, tak ucze sie go w szkole wiec mam pewne podstawy, narazie jestem najlepszy z grupy wiec chyba nie jest zle

W czerwcu mam wyjazd do Paryża...

Uwielbiam chodzic po lesie gdy jestem na wakacjach u brata, u mnie niestety lasow nie ma, a szkoda bo bym na grzyby pochodzil ;/

Postanowiłem juz ze w wakacje sie naucze przerzutu w przod , oraz pocwicze troche.

Znacie jakies jeszcze ciekawe zajęcia do rozwoju?

Co do ksiazek, nie czytam wogole jednak jakbym trafił na ksiażke o jakis zjawiskach paranormalnych, oobe itd to bym na 100% przeczytal

Pozdrawiam
Stary 2012-04-18, 13:30   #24
Meitsa
Zakorzenienie

Zakładam, że masz daleko do jakieś biblioteki, ale w necie można znaleźć czasami audiobooki lub książki w pdfie, które można czytać na komputerze. Trochę to niewygodne dla oczu, ale zawsze jakaś opcja Jak lubisz zjawiska paranormalne to polecam przejrzeć sobie co leci na Discovery Science, czasami można na YouTubie całe sezony z interesującej serii znaleźć

Rozwój w sensie fizycznym? Z ćwiczeń na ładne mięśnie polecam 6 Weidera lub ABS Workout. Ale jest to dla wytrwałych. Te ostatnie można robić z filmikiem instruktażowym klik

Gratuluję wyjazdu do Paryża

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości