Zmieniacie się? Zmieniłyście? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-26, 20:44   #1
anna renata
Raczkowanie

Zmieniacie się? Zmieniłyście?

Zmieniacie się ? Zmieniłyście?
Co was zmieniło: przeprowadzka do nowego miasta, nowe środowisko - ludzie, wydarzenia życiowe, związek, dziecko, zmiana wyglądu itd.??

Co się zmieniło i w jaki sposób: poglądy, charakter, podejście do ludzi itd. ??

Czy stracie się być zawsze takie same i stałe w poglądach i zachowaniach czy wręcz idziecie z pędem/prądem ?
anna renata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-26, 22:15   #2
dorris23
Pyskatka

Dot.: Zmieniacie się? Zmieniłyście?

Cytat:
Napisane przez anna renata Pokaż wiadomość
Zmieniacie się ? Zmieniłyście?
Co was zmieniło: przeprowadzka do nowego miasta, nowe środowisko - ludzie, wydarzenia życiowe, związek, dziecko, zmiana wyglądu itd.??

Co się zmieniło i w jaki sposób: poglądy, charakter, podejście do ludzi itd. ??

Czy stracie się być zawsze takie same i stałe w poglądach i zachowaniach czy wręcz idziecie z pędem/prądem ?
Mówią, że ludzie sie nie zmieniają. Ja sie z tym absolutnie nie zgadzam, ludzie zmieniaja sie na przestrzeni lat, zarówno psychicznie jak i fizycznie.

Czy sie zmieniłam? Napewno.Po śmierci mamy musiałam w młodym wieku sama dac sobie rade ze wszystkim. To napewno mocno uksztaltowało mój charakter. Stałam sie silna. Małżeństwo i macierzyństwo nauczyło mnie wiele, zbudowało to we mnie poczucie bezpieczeństwa. Wydoroslałam, inaczej postrzegam ludzi i świat. Inaczej podchodzę do róznych spraw. Każdą decyzje 10 razy przemyśle. Kiedys żyłam beztrosko, teraz planując.
Szanuje ludzi, którzy na to zasługują.

Jesli chodzi o mój wygląd również znacznie sie zmienił przez upływający czas, moje ciało też zmieniło sie po ciązy.

Edytowane przez dorris23
Czas edycji: 2016-05-27 o 11:52
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 00:16   #3
201701261449
Konto usunięte

Oczywiście, że się zmieniają. Tak jak tylko krowa nie zmienia swego zdania tak i człowiek zmienia i zdanie i siebie.

U mnie było sporo wydarzeń, które na mnie wpłynęły. Sytuacja rodzinna, kilka nieszczęść. Najbardziej jednak wpłynął na mnie toksyczny związek.
Nie zaniedbałam się w kwestii wyglądu, ale swoją psychikę tak. Facet wpływał na mnie ogromnie, stałam się bardziej agresywna w stosunku do siebie ale i zamknięta w sobie, chorobliwie nieśmiała, bałam się mówić, przez co urwałam kontakt z jedyną przyjaciółką. Byłam bardziej bojaźliwa, straciłam wiarę w siebie.
Natomiast po zakończeniu tego związku/tuż przez rzuceniem go, zaczęłam sama się podbudowywać i nawiązywać kontakty z ludźmi, wychodzić.

I ponownie się zmieniłam. Poznałam faceta, z którym jestem, stałam się bardziej cierpliwa, otwarta. Mimo, że wciąż na mnie tamte wydarzenia wpływają, to poznałam kilu fajnych ludzi, co prawda przyjaźni nie odzyskałam, bo i ona się zmieniła, ale mam dwie koleżanki, parę znajomych, których lubię. Przestałam patrzeć na siebie tak źle.

Dlaczego o to pytasz?
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 01:09   #4
laisla
Zakorzenienie

Pytanie trochę retoryczne bo jak możliwe byłoby się nie zmieniać? Zmieniają nas doświadczenia, edukacja, kolejne poznane osoby także mają na nas jakiś wpływ, rodzaj wykonywanej pracy, szczególnie wykonywanej przez wiele lat zmienia ludzkie zachowanie, a może nawet osobowość.
Czy zmieniamy się fizycznie to raczej też pytanie retoryczne oby zawsze były to zmiany na lepsze
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 17:09   #5
anna renata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Pokaż wiadomość
Oczywiście, że się zmieniają. Tak jak tylko krowa nie zmienia swego zdania tak i człowiek zmienia i zdanie i siebie.

U mnie było sporo wydarzeń, które na mnie wpłynęły. Sytuacja rodzinna, kilka nieszczęść. Najbardziej jednak wpłynął na mnie toksyczny związek.
Nie zaniedbałam się w kwestii wyglądu, ale swoją psychikę tak. Facet wpływał na mnie ogromnie, stałam się bardziej agresywna w stosunku do siebie ale i zamknięta w sobie, chorobliwie nieśmiała, bałam się mówić, przez co urwałam kontakt z jedyną przyjaciółką. Byłam bardziej bojaźliwa, straciłam wiarę w siebie.
Natomiast po zakończeniu tego związku/tuż przez rzuceniem go, zaczęłam sama się podbudowywać i nawiązywać kontakty z ludźmi, wychodzić.

I ponownie się zmieniłam. Poznałam faceta, z którym jestem, stałam się bardziej cierpliwa, otwarta. Mimo, że wciąż na mnie tamte wydarzenia wpływają, to poznałam kilu fajnych ludzi, co prawda przyjaźni nie odzyskałam, bo i ona się zmieniła, ale mam dwie koleżanki, parę znajomych, których lubię. Przestałam patrzeć na siebie tak źle.

Dlaczego o to pytasz?
Pytam właśnie ze względu na zmiany. Mam nietypowy zawód i zazwyczaj jest jedno miejsce pracy dla mnie w jednym mieście. W obecnym miejscu pracy pracuje 3 lata...wtedy poznałam kogoś i mama ppowiedziała, żeby tylko mnie nie zmienił. W styczniu zeszłego roku się tutaj przeprowadziłam i zaczelam się zmieniać...jemu się to podobało...matce i mojej rodzinie nie. Teraz znowu się coś stało i znowu się zmieniam ( po roku). Teraz facetowi się to nie podoba, matce i rodzinie nie podoba a ja sama nie wiem jak żyć i kim być. W pracy dostaje ciągle z bańki za poglądy, za inność...od rodziny mi się obrywa , od koleżanek też....już nie mam siły ciągnąć swojego własnego wózka z zyciem.
W zeszłym roku byłam lękliwa...teraz nie chce mi się wstawać z łóżka i jestem rozdrażniona.
Stary 2016-05-27, 17:16   #6
dziuba85
Zakorzenienie

Ale to Twoje życie, więc czemu masz się wszystkim podobać?

Mnie zmieniła praca i to bardzo. Jestem w szoku, jak pozytywnie na mnie wpłynęła (ale ile wyrzeczeń).
No i wiek też wiele robi. Czekam do 40 lat, utarło się jakoś że wtedy człowiek potrafi widzieć i docenić swoje życie... Oby.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 17:29   #7
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Pytanie trochę retoryczne bo jak możliwe byłoby się nie zmieniać? Zmieniają nas doświadczenia, edukacja, kolejne poznane osoby także mają na nas jakiś wpływ, rodzaj wykonywanej pracy, szczególnie wykonywanej przez wiele lat zmienia ludzkie zachowanie, a może nawet osobowość.
Czy zmieniamy się fizycznie to raczej też pytanie retoryczne oby zawsze były to zmiany na lepsze
No dokładnie. Dorastamy, dojrzewamy. Życie weryfikuje nasze poglądy, postawy i podejście do różnych spraw. Czasem jest to stopniowy, powolny proces a czasem jakieś wydarzenie wywraca nas wewnątrz o 180 stopni.

Ja się amieniłam po śmierci Taty. Niby zawsze "dawałam radę sama" ale zawsze była to osoba, do której mogłam się w kłopocie zwrócić bo Tato miał wielkie serce: dawał. Pokrzyczał, pokrytykował ale zawsze pomógł. Teraz już zostałam z wszelkimi kłopotami sama bo Mama bardzo się zmieniła po śmierci Taty i nagle to ja zaczęłam być za nią odpowiedzialna. Jeszcze tej zamiany ról nie oswoiłam do końca.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 20:03   #8
chwast
Zakorzenienie

Zmieniło mnie życie za granicą. Zostałam wystawiona na wiele sytuacji, których pewnie nie zaznalabym w Polsce, albo działoby się to w większej odległości czasowej.

Po pierwsze teraz znam swoją wartość np w pracy. Jesli cos mi sie nie podoba to nie interesuje mnie stanowisko jakiejś osoby, po prostu o tym mowie. Wiele dorosłych, starszych ode mnie osób zachowuje sie w tej kwestii śmiesznie.

Nauczyłam sie niezależności, nie tylko finansowej. Dbania o własne sprawy. Walki o cos, juz sie nie wstydzę byle czego jak dzieciak.

No i do ludzi nowo poznanych trzeba podchodzić z niewidocznym dystansem, a zawsze miałam z tym kłopot.

Umiem określić swoje potrzeby i nakreślić plan działania, a następnie go realizować.

Wysłano z iPhone 6
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 16:42   #9
anna renata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Zmieniło mnie życie za granicą. Zostałam wystawiona na wiele sytuacji, których pewnie nie zaznalabym w Polsce, albo działoby się to w większej odległości czasowej.

Po pierwsze teraz znam swoją wartość np w pracy. Jesli cos mi sie nie podoba to nie interesuje mnie stanowisko jakiejś osoby, po prostu o tym mowie. Wiele dorosłych, starszych ode mnie osób zachowuje sie w tej kwestii śmiesznie.

Nauczyłam sie niezależności, nie tylko finansowej. Dbania o własne sprawy. Walki o cos, juz sie nie wstydzę byle czego jak dzieciak.

No i do ludzi nowo poznanych trzeba podchodzić z niewidocznym dystansem, a zawsze miałam z tym kłopot.

Umiem określić swoje potrzeby i nakreślić plan działania, a następnie go realizować.

Wysłano z iPhone 6
No właśnie....ja nie umiem określić swoich potrzeb. Czasami nie potrafię powiedzieć czego chce...a nawet często nie tylko czasami. A jak wiem czego chce to nie umiem tego skorelować z tym czy warto, bo to chyba kwestia patrzenia na życie.
Jak się tego nauczyłaś?
Stary 2016-06-03, 08:02   #10
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna renata Pokaż wiadomość
No właśnie....ja nie umiem określić swoich potrzeb. Czasami nie potrafię powiedzieć czego chce...a nawet często nie tylko czasami. A jak wiem czego chce to nie umiem tego skorelować z tym czy warto, bo to chyba kwestia patrzenia na życie.
Jak się tego nauczyłaś?

Popełniłam duzo błędów, które pomogły mi to totalnie zdefiniować :p i od tej pory myślę wielopłaszczyznowo o moim zyciu, a nie tu i teraz.

Wysłano z iPhone 6
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości