|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zmieniacie się? Zmieniłyście?
Zmieniacie się ? Zmieniłyście?
Co was zmieniło: przeprowadzka do nowego miasta, nowe środowisko - ludzie, wydarzenia życiowe, związek, dziecko, zmiana wyglądu itd.?? Co się zmieniło i w jaki sposób: poglądy, charakter, podejście do ludzi itd. ?? Czy stracie się być zawsze takie same i stałe w poglądach i zachowaniach czy wręcz idziecie z pędem/prądem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pyskatka
|
Dot.: Zmieniacie się? Zmieniłyście?
Cytat:
Czy sie zmieniłam? Napewno.Po śmierci mamy musiałam w młodym wieku sama dac sobie rade ze wszystkim. To napewno mocno uksztaltowało mój charakter. Stałam sie silna. Małżeństwo i macierzyństwo nauczyło mnie wiele, zbudowało to we mnie poczucie bezpieczeństwa. Wydoroslałam, inaczej postrzegam ludzi i świat. Inaczej podchodzę do róznych spraw. Każdą decyzje 10 razy przemyśle. Kiedys żyłam beztrosko, teraz planując. Szanuje ludzi, którzy na to zasługują. Jesli chodzi o mój wygląd również znacznie sie zmienił przez upływający czas, moje ciało też zmieniło sie po ciązy.
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-05-27 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że się zmieniają. Tak jak tylko krowa nie zmienia swego zdania tak i człowiek zmienia i zdanie i siebie.
U mnie było sporo wydarzeń, które na mnie wpłynęły. Sytuacja rodzinna, kilka nieszczęść. Najbardziej jednak wpłynął na mnie toksyczny związek. Nie zaniedbałam się w kwestii wyglądu, ale swoją psychikę tak. Facet wpływał na mnie ogromnie, stałam się bardziej agresywna w stosunku do siebie ale i zamknięta w sobie, chorobliwie nieśmiała, bałam się mówić, przez co urwałam kontakt z jedyną przyjaciółką. Byłam bardziej bojaźliwa, straciłam wiarę w siebie. Natomiast po zakończeniu tego związku/tuż przez rzuceniem go, zaczęłam sama się podbudowywać i nawiązywać kontakty z ludźmi, wychodzić. I ponownie się zmieniłam. Poznałam faceta, z którym jestem, stałam się bardziej cierpliwa, otwarta. Mimo, że wciąż na mnie tamte wydarzenia wpływają, to poznałam kilu fajnych ludzi, co prawda przyjaźni nie odzyskałam, bo i ona się zmieniła, ale mam dwie koleżanki, parę znajomych, których lubię. Przestałam patrzeć na siebie tak źle. Dlaczego o to pytasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pytanie trochę retoryczne bo jak możliwe byłoby się nie zmieniać? Zmieniają nas doświadczenia, edukacja, kolejne poznane osoby także mają na nas jakiś wpływ, rodzaj wykonywanej pracy, szczególnie wykonywanej przez wiele lat zmienia ludzkie zachowanie, a może nawet osobowość.
Czy zmieniamy się fizycznie to raczej też pytanie retoryczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W zeszłym roku byłam lękliwa...teraz nie chce mi się wstawać z łóżka i jestem rozdrażniona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ale to Twoje życie, więc czemu masz się wszystkim podobać?
Mnie zmieniła praca i to bardzo. Jestem w szoku, jak pozytywnie na mnie wpłynęła (ale ile wyrzeczeń). No i wiek też wiele robi. Czekam do 40 lat, utarło się jakoś że wtedy człowiek potrafi widzieć i docenić swoje życie... Oby.
![]() |
#7 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja się amieniłam po śmierci Taty. Niby zawsze "dawałam radę sama" ale zawsze była to osoba, do której mogłam się w kłopocie zwrócić bo Tato miał wielkie serce: dawał. Pokrzyczał, pokrytykował ale zawsze pomógł. Teraz już zostałam z wszelkimi kłopotami sama bo Mama bardzo się zmieniła po śmierci Taty i nagle to ja zaczęłam być za nią odpowiedzialna. Jeszcze tej zamiany ról nie oswoiłam do końca.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zmieniło mnie życie za granicą. Zostałam wystawiona na wiele sytuacji, których pewnie nie zaznalabym w Polsce, albo działoby się to w większej odległości czasowej.
Po pierwsze teraz znam swoją wartość np w pracy. Jesli cos mi sie nie podoba to nie interesuje mnie stanowisko jakiejś osoby, po prostu o tym mowie. Wiele dorosłych, starszych ode mnie osób zachowuje sie w tej kwestii śmiesznie. Nauczyłam sie niezależności, nie tylko finansowej. Dbania o własne sprawy. Walki o cos, juz sie nie wstydzę byle czego jak dzieciak. No i do ludzi nowo poznanych trzeba podchodzić z niewidocznym dystansem, a zawsze miałam z tym kłopot. Umiem określić swoje potrzeby i nakreślić plan działania, a następnie go realizować. Wysłano z iPhone 6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się tego nauczyłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popełniłam duzo błędów, które pomogły mi to totalnie zdefiniować :p i od tej pory myślę wielopłaszczyznowo o moim zyciu, a nie tu i teraz. Wysłano z iPhone 6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.