![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kiedy nastąpi poród???
Możliwe, że taki wątek już został założony, ale chciałabym poznać opinie na temat mojego przypadku. Może znajdzie się jakiś ginekolog (położna), który coś doradzi
![]() Jestem już w końcowej fazie ciąży, termin mam na jutro (tj. 18.02.2012), a tu cisza. W poniedziałek byłam na KTG, skurcze się pojawiają, czasem nawet coraz mocniej odczuwalne. Po badaniu ginekologicznym okazało się, że mam rozwarcie na 3 cm i powiedzieli, że możliwe, że do czwartku urodzę. Kazali przyjść we wtorek rano na KTG, które też wykazało skurcze, ale nic więcej. Lekarz powiedział, że jak się zacznie akcja porodowa to przyjść. A tu dalej nic... Dziś (tj. piątek) postanowiłam pójść na KTG, bo od wtorku do wczoraj ukazywał mi się czop śluzowy, plus wieczorami boleśniejsze skurcze, które gdzieś w nocy mijały... Do tego położna poradziła nam żeby w czwartek porządnie się się pokochać. ![]() Może macie jakieś porady jak przyśpieszyć przyjście na świat dzidziusia? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy nastąpi poród???
nie zmniejszylo sie tylko co lekarz to inaczej gada. tez tak bylo w moim przypadku, jeden mowil ze rozwarcie na palec, drugi ze na pol opuszka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hahaha poród na farbę do włosów!!!! O tym to ja jeszcze nie słyszałam!!!!
![]() Tym się katować raczej nie będę, bo od 2 lat skończyłam z farbami... ![]() Ja wiem, że mi na 100% źle wyznaczyli termin porodu, bo przecież ja najlepiej wiem kiedy to nastąpiło zapłodnienie. ![]() No i teraz nie mam pewności co jest z tą moją szyjką, skoro lekarze mają taką skalę błędu... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie martw sie bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() kazda kobieta pod koniec ma dosyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Najgorsze jest to, że jestem niecierpliwa.... :/
Cóż muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie odwracające uwagę, bo chyba w paranoję popadnę ![]() Ale widzę, że ile ciąż tyle przypadków... Dziś jak byłam na KTG to jedna dziewczyna była już 2 tyg po terminie i nie wzięli jej na oddział! :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
uwierz ze kazda kobieta w przypadku ciazy jest niecierpliwa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a ja polecam dobry seks, z moim synkiem też tak było 6 stycznia byłam u lekarza i dostałam skierowanie na 7 stycznia na oddział NA WYWOŁANIE PORODU, a bardzo się bałam, więc jeszcze 6 stycznia wieczorem dobrze podusiłam mężusia i o 23.30 odeszły mi wody
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Znajoma na przyspieszenie porodu zastosowała robienie domowych porządków - zaczęła myć na kolanach podłogi w domu, umęczyła się, ale po paru godzinach urodziła. Może pomoże...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kurcze nie wiem już czy można lepiej się zająć mężem
![]() ![]() Dziękuję za słowa wsparcia i porady, ale co teraz robić z tym zwolnieniem... Jak nie urok to .... ehhh ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ta papirologia w naszym wspaniałym kraju potrafi dobić człowieka... Kurna żeby kobieta w ciąży musiała latać po ZUSach, srusach i innych ciężko przyswajalnych miejscach, które mają na celu tylko utrudnienie życia człowiekowi... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
zrobic pranie firan i porozwieszać;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że co byś nie robiła to i tak nie przyśpieszysz
![]() ![]() Ale oby u Ciebie było szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja już straciłam nadzieję, że dziś urodzę... Dlatego weekend poświęcamy na odwiedziny, jeździmy z mężem gdzie popadnie, bo stwierdził, że mu za raz w jakąś paranoję popadnę
![]() Dziś może uda mi się załatwić zwolnienie u mojej poprzedniej gin, wiem, że dziś przyjmuje, muszę tylko do niej zadzwonić i pogadać czy mnie przyjmie... Trzymajcie kciuki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ja bylam juz po terminie 6 dni jak urodzilam.. a wczesniej probowałam i prania i sprzatania, sexu, wina w wannie ciepłej.. nic nic nic to nie dało..
dopiero pani ginekolog w 4 dniu po terminie mnie odesłała do szpitala na wywołanie porodu i dopiero tam mnie ruszyło jak mi dali wkładke taką ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja dałam radę dziś się wbić na wizytę do mojej pierwszej Pani ginekolog. Wystawiła mi L4, więc mam już spokojną głowę...
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob sobie wieczorem ciepłą kąpiel. weź męża w obroty to moze przyspieszy sprawę ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Na pewno nie chciałabym żeby trafiło na poniedziałek, bo wtedy jest roczek mojego bratanka :p
Dam znać co się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
lepszy poniedzialek niz niedziela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jak KTG w normie, łożysko dojrzałe, ale funkcjonujące prawidłowo i w USG przepływy w normie to jedynie czekać. Myślę, że lepiej dla Ciebie i dziecka, żeby akcja porodowa zaczęła się samoistnie, a nie po podłączeniu kroplówki i wymuszaniu porodu na siłę. Odprężająca kąpiel, bez stresu- najlepsza rada. Wyjść kiedyś musi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
No tak weszło, to i wyjdzie...
![]() A co do niedzieli, to coraz więcej wśród moich znajomych rodzą się niedzielne leniuchy!! ![]() ![]() Czekamy i czekamy... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeśli badania mówią że wszystko jest w normie to nie ma czego się obawiać. Tylko 5% kobiet rodzi w terminie wyznaczonym przez ginekologa. A skoro pojawiły się już skurcz (tzw. skurcze przepowiadające) to rozwiązanie nastąpi wkrótce. Jeśli pojawią się regularne skurcze - o częstotliwości przynajmniej 1 na 10 minut i taki stan utrzyma się przez co najmniej 2 godziny tzn. że zaczęłaś rodzić!
![]() Powodzenia i nie ma co przyspieszać na siłę skoro maluszek ma się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mnie lekarze powiedzieli, że urodziłam tydzień przed terminem bo latałam z mopem i ścierką pod domu jak szalona. naszło mnie nagle na sprzątanie, gotowanie, czyszczenie, pranie. Bez przemęczenia oczywiście. Mieszkamy na górze, więc codziennie szłam po schodach parenaście razy. TŻ kłócił się ze mną, że mam leżeć i odpoczywać bo poród, dziecko będę zmęczona. Gdzie tam! Nie mogłam usiedzieć na miejscu. No i równy tydzień przed terminem urodziłam o 6:40 rano. Czas porodu 4,5 godziny. Było super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
spokojnie
nie ma sie co gorączkować mozesz nawet urodzic w 40-42 tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja też mam różne wahania nastrojów od tygodnia... Raz mogłabym cały dzień spać, raz latam ze ścierą!
![]() ![]() Najgorsze są te smsy, telefony, pytania czy już, jak się czuję itp... Najchętniej na ten czas odcięłabym się od świata, a tu się nie da... :/ Wszędzie mnie znajdą ![]() Co do kąpieli, to położna kazała brać jak czuję jakieś skurcze i żeby sprawdzić czy to są te właściwe, czy przepowiadające... A z tymi skurczami to ja już 2,5 tg. chodzę... Przyjdzie dzień to się urodzi, już sobie odpuszczam, tylko jeszcze żeby wszyscy dookoła też wyluzowali... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
dzidzius sam bedzie wiedzial kiedy ma wyjsc nie martw sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
i widzę że nadal nic, trzymam kciuki na szybkie rozwiązanie, i nie wybieraj czasami 29 lutego
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja urodzilam 2 lata temu 28 lutego i cieszylam sie ze nie natrafilam na 29 w rok przestępny ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Dzidzia już jest na świecie!!!!
Adaś urodził się 22.02.2012 o godzinie 2.05, długi 51 i ciężki 3100. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No pięknie, gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
gratulacje!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.