|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pęcherzyk ciążowy i brak echa zarodka
Witam!
Jestem w 10/11 tygodniu ciąży wg OM i 7 tygodniu wg USG - w moim przypadku bardzo późno doszło do owulacji i mam podobno późną ciążę. Wczoraj byłam na USG i mimo ładnego pęcherzyka ciążowego Pani Doktor stwierdziła brak echa zarodka. Dostałam skierowanie na badanie Beta-HCG, wczoraj wieczorem zrobiłam pierwsze, po 48 h powtórzę drugie. Czy miała któraś z Was taki przypadek, że jednak zarodek pojawił się trochę później? Cały czas trzymam się kurczowo tej myśli, bo bardzo zależy mi na utrzymaniu tej ciąży. Jeśli beta będzie spadać, to idę do szpitala na - jak to pani doktor nazwała "wyczyszczenie macicy". Co możecie mi doradzić? Czekać cierpliwie na wyniki i wtedy ewentualnie udać się jeszcze do innego lekarza? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pęcherzyk ciążowy i brak echa zarodka
no a ile mm ma pecherzyk i ile wyszło betaHCG?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Pęcherzyk ma 28 mm. Pierwszy wynik betaHCG 18235, jutro dopiero będzie drugi...tak strasznie się boję...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Pęcherzyk jest jeszcze na tyle mały że może sie okazać że zarodek sie pojawi.
Jesli chodzi o poziom beta HCG to jest stosunkowo niski co chyba wskazuje na to że jest to wczesna ciąza; USG juz ja pokazało ale jeszcze bez echa - tak bym to tłumaczyła (bo przyjmuje sie że przeciętne USG może pokazac ciążę przy wyższym niż twoj poziomie beta HCG).Inna opcja jest taka,że nie jest taka wczesna i spada ale tego po jednym pomiarze nie wiemy. |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Trzymaj sie dziewczyno! Bedzie lepiej.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Litości, wątek sprzed ponad 2 tygodni...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to pierwszy raz czytam o -późnej ciąży. Ja jestem w 9 tygodniu ciąży i ponad tydzień temu (7tc) pęcherzyk miał 1,5 cm a sam dzidziuś już był widoczny i miał 7 mm... Na Twoim miejscu spróbowałabym konsultacji szybko z innym lekarzem. Oby to nic złego.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

MAJA