|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wycieczka do przyjaciółki w UK
Witam dziewczyny
Pod koniec kwietnia lece odwiedzic przyjaciolke w Uk (konkretnie Leeds) Chciałam jakies wtajemniczona zapytac co zabrac do bagazu podrecznego, zeby bylo nieduzo kg i objetosc... lece Ryanairem.
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wycieczka do przyjaciółki w UK
Najlepiej kurtkę przeciwdeszczową, jakieś buty nieprzemakalne
Może padać w każdej chwili... Długie spodnie koniecznie i jakąś cieplejszą bluzę, ale nic bardzo zimowego. Ja przechodziłam całą zimę w kurtce skórzanej (mieszkam w Irlandii więc pogoda podobna). A na długo lecisz? Bo to od tego zależne ile rzezy wziąć... |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
to najgorsza linia lotnicza pamietaj o wymiarach podrecznego i wadze
mozesz zabrac co chcesz tylko 100 ml plynow itp a leeds jest swietnym miastem na zakupy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, sporo latałam Ryanair i wcale nie uważam, żeby była najgorsza.
A porównanie mam. W 10kg to za dużo nie weźmiesz, na długo lecisz? Ja rzeczy pakuję w worki próżniowe.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
100ml to pojedyncze opakowanie płynu czy perfum, ale łączna ich zawartość nie może przekroczyć 1l i ma zmieścić się w woreczku.
Oj taki ryanair straszny znowu nie jest... bo aż tyle ludzi by się na niego nie decydowało, w końcu podróż krótka i zdecydowanie najtańsza jak dla mnie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
ludzie wybieraja raynair bo jest tani!
tragiczna linia lotnicza , nie bede tu wyliczac lepszych linii ktorymi latalam/latam bagaz 15 kg (glowny) kazda inna linia 20-25kg oplata za karte! wazenie bagazu podrecznego wszystkie doplaty i oplaty sa smieszne! taki bydlolot pakuja ludzi jak sardynki ... prosze przeczytac sobie co jest napisane malutkim druczkiem na bookingach ach i zakupy na duty free musza panstwo zapakowac do bagazu podrecznego!!!! jedna sztuka bagazu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Ja się właśnie zastanawiam, czy mam 3kg wrotki wysłać pocztą, czy dać do rejestrowanego :P
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Lida82 - nie będę bronić Ryanaira czy coś bo jakoś super nie jestem zadowolona z tych linii, ale jeśli chodzi o bagaż to owszem może Ryan ma mały główny bagaż ale zwróć uwagę, że ma za to 10kg podręcznego, gdzie inne linie mają większe główne, ale mniejsze podręczne. Więc często się wyrównuje, a ja preferuję 10kg podręcznego i bez dużego za który niestety w innych liniach trzeba płacić (w 5kg bym się nie zmieściła).
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
air france , airberlin, lufthansa , itd a nawet easyjet maja bagaz podreczny ktorego nie sprawdzaja!!!!i nie jest on wymiarami mniejszy od ryainair bo latam dosc czesto
mozesz miec torebke laptop itp ktrych nie musisz pchac do podrecznego moge tu wymienic duzo wiecej w tym tyg mialam przyjemnosc leciec ryainair do gdanska ... powrot do watku leeds jest pieknym miastem i czymkolwiek sie tam dostajesz bedzie super ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
![]() nawet w azji tanie linie lotnicze airasia takich oplat nie maja ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Lida82 - źle mnie zrozumiałaś. Przecież nigdzie nie płaci się za podręczny! Napisałam, że wolę zmieścić się w podręczny bo za duży nie chcę płacić.
Ja kiedyś w easyjet musiałam wrzucić laptopa do podręcznego, ale chyba jakiś facet z obsługi miał zły dzień. To chyba czasem również zależy od lotniska. Jak już pisałam kiedy mam wybór i wszystko mieści się w rozsądnych cenach to też wybieram inne linie, ale przeważnie Ryan ma konkurencyjne ceny i lata do miast w PL które mi pasują, wole pomęczyć się te 2 godz i jestem w domu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Może padać w każdej chwili... Długie spodnie koniecznie i jakąś cieplejszą bluzę, ale nic bardzo zimowego. Ja przechodziłam całą zimę w kurtce skórzanej (mieszkam w Irlandii więc pogoda podobna).