2012-04-01, 16:08
|
|
Przyczajenie
|
Czarodziejska szkatułka ;-)
Każda z nas chce dobrze wyglądać. Kosmetyki nam w tym bardzo pomagają. Można nimi wyczarować piękny makijaż. Uwielbiam się malować. Zawsze poprawia mi to humor.
Jeżeli mam mało czasu (szczególnie rano bo lubię sobie dłużej pospać) używam kremu nawilżającego, następnie nakładam podkład nawilżająco- rozświetlający odcień najjaśniejszy bo jestem bladziochem ;-) ( healthy mix bourjois) wyrównuje koloryt skóry, nie kryje bardzo ale daje naturalny efekt, jest świetny , następnie bronzer w kremie (podkład kobo najciemniejszy kolor) nakładam pędzlem hakuro 54 pod kości policzkowe, dalej dużym pędzlem lancrone omiatam twarz pudrem bambusowym, tuszuje rzęsy tuszem maybellineone by one i jakiś balsam do ust lub błyszczyk obecnie mam błyszczyk z bell kolor 063 brzoskwiniowy;-)
Gdy mam dużo czasu albo wybieram się na imprezę i mam jakichś nieproszonych gości na twarzy to nakładam podkład catrice photo finish najjaśniejszy kolor, dobrze kryje, następnie konturuje twarz brązerem i nakładam róż w kremie maybelline w kremie brzoskwiniowy, nastepnie puder sypki i rozświetlacz catrice, na powieki nakładam baze artdeco i cienie do powiek,rysuje kreskę na górnej powiece, białą kredką z maxfactor rysuje wodną linię daje to bardzo ładny efekt. Tuszuje rzęsy mocno lubie gęste, długie rzęsy.
I pomadka na usta, kolor jasny brzoskwiniowy 050 catrice lub koralowy 132 dior rouge i błyszczyk
|
|
|