|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak przerobić taką sukienkę?
Hello
![]() Kupiłam ją w rozmiarze One size w jakiejś sieciówce, za 15 zł bo była przecena. Na początku mi się podobała ale stwierdziłam że może warto by było jednak nad nią popracować ale nie wiem jak się do tego zabrać. Nie podoba mi się dekolt (a raczej jego kompletny brak) oraz guzik przy pasku. Proszę o opinię ogólnie na temat sukienki oraz o jakieś pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak przerobić taką sukienkę?
Ja proponuję odciąć tą dolną część i do tej górnej doszyć np. czarny kołnierzyk.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się ta sukienka...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Będziesz ją przerabiać sama, czy dasz krawcowej?
Jeśli sukienka kosztowała 15 zł, to krawcowa się kompletnie nie opłaca. A tak szczerze, ja bym się za przeróbki nie brała. I tak jej nic już nie pomoże. Zostawiałabym tę sukienkę (bo nie wydaje mi się, że się ja uda sprzedać na Allegro, czy Vinted, czy gdzie tam), jak mawia znajomy, do kur wychodzenia.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Właśnie na razie mi służy do wychodzenia gdzieś blisko, ew. do znajomej z drugiej strony ulicy. Chciałam z niej jednak zrobić coś ładnego. Czarny kołnierzyk to nie głupi pomysł.
Kiedy była wyprasowana to czasem zakładałam do niej sweter, tak żeby odkryta była tylko część spódnicy i aż tak źle to nie wyglądało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Sukienka jest nieciekawa, jak dla małej dziewczynki, co gorsza koszmarnie wygląda na Twojej sylwetce - to zupełnie nieodpowiedni krój dla Twojej sylwetki. Taki "krzywdzący" krój nie dość, że nie wygląda estetycznie, to jeszcze dodaje ci kilogramów. Nie wiem, czy opłaca Ci się ją przerabiać. Mam nadzieję, że się nie obrazisz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.