![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Nieodpowiedzialny mąż i ojciec :(
Dziewczyny, wczoraj znalazłam w rzeczach mojego męża saszetkę. W środku był woreczek z białym proszkiem-chyba amfetamina, stara karta bankomatowa (jego) i zwinięty banknot.
Dopiero wtedy uświadomiłam sobie, że jego zmiany w zachowaniu w ostatnim czasie były pewnie spowodowane zażywaniem. Miał zmienne nastroje, łatwo się irytował, wpadał w szał, krzyczał, miewał bezsenne noce albo wręcz przeciwnie- spał jak kamień przez 15 h. bez przerwy. Ostatnio też wyszło na jaw kilka jego kłamstw. Mi mówił, że idzie "gdzieś tam", potem się okazało, że go tam nie było itp... Wczoraj wieczorem jak mąż wrócił z pracy zapytałam go, czy ma mi coś do powiedzenia w związku z tym co znalazłam, on zaraz stanął okoniem, że nie ma sensu, bo i tak mu nie uwierzę, że to nie jego tylko kolegi itd... Zabrałam tą saszetkę, pełna obaw noszę ją przy sobie. Dzisiaj w drodze do pracy jak zobaczyłam kontrole policji to mi o mało serce nie wyskoczyło z piersi! Nie wiem co mam dalej robić. Jestem załamana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nieodpowiedzialny mąż i ojciec :(
Po kiego ja nosisz? Dawno bym to swinstwo w toalecie spuscila.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pani Pech
|
Albo pogadac powaznie i probowac leczyc, albo zostawic. Jesli nie zechce zerwac z nalogiem to niestety lepiej sie rozejsc niz narazac dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim na niego nie naskakuj, spróbuj porozmawiać, niech przedstawi swoją wersję. Saszetkę spuść od razu w toalecie, jeszcze będziesz miała przez nią problemy.
Jeśli mąż nie będzie chciał podjąć leczenia, zerwania z nałogiem to niestety, ale taki związek chyba nie ma sensu. A skąd on ma na to pieniądze? Macie osobne konta?
![]() |
#5 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie noś tego dziadostwa przy sobie, bez względu na to co to jest. Z mężem porozmawiaj konkretnie (kokretnie to między innymi oznacza-nie daj sobie wcisnąć kitu). Uzyanie dragów rozwala rodzinę na wielu poziomachnie tylko w kwestii: od tego można umrzeć.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
z mężem porozmawiaj na spokojnie bez awantur, to ze ktos wzial kilka razy nie musi byc zaraz uzalezniony, moze to byl jednorazowy incydent ?
jesli jednak wy.pier.a się a Ty chesz mu ufać poproś go o próbkę moczu test możesz kupić w aptece, jesli jest czysty i nie ma nic do ukrycia dlaczego miałby Ci jej nie dać? a ten shit spuść w toalecie Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-21 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kup w aptece test na obecność narkotyków i poproś, żeby zrobił. Jeśli mu coś wyjdzie (a po tym jak opisałaś jego zachowanie to pewnie wyjdzie) to weź go na rozmowę i zapytaj po co to bierze (może nie wyrabia w pracy, jakiś inny powód?). Przeszukaj jeszcze historię odwiedzanych stron, być może zamawia legalne substancje z neta (wszelkie sole, rc, research chemicals znalezione w historii przeglądarki to właśnie to).
Niestety w tym temacie trzeba działać szybko, póki jeszcze się nie uzależnił. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli umiesz angielski to może pomoże Ci kanał CandidMommy https://www.youtube.com/user/CandidMommy
Przeszła dokładnie to samo co Ty teraz, znalazła w portfelu amfetaminę i dopiero skojarzyła fakty; w chwili obecnej są po rozwodzie ale ex podjął terapię i jest z nim lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
wańka wstańka
|
Te rady z testamisą jedynie sensowne, gdy proszek, z którego osoba korzysta to substancja, którą mogą wykryć testy.
W tym przypadku niewiadomo co to jest zupełnie.
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Jego wersja jest taka, że to nie należy do niego tylko do kolegi... Zapytałam go czy kolega też korzystał z jego karty do bankomatu, to już nic nie odpowiedział. Z nim się nie da na spokojnie pogadać, bo on albo milczy albo wychodzi trzaskając drzwiami.
W zeszłym tygodniu miał nocne zmiany w pracy i po przyjściu rano do domu chyba poszedł tylko 1 raz spać, jak go pytałam czy nie jest zmęczony odpowiadał, że nie było co robić i spał w pracy. Mogę kupić test ale teraz wyczytałam, że amfetaminę/ opiaty można znaleźć w moczy do 72h od zażycia, więc może nic nie wyjść. Jeżeli chodzi o pieniądze to nie wiem skąd ma. Mamy wspólne konto i raczej nie zauważyłam, żeby jakoś znikały pieniądze. Raczej właśnie mąż kupuje różne rzeczy nie ruszając tej kasy. Wczoraj w jego kieszeni znalazłam nowy telefon, bez karty SIM, w domu używa starego. Ajah, nie wiem co to jest, podejrzewam, że amfetamina. Zatrzymałam to jako potencjalny dowód rzeczowy ale teraz już nie wiem czy tego nie wywalę. Myślicie, że mam powiedzieć o tym komuś np. jego mamie? ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rotmistrz
|
Jestes w stanie okreslic jak dlugo trwa jego nietypowe zachowanie? I czy zaczelo sie np.od klopotow w pracy itp.
Proszek wywal do ubikacji. I tak niesprawdzisz jego skladu co to dokladnie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
wańka wstańka
|
śliweczko czy powiedzieć komuś, to zależy komu ufasz i jaka z imś masz relacje.
W wersję: to kolegi nie uwierzyłabym szczerze mówiąc. Co do ametaminy. Aktualnie można dostać śroki o podobnym działaniu jak amfetamina; nie wiem do końca jak to w Polsce wygląda, ale tu gdzie mieszkam są dostępne np. w malych sklepach spożywczych. Są wbrew pozorom bardziej niebezpieczne.
![]() |
#13 |
Rotmistrz
|
Sliweczka,to zaden dowod. Chyba,ze sie na policje z tym zglosisz. W co watpie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że nie znam żadnego jego kolegi, nie wiem co robi jak ja jestem w pracy. Jak dzwoni mu tel. i nie jest to jego mama to zawsze wychodzi. Nie wiem, od dłuższego czasu żyjemy tak w pośpiechu, z dnia na dzień, właściwie nie rozmawiamy. Albo ja gadam ogólnie coś cały czas a on słucha ( albo i nie) patrząc w TV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że tak to żaden dowód, a tak swoją drogą to nieźle się namęczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rotmistrz
|
Wiesz co. Ochlon troche. Nierob nic przez kilka dni. Faceta w miare mozliwosci obserwuj. I sie zastanow co dalej. My go nieznamy, wiec ciezko podpowiedziec jak masz zareagowac konkretnie.
Sama musisz ocenic jak duzy ma problem i czy jest szansa na jakas terapie/leczenie. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Masz w okolicy jakis osrodek ds.uzaleznien? Tam mozesz poszukac pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale jednego jestem pewna- na słowa nałóg, terapia, leczenie wyśmiałby mnie i poklepał się po głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sliweczko a gdybyś skontaktowała się z jakimś centrum uzależnien i ich byś podpytała czy mają możliwość sprawdzenia laboratoryjne tej substancji? Sądzę, że mąż nie będzie z tobą szczery gdy ty postanowisz z nim porozmawiać, zadał sobie dużo trudu aby tyle rzeczy przed tobą ukryć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
wańka wstańka
|
sliweczko bardzo ci współczuję.
Jak on nie chce się ogarnąć, to nic nie zrobisz. Jedyne na co możesz wpłynąc to sytuacja Twoja i dzieci. Cytat:
Tu jak na razie nie ma mowy o uzaleznieniu, a o posiadaniu podejrzanych środków. Zgadzam się z tym, że poradnia mogłaby być tu pomocna.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
W tym tygodniu mąż ma popołudniowe zmiany i się mijamy, więc obserwacja nie wchodzi w grę.
Znalazłam w pobliżu placówkę monaru. Zadzwonię tam dzisiaj po pracy. Boże, w życiu bym nie pomyślała, że mnie coś takiego spotka ![]() W pracy teraz czas remanentów i budżetów, a ja w ogóle nie mogę się skupić. Pewnie błędów narobię jak nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hmm a jakby po prostu rozpuscic troche tego proszku w wodzie i wkroplic na test? Nie wiem czy wyszłoby, ale myślę, że można spróbować. Co prawda, jeżeli to nie jest amfetamina tylko działa jak ona to i tak wyjdzie jako amfa, no ale wtedy masz pewność.
72h to 3 dni. Poproś go o zrobienie tego testu, nie zwlekaj. Tym bardziej, że ma inny telefon... a co jeżeli sobie dorabia na boku? A co, jeżeli ma jeszcze inne tajemnice? Serio, nie baw się w wyrozumiałą żonkę tylko przetrzep wszystkie jego rzeczy, sprawdź komputer... jesteście małżeństwem, jeżeli się uzależni to będzie to także Twój problem i to ogromny. I nie noś tego przy sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzeniona
|
Zrób mu test z zaskoczenia, np. za tydzień. Jeśli nic nie brał, to bez problemu go zrobi. Jeśli Cię wyśmieje i odmówi zrobienia go, to będziesz mieć swoją odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Nic Ci nie doradzę, ale strasznie Ci współczuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kolejna rzecz - pomiędzy uzależnieniem a braniem od czasu do czasu istnieje ogromna różnica. Twój TŻ pracuje na 3 zmiany? Nie chcę go tłumaczyć ale to bardzo duży wysiłek dla organizmu, ktoś mógł mu podsunąć amfetaminę czy inny dopalacz- może łatwiej mu nocki przetrwać itp. Trzeba o tym szczerze porozmawiać. Póki TŻ normalnie pracuje, nie zawala poważnych obowiązków itp nie dramatyzujmy. To nie narkomania ze strzykawkę w żyle ![]() ![]()
minimalistka ![]() Edytowane przez ineska86 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rotmistrz
|
No wlasnie. Czy on ten test wykona?
![]() Obojetne,czy dzis,czy za tydzien. Jesli bierze regularnie,to czas jest bez znaczenia. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ineska,ale facet sie wogole podejrzanie zachowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Sorry, ale ewidentnie nie masz pojęcia o temacie. Owszem niewiadomo czy TŻ śliweczki jest uzależniony, jednak:
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
te porady żeby iść na policję czy poinformować rodzinę są śmiechu warte.
Śliweczko, jeśli miał w kieszeni zwiniety banknot to mozesz być na 100 procent pewna, ze wciągał. Proponuję chwilowo nie naciskac i się nie awanturowac. W domu odpuscić i obserwowac, a na własną rękę zadzwonic do ośrodka terapii uzależnien po poradę. Naciski tylko nasilą dystans między wami i to Ci gwarantuje gorszy kontakt , kłamstwa itd... Jesli masz rozsądnego męza i próbował tych substancji z ciekawosci to masz dużą szansę że zaprzestanie. Jeśli chodzi o namówienie go do jakiegoś leczenia - zapomnij. Nie pójdzie za zadne skarby świata dopóty dopóki sam nie zauważy ze jest problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Właśnie mi się przypomniała sytuacja sprzed miesiąca. Byliśmy na urodzinach koleżanki. W pewnym momencie TŻ powiedział, że musi wyjść na przystanek, bo przyjedzie tam jego kolega z pracy, a on musi mu coś tam oddać, jakieś klucze... nie pamiętam. Nie było go co najmniej godzinę, gdy wrócił co chwilę wychodził na papierosa, 3/4 imprezy spędził przed domem.Wypił sporo alkoholu, a wyglądał na zupełnie trzeźwego. Nic nie zjadł. Gdy wróciliśmy do domu ok. 1:00 ja byłam padnięta i poszłam spać. On zamknął się w kuchni, włączył sobie muzykę i wziął się za porządki
![]() Po jakimś czasie wstałam i powiedziałam mu żeby szedł spać, bo wszystkich pobudzi. Przestał się tłuc ale usiadł przed kompem i nie wiem jak długo tam siedział. Że też ja wtedy niczego się nie domyśliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
śliweczka, nie wiem, co Ci napisać, bardzo Ci współczuję
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.