|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 047
|
![]() Z³y efekt farbowania. Jak odwróciæ uwagê?
Witam, wczoraj wieczorkiem pojawi³ mi siê niefajny problem. Malowa³am blond w³osy henn± w kolorze z³oty blond, trzyma³am najkrócej jak siê da³o - trochê ponad pó³ godziny, i co wysz³o? Oczodajny, ¿arówkowy ciemny pomarañcz, wyra¼nie wchodz±cy w czerwieñ. Nie bêdê ukrywaæ, kolor jest ³adny, ale ja nie mogê nosiæ tego typu kolorków - mam bardzo blad±, niemal bia³± cerê, wygl±dam jak truposzcz. Niestety, nie mogê nic zrobiæ z cer± z powodu licznych uczuleñ, mam na samoopalacze, niestety mam te¿ zbyt wra¿liw± skórê na opalanie, a solarium to ju¿ w ogóle zabronione. A próbowa³am chyba wszystkiego
![]() Nie chcê mêczyæ w³osków kolejn± warstw± zió³ek, gdy¿ czujê, ¿e mog± wyj¶æ tylko bardziej czerwone, farb± pomalowaæ po hennie nie mogê. I tu powstaje pytanie: czym zamaskowaæ blado¶æ? Co podkre¶liæ w makija¿u, by odwróciæ uwagê? Z góry dziêkujê za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 993
|
Dot.: Z³y efekt farbowania. Jak odwróciæ uwagê?
Mo¿e u¿yj brzoskwiniowego ró¿u do policzków, generalnie ró¿u lub bronzera w cieplejszym odcieniu - bêdzie wspó³gra³ z kolorem w³osów, czyli dawa³ wra¿enie, ¿e "Tak w³a¶nie mia³o byæ"
![]() Makija¿ oczu ograniczy³abym do rzês, wytuszowanych dok³adnie i na mocno czarno ![]() Je¶li dobrze wyobrazi³am sobie Twój typ urody i efekt henny - wydaje mi siê, ¿e bêdzie ³adnie. No i je¶li chodzi o ubiór, to raczej spokojne kolory, ¿eby nie by³o za jaskrawo, skoro w³osy ju¿ "¶wiec±" ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, o zdjêciu zapomnia³am
![]() http://desmond.imageshack.us/Himg600...jpg&res=medium Tak wiem, mina genialna, ale najlepiej na tym widaæ kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bzzzzzzz bzyczy pr±dzik w jej obwodach
Wiadomo¶ci: 11 593
|
Mia³am tak± sam± sytuacjê, a mam prawie identyczn± karnacjê
![]() Oprócz rózu jak wspomnia³a kole¿anka wy¿ej, zaznaczy³abym jeszcze brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dobry pomys³, brwi faktycznie za jasne. Lepiej spróbowaæ kredk± czy br±zow± henn±?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bzzzzzzz bzyczy pr±dzik w jej obwodach
Wiadomo¶ci: 11 593
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Masz racje, widz±c przygodê henn± do w³osów nigdy nic nie wiadomo
![]() Zaraz wybieram siê do rossmanna, mo¿e co¶ samo w oczy wpadnie. Zobaczê przy okazji jak wygl±dam. Je¶li ludzie nie bêd± krzyczeli za mn± "Uwaga, idzie zombie!" to chyba jest zno¶nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 442
|
daj spokój, mnóstwo dziewczyn ma blad± cerê, to normalne na naszej szeroko¶ci geograficznej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Szczerze mówi±c, odpisuj±c Ci na pierwsz± wiadomo¶æ, wyobrazi³am sobie w¶ciek³y jaskrawy pomarañcz, a tu jest dobrze i spokojnie
![]() Znam nawet osobê o podobnym typie urody i takich w³a¶nie w³osach ![]() Jasna cera zdecydowanie lepiej komponuje siê z czerwieni± na w³osach, ni¿ mocno opalona ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 504
|
Jest ok, ja mam równie¿ jasn± cerê, ale regularnie farbuje w³osy na bardzo podobny kolor do tego, który Ci wyszed³
![]() Wg mnie warto po prostu wyrównaæ koloryt cery, ró¿ na policzki - brzoskwinia bardzo ³adnie wygl±da, lekko przyciemniæ i zarysowaæ brwi i pomalowaæ delikatnie oko. Mo¿esz sprawdziæ br±zow± kredkê, albo zaznaczyæ oko cieniem, który ewentualnie kupisz do brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 179
|
a mnie sie podoba ten efekt
![]() ![]()
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
biegam dla Zabawy
Wiadomo¶ci: 5 181
|
Blade rudzielce s± na topie, nie masz czym siê przejmowaæ. I faktycznie z bardziej podkre¶lonymi brwiami bêdzi Ci ³adniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dziêki za rady i s³owa otuchy
![]() ![]() ![]() http://desmond.imageshack.us/Himg52/...jpg&res=medium Ps. Brwi dalej niezbyt podkre¶lone, ale jako¶ nie mog³am znale¼æ ³adnej kredeczki w dobrej cenie ![]() Edytowane przez Misseczka Czas edycji: 2012-04-04 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
Je¶li to jednak by³a henna (prawdziwe zio³a bez chemicznych dodatków), to mo¿esz farbowaæ potem w³osy chemicznie. Wbrew powszechnej opinii henna nie wyklucza siê z chemiczn± farb±. Na zdjêciach wcale nie wygl±dasz jak trup. Po³±czenie bladej skóry z rudymi w³osami jest ¶wietne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
No niestety nie by³a czysta, st±d wiem, ¿e o farbie muszê zapomnieæ
![]() ![]() Edytowane przez Misseczka Czas edycji: 2012-04-05 o 01:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 446
|
A mi siê te¿ podoba.. nie zmieni³abym nic. kolor siê itak szybko wyp³ucze wiêc niema co prze¿ywaæ. Mi kiedy¶ zamiast czerwieni wyszed³ pomarañcz i to oczo☠☠☠nyy.. i jako¶ to prze¿y³am
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 458
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisa³am na pocz±tku - w³a¶nie taki kolor ¶wietnie do Ciebie pasuje, na tym "nowym" zdjêciu wygl±dasz bardzo ³adnie, tak dziewczêco i ¶wie¿o no i u¶miech ![]() I nie ma narzekania, bo zasypiemy Ciê komplementami i siê za s³odko zrobi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
No a proszek Eld to badziewie i po tym rzeczywi¶cie lepiej nie ruszaæ farb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.