|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jedna strona włosów w dużo gorszym stanie...
Znowu mam problem z wlosami i jest on dość nietypowy
![]() Mianowicie - prawa strona moich włosów znacząco rózni się od drugiej. A moja pielęgnacja chyba tylko pogarsza sprawę. Różnicę w wyglądzie dwóch stron moich włosów zauważyłam już dawno temu, ale była nieznaczna (lewa trochę bardziej się kręciła) i postanowiłam, że prawa strona bedzie bardziej pielęgnowana. Więc na prawą stronę głowy nakładałam odżywki, oleje z duzą dokładnością, w zwiększonej ilości i ogólnie chuchałam i dmuchałam na ten obszar :P Teraz zaczynam mieć wrażenie, że nic mi to nie dało, a wręcz przeciwnie ![]() ![]() ![]() Macie może jakieś propozycje co z tym zrobić? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedna strona włosów w dużo gorszym stanie...
Cytat:
Albo prawa strona jest prosta, bo obciążona zbyt dużą ilością kosmetyków ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja prawie zawsze śpię na lewym boku i zauważyłam, że włosy z tej strony są w gorszym stanie :/
Jakieś rady ? Nauczenie się spać na prawym niestety nie wchodzi w grę :/ Może związywanie na czubku głowy ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie na czubku, bo możesz osłabić cebulki przez kilka godzin napięcia włosów. Wysoko i luźno nie da rady - koczek nie przetrwa nocy.
Ja nie bawię się w jakieś finezyjne upięcia i związuje włosy na wysokości karku w kitkę, nie przeciągam ostatni raz, to co zostaje owijam dookoła powstałej 'cebulki' i końcówki wkładam pod gumkę (oczywiście bez metalowych elementów!). Czasem zabezpieczam drugą gumką. Wygląda to jak 'ślimaczek' Anwen. Polecam zakup/uszycie jedwabnego czepka, świetnie chroni włosy przed ocieraniem się o poduszkę. Jak ktoś nie wie o co chodzi to dodałam załącznik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Powinnaś przede wszystkim zacząć tak samo pielęgnować obie strony włosów, w ogóle wydaje mi się głupim pomysłem skupianie tylko na jednej O_o nigdy bym na coś takiego nie wpadła. Dbaj o każdą stronę tak samo i najwyżej będziesz mieć jedną bardziej skręconą, a nie jedną idealnie zdrową, a drugą suche siano.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moze to wina torebki? ja mam dlugie i wiecznie je sobie przygniatam, niestety, ale staram sie przerzucać je na lewa stronę.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Też mam problem z włosami z prawej strony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zauważyłam w lustrze że prawą stronę włosów mam bardziej zniszczoną niż lewą
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A mi się wydaje, że to może być także wina cięcia.
Oczywiście nie wiem, jakie macie fryzury, ale mogę stwierdzić to na własnym przykładzie. Włosy mam dość mocno wycieniowane, a przedziałek z boku głowy (po lewej stronie). Strona z przedziałkiem wydaje się czasami być gładsza i bardziej prosta, bo jest tam mniej włosów. Ta strona która przedziałku nie ma i "zabrała" trochę tych włosów drugiej stronie (nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi ![]() Jednak to tylko złudzenie... Obie strony mają taką samą kondycję. Więc wam chyba zostaje zganiać na poduszki i torebki. ;P
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
tak, to może byc wina cięcia. chyba mam coś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
JA TEŻ MAM TEN PROBLEM!
I to z połową włosów i brwią po tej samej stronie- są wytarte i bardziej zniszczone. TO WINA pozycji podczas snu!!! fryzjerka kazała mi spać na wznak, ale bardzo trudno jest mi się przyzwyczaić ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dzieki za rady
![]() Sadze, ze przyczyną jest pozycja podczas snu, jednak trudno mi temu zapobiec, bo jak probuje spiac włosy to rozplatuja mi sie, a koczek na czubku głowy sprawia, ze bolą mnie cebulki. Cięcie w moim przypadku nie ma nic do rzeczy, bo mam zwyczajnie ścięte na prosto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To może spać w cienkim turbanie na głowie?
Ja wiąże kucyk bo nie mogę się nauczyć spać na wznak, tylko zawsze na lewej stronie ... ;-(
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.