Jedna strona włosów w dużo gorszym stanie... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 16:50   #1
friable
Raczkowanie

Jedna strona włosów w dużo gorszym stanie...

Znowu mam problem z wlosami i jest on dość nietypowy

Mianowicie - prawa strona moich włosów znacząco rózni się od drugiej. A moja pielęgnacja chyba tylko pogarsza sprawę.

Różnicę w wyglądzie dwóch stron moich włosów zauważyłam już dawno temu, ale była nieznaczna (lewa trochę bardziej się kręciła) i postanowiłam, że prawa strona bedzie bardziej pielęgnowana. Więc na prawą stronę głowy nakładałam odżywki, oleje z duzą dokładnością, w zwiększonej ilości i ogólnie chuchałam i dmuchałam na ten obszar :P Teraz zaczynam mieć wrażenie, że nic mi to nie dało, a wręcz przeciwnie Lewa część włosów pięknie błyszczy, jest mięciutka i zawija się w "hollywoodzkie" fale. A prawa? Proste, suche siano Nie jest to moja subiektywna opinia, bo jest to zauważalne i moje koleżanki mają niezły ubaw, że czeszę tylko jedną stronę włosów

Macie może jakieś propozycje co z tym zrobić? Z góry dziękuję
friable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 18:37   #2
oluskaaa922
Zakorzenienie

Dot.: Jedna strona włosów w dużo gorszym stanie...

Cytat:
Napisane przez friable Pokaż wiadomość
Znowu mam problem z wlosami i jest on dość nietypowy

Mianowicie - prawa strona moich włosów znacząco rózni się od drugiej. A moja pielęgnacja chyba tylko pogarsza sprawę.

Różnicę w wyglądzie dwóch stron moich włosów zauważyłam już dawno temu, ale była nieznaczna (lewa trochę bardziej się kręciła) i postanowiłam, że prawa strona bedzie bardziej pielęgnowana. Więc na prawą stronę głowy nakładałam odżywki, oleje z duzą dokładnością, w zwiększonej ilości i ogólnie chuchałam i dmuchałam na ten obszar :P Teraz zaczynam mieć wrażenie, że nic mi to nie dało, a wręcz przeciwnie Lewa część włosów pięknie błyszczy, jest mięciutka i zawija się w "hollywoodzkie" fale. A prawa? Proste, suche siano Nie jest to moja subiektywna opinia, bo jest to zauważalne i moje koleżanki mają niezły ubaw, że czeszę tylko jedną stronę włosów

Macie może jakieś propozycje co z tym zrobić? Z góry dziękuję
hmm a może śpisz częściej na prawym boku i przez to się niszczą ?
Albo prawa strona jest prosta, bo obciążona zbyt dużą ilością kosmetyków ?
a naiwność bierze górę nad podświadomością.
oluskaaa922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 19:14   #3
thedarksideoflight
Raczkowanie

Ja prawie zawsze śpię na lewym boku i zauważyłam, że włosy z tej strony są w gorszym stanie :/

Jakieś rady ? Nauczenie się spać na prawym niestety nie wchodzi w grę :/ Może związywanie na czubku głowy ?
28.10.11 - nie prostuję , wracam do naturalnego skrętu.

zapuszczanie:
cel 1. 45cm zdrowych włosów

Mój blog
thedarksideoflight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 20:21   #4
blackberry8
Zakorzenienie

Nie na czubku, bo możesz osłabić cebulki przez kilka godzin napięcia włosów. Wysoko i luźno nie da rady - koczek nie przetrwa nocy.
Ja nie bawię się w jakieś finezyjne upięcia i związuje włosy na wysokości karku w kitkę, nie przeciągam ostatni raz, to co zostaje owijam dookoła powstałej 'cebulki' i końcówki wkładam pod gumkę (oczywiście bez metalowych elementów!). Czasem zabezpieczam drugą gumką.
Wygląda to jak 'ślimaczek' Anwen.
Polecam zakup/uszycie jedwabnego czepka, świetnie chroni włosy przed ocieraniem się o poduszkę. Jak ktoś nie wie o co chodzi to dodałam załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1272005945665_hz_cnmyalibaba_web2_9587.jpg (62,0 KB, 94 załadowań)
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 20:56   #5
Nekotka_
Raczkowanie

Powinnaś przede wszystkim zacząć tak samo pielęgnować obie strony włosów, w ogóle wydaje mi się głupim pomysłem skupianie tylko na jednej O_o nigdy bym na coś takiego nie wpadła. Dbaj o każdą stronę tak samo i najwyżej będziesz mieć jedną bardziej skręconą, a nie jedną idealnie zdrową, a drugą suche siano.
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 21:25   #6
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

moze to wina torebki? ja mam dlugie i wiecznie je sobie przygniatam, niestety, ale staram sie przerzucać je na lewa stronę.
Stary 2012-03-28, 22:42   #7
Aktaga90
Przyczajenie

Też mam problem z włosami z prawej strony Są o wiele bardziej postrzępione i połamane (?) niż z lewej. Prawdą jest, że śpię na prawym boku i noszę torebkę na prawym ramieniu, więc w tym upatruję winę Teraz staram się tego nie robić i jak najmniej narażać włosy na ocieranie z tej strony, ale efekty marne... Zawsze jak idę do fryzjera na podcięcie, to z prawej strony włosy są krótsze co najmniej o 2-3 cm niż z lewej...
Aktaga90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 19:14   #8
dyciaa
Raczkowanie

Ostatnio zauważyłam w lustrze że prawą stronę włosów mam bardziej zniszczoną niż lewą i myślałam że mi się wydaje, bo trochę to dziwne. Śpię na prawej stronie i noszę torebkę na prawym ramieniu, ale w życiu bym nie wpadła na to że to może być przyczyną ;o
Stary 2012-03-30, 13:56   #9
Mallinowa
Przyczajenie

A mi się wydaje, że to może być także wina cięcia.
Oczywiście nie wiem, jakie macie fryzury, ale mogę stwierdzić to na własnym przykładzie.
Włosy mam dość mocno wycieniowane, a przedziałek z boku głowy (po lewej stronie). Strona z przedziałkiem wydaje się czasami być gładsza i bardziej prosta, bo jest tam mniej włosów. Ta strona która przedziałku nie ma i "zabrała" trochę tych włosów drugiej stronie (nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi ) wydaje się być bardziej wycieniowana, bo włosy są tak jakby krótsze.
Jednak to tylko złudzenie... Obie strony mają taką samą kondycję.
Więc wam chyba zostaje zganiać na poduszki i torebki. ;P
Stary 2012-03-31, 11:33   #10
201607040946
Konto usunięte

tak, to może byc wina cięcia. chyba mam coś takiego.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 11:05   #11
AlexisN.
Raczkowanie

JA TEŻ MAM TEN PROBLEM!
I to z połową włosów i brwią po tej samej stronie- są wytarte i bardziej zniszczone.
TO WINA pozycji podczas snu!!!
fryzjerka kazała mi spać na wznak, ale bardzo trudno jest mi się przyzwyczaić ;-(
AlexisN. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 11:15   #12
friable
Raczkowanie

Dzieki za rady
Sadze, ze przyczyną jest pozycja podczas snu, jednak trudno mi temu zapobiec, bo jak probuje spiac włosy to rozplatuja mi sie, a koczek na czubku głowy sprawia, ze bolą mnie cebulki.
Cięcie w moim przypadku nie ma nic do rzeczy, bo mam zwyczajnie ścięte na prosto.
friable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-08, 20:18   #13
AlexisN.
Raczkowanie

To może spać w cienkim turbanie na głowie?
Ja wiąże kucyk bo nie mogę się nauczyć spać na wznak, tylko zawsze na lewej stronie ... ;-(
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości