|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy ten kolor pasuje do mojej karnacji/typu urody?
cześć,
przymierzam się do zmiany koloru włosów. Obecnie mam ciemny naturalny brąz wpadający w popiel, końcówki jeszcze z pozostałością rozjasnianych pasemek pokrytych popielatym brązem. Kolor skóry wpada zdecydowanie w żółty, mam szaroniebieskie oczy i niezbyt ciemne ani niezbyt jasne brwi. Moja cera ma niedoskonałosci w postaci małych przebarwień ale po nałożeniu make-up'u nie widać ich. Marzy mi się kolor jak Ashlee Simpson na załączonym zdjęciu ale nie wiem czy będzie do mnie pasował. Kolory które najbardziej lubię to kobalt,zieleń, czarny,biały- zdecydowane nasycone barwy. Czerwonego i różu nie cierpię, źle się w nich czuję. Będę wdzięczna za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ten kolor pasuje do mojej karnacji/typu urody?
Zapraszam do wątku zbiorczego:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=678732&page=22 Jeśli chodzi o stwierdzenie swojego typu urody, to trzeba poprzymierzać różne kolory, przykładając je pod twarzą, na ramiona i obejrzeć w dobrym świetle jak kolory wpływają na wygląd skóry i całej twarzy. Trzeba to zrobić bez makijażu. Podczas takiej przymiarki można zauważyć prawidłowości, które na co dzień często wymykają się obserwacji. Trzeba też zapomnieć o swoim guście - nie patrz, jakie kolory lubisz, tylko w jakich twoja twarz dobrze wygląda. Na tej podstawie ustala sie typ, a każdy typ ma mnóstwo twarzowych kolorów. Wybór jest tak duży, że kolorów nielubianych możemy nie wkładać nigdy. Więc warto spróbować z tymi czerwieniami i różami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.