|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Hej to jest kontynuacja z tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post28716327
Tam już się narobił bałagan więc postanowilam zalozyc kontynuację. Od początku. Przed maturką się odchudzałam pół roku do studniowki. Schudlam aż 9 kg.... pozniej po studniowce juz mi sie nie chcialo więc waga wrocila do 58 kg... Ważę teraz 58,5 kg przy 158cm wzrostu! Odchudzam się do 49 od dzisiaj ![]() Dietka + ćwiczenia Jak tam u Was?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Cytat:
byłam na tamtym wątku, ale niestety nam zdechł, z tym może będzie lepiej ![]() u mnie ciągle pod górkę, kilka miesięcy już walczę i nic pilnuję się, schudnę a potem coś wyskakuję i znowu tyję i tak w kółko ostatnio byłam na wyjeździe na którym całkiem poszalałam z jedzeniem, a po powrocie wcale nie jest lepiej i ciężko wrócić do zdrowego odżywiania i ćwiczeń![]() no ale trzeba się zawziąć to może w końcu się uda
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mogę dołączyć?
Jestem na stabilizacji, ale jem 1200kcal, więc też tak jakby dietkuję.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, eeeech...to tylko cyfry
Moja waga wzbudza sporo kontrowersji, ale uwierz mi, nie jestem wychudzona i naprawdę świetnie się czuję w swoim ciele
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() To i ja się dołączę. Od prawie dwóch tygodni jestem na mojej pierwszej w życiu diecie Nigdy się nie odchudzałam ( no może poza wmówieniem sobie, ze rzucam słodycze a po dwóch dniach zrezygnowanie z postanowienia), ale bardzo chciałam i chcę schudnąć Moja dieta to South Beach. Na razie za mną niecałe 3 kg. ![]() Mam nadzieję, że razem oznacza wyłącznie do przodu
Nie płacz, że coś się skończyło, tylko ciesz się, że Ci się to przytrafiło ! 1)Schodzimy do magicznej granicy : 59,9 ![]() 2) Zobaczyć dwie piątki na wadze 3) Rozstanie z czekoladą zacząć czas ![]() 164 cm....74,3-70,9-59,9-55
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się dołączę
![]() Przez ostatnie dwa lata przytyłam 13kg - zły tryb życia,fatalne odżywianie, no i odbiło się tu i ówdzie ;]] i stało się - stwierdziłam że tak być nie może. Startowałam z 73kg, docelowo ma być ich 60... Póki co jestem już w połowie drogi - dziś rano waga pokazała 66,5kg z czego jestem niezmiernie dumna! )
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Ja tez dolączam, od dzis sie zabieram za siebie porzadnie ![]() nie chce miec juz napadow obzarstwa i chudnac 3 kg a tyc 5 kg bo to chore i niezdrowe bede wam wklejach moje jadlo od jutra ![]() Dzaga witaj po znajomosci
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
im więcej nas tym lepiej!
Od jutro sie odchudzam na 100% juz doloze cwiczenia dzis nie mialam czasu pocwiczyc wiec od jutraMoja dieta to standardowo głodówka albo "dieta na zawolanie" polecam schudlam na niej moje pierwsze 5 kg
|
|
|
#10 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Witam wszystkie dziewczyny ![]() Dorisek, ![]() Pati, głodówka? Też chciałabym zobaczyć przykładowe menu. Jeśli jest naprawdę okrojone to ja chyba nie dałabym rady więc jestem pełna podziwu dla osoby która takie głodówki wytrzymuje. A co to jest ta "dieta na zawołanie"?Ja wrzucam wczorajsze menu (które jest notabene karygodne bo chyba mało zjadłam, tyle, że piwskiem nadrobiłam):śniad: owsianka (4łyż. płatków + 2łyż. otrąb + 1łyż. rodzynek) obiad: 1/2 woreczka kaszy + 2 kotlety mielone + sałatka z papryki i pieczarek deser: mały rożek orzechowy Także jak widzicie, mało co zjadłam. Do tego jeszcze sporo piwa, bo z tż wczoraj browarowaliśmy. A wcześniej, tj. po deserze ćwiczyłam: 40min. twister + 8min abs + 8min legs. A ogólnie moje zasady "dietty Pauletty " to:- zero drożdżówek, fast foodów, chipsów - codziennie ćwiczę - rano węgle, wieczorem białko - pieczywo tylko razowe i tylko do obiadu - słodycze i alkohol tylko raz w tygodniu w wybrany dzień (u mnie jest to na ogół sobota, ale wczoraj zjadłam loda, więc dziś już nic słodkiego nie zjem) - staram się nie przekroczyć limitu 1200kcal dziennie
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
chce Ci się liczyć kalorie?
![]() ja jestem zbyt dużym leniem na takie rzeczy ale generalnie staram się jeść mało i zdrowo i ograniczać różne grzeszki do minimum, bo z tym ostatnio mam największy problem ![]() no i ćwiczyć w miarę możliwości jak najczęściej dzisiaj się zważyłam i jest 56kg ![]() no ale trudno, od dzisiaj znów się ostro za siebie biorę
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw. przejrzałam Twojego bloga i jestem w szoku, bo przy swoim 49kg faktycznie wyglądasz dobrze. Mam wrażenie, że masz lekkie kości i idealne geny!
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Loriette, dlatego pisałam, że czasem waga to tylko cyfry. Noszę rozmiar XS, jestem szczupła, ale dzięki ćwiczeniom wyglądam zdrowo. Skóra jest jędrna i napięta, mam delikatne mięśnie, dzięki czemu nie wyglądam jak szkielet. Ostatnio zostałam zjechana przez jedną osobę za 57cm w talii, bo tak mało. Ale to tylko dlatego że codziennie kręcę na twisterze i robię abs, przez co nie przybywa mi tłuszczyku.
Aniu, liczenie kalorii zajmuje 5 minut. Robię to po ostatnim posiłku. Z resztą niektóre posiłki już umiem "wyporcjować" tak, że wiem, że jedząc danego dnia dane rzeczy zmieszczę się w limicie. Moje śniadanie zawsze ma tyle samo kcal. Kolacja podobnie. Wystarczy dodać obiad i ewentualne II śniadanie. Ja już jestem po śniadanku. Zastanawiam się co zrobić na obiad. Jadę dziś do mamy więc może z TŻ zjemy coś na trasie. Nie pogardziłabym jakąś smaczną sałatką z kfc
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Poodchudzam sie tez z Wami mimo ze udzielam sie tez na innych wątkach Ogólnie chce troche zrzucic i ujedrnic ciełko, nie waze sie, bo nie mam wagi w domu a u kogos nie mam jakos ochoty sie wazyc Patrze na wymiary, i przede wszystkim na ciuchy bo po nich najbardziej widac spadki i poprawe figury.Staram sie jesc regularnie i w miare zdrowo![]() dzaga1989 bardzo dobre zasady ja mam podobne z tym, ze slodyczy wogole nie jem a na alkohol wlasnie pozwalam sobie zazwyczaj tylko w sobote I licze kalorie tak zeby wyszlo okolo 1000-1200 dziennie no i przede wszystkim cwiczenia...8minutówki, hula hop i rowerek i czasami o ile pogoda na to pozwala biegam rano![]() paati924 co to za głodówka ?? podaj swój przykładowy jadłospis ![]() Dorisek16 wklejaj wklejaj napewno dasz rade i pokonasz napady
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Dieta na zawołanie polega na jedzeniu zupy ile sie chce, + 1 dzien owoce, 2 dzien warzywa itp i wszystko jest wyszczegolnione
![]() A głodówka to moj sposob. Jem owoce warzywa jogurt beztłuszczowe mleko. Jestem głodna, ale po 2 tygodniach jest to dla mnie przyjemny głód. Na takiej głodówce schudlam 5 kg kolejne + ćwiczenia do tego. Ale po 3 miesiącach bylam potwornie osłabiona więc na dluzsza mete nie radze stosowac mdlałam itp... Zaniedbałam organizm. Więc taka głodówke stosuje maks miesiac potem jakies normalne porcje jedzenia i znow. Dzis zrobilam moje standardowe cwiczenia 100 pompek 100 brzuszkow cwiczenia na nogi. Stosujcie diete i cwiczcie to naprawde duzo daje. Mimo ze malo byscie cwiczyly. Ja zaczynalam od 30 brzuszkow i 30 pompek
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też się dołączę
poprzedni wątek upadł, odchudzałam się bez żadnej motywacji![]() Mam 165cm wzrostu, ważę 62,5kg, a jeszcze na początku czerwca było 72. Także jestem z siebie dumna ![]() Dieta tradycyjna, MŻ tylko ciemne pieczywo, dużo wody i zielonej herbaty, zero słodyczy (chociaż nie pogardzę kostką czekolady kiedy już naprawdę mam ochotę), ograniczam też tłuszcze, jem mało, ale często, no i raz w tygodniu, zazwyczaj w niedzielę albo w sobotę robię sobie wolne czyli zjem coś słodkiego albo coś grzesznegoNa początku bywałam strasznie głodna, ale teraz czuję się dobrze, tym bardziej, że widać efekty Do tego oczywiście ćwiczenia, 30minut rozciągania i siłowych, 30minut hula-hop i 30minut skakanka (albo zamiennie rowerek stacjonarny) Mój pierwszy cel to 62kg czyli praktycznie już osiągnięty, teraz myślę o 55 ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Agunia kochanie dziekuje za wiare i wsparcie ale dzisiaj znow poleglam i zjadlam kilka tys kalorii, przez 3 dni z wagi 53 kg przytylam na 58
ja jestem normalnie rekordzistka w tyciu na czas chyba, ja tak mam ze zjem lisc salaty wiecej i juz wszystko idzie w ruch ![]() Od jutra chce zaczac, choc bym niewiem co tylko ciekawe czy bd miec taka motywacje jaka mam teraz bo zazwyczaj z dniem nastepnym ona znika Mam wszystko co sprzyja diecie, cala lodowka owocow i warzyw, ciemny chleb niskokaloryczny, zdrowe musli ktore dzis kupilam, chude mleko, owoce ktore rozna w ogrodku, wiec nie wiem czemu z tego nie korzystam Mam nadzieje ze od jutra juz nigdy nie bede miala napadu choc to nierealne przy ed Gdybym byla w polsce juz dawno bym poszla sie leczyc
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Dorisek16 po to tu jestesmy zeby sie wspierac
moze w razie napadów spróbuj sie "zapchac" warzywami owocami, albo jakas salatka??I nie martw sie nie jestes sama ja tez sie nazarlam przed chwilka i znowu strasznie sie z tym czuje
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Heej ;D
To może i ja się dołączę do Was ![]() A więc tak.. Ważę 66 kg przy wzroście 1.64 m i od 2 tyg zdrowiej się odżywiam i regularnie ćwiczę ( 5 razy w tyg biegam rano i ćwiczę a w sobotę i niedzielę tylko ćwiczę ). Wczoraj się zważyłam i moja motywacja się zmniejszyła bo nie ubyło mi ani 1 kg Czy u Was też tak ciężko waga ubywa czy to ze mną coś jest nie tak.? ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ok Agunia to od jutra zaczynamy razem
jak bede czula ze zbliza sie napad to siade do kompa i bede pisala na forum lub cos musi mi sie udac
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej koleżanki,ja też chętnie sie dołaczę.moj dzisiejszy jadłospis:
jogurt z platkami żurek z torebki ziemniaki,kotlet,mizeria napój kawowy jogurt,muesli,słonecznik mam 165,waze 54,3,chce zejść do 50,a potem do 47 |
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Można dołączyć?
Ja zaczynam dietkować pierwszy raz w życiu (aż wstyd się przyznać). Ważę tak ok. 90 kg przy wzroście 169 (nie mam możliwości dokładnego zważenia się póki co). Masakra. Chcę zejść do 52-54. Utyłam strasznie przez studia i generalnie kryzys egzystencjalny. Czytam sobie o dietach, ale póki co jestem w tym dość zagubiona. Wiem tylko, że nie chcę stosować Dukana. Mój dzisiejszy jadłospis (nie mam pojęcia czy jest dobry, może mogłybyście ocenić?): śnaidanie: serek danio, kawałeczek ciasta czekoladowego (ałć) 2 śniadanie: też serek danio ![]() obiad: brak, nie mogłam wejść do kuchni (to długa historia) kolacja: 2 połówki bułki musli z pstrągiem wądzonym, jeden ogórek małosolny, 100 gram jogurtu naturalnego, kawałek białego sera grubości ok. 5 mm i wielkości dłoni z 5 wisienkami z dżemu + kawa z mlekiem (trochę za dużo na kolacje, nie? to przez ten brak obiadu...) Generalnie chyba ta dieta 1000 kcal jest najsensowniejsza - próbowałyście ją stosować? |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Abraxsax tu masz link do dirty 1000 kcal
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post28738822
|
|
#26 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wizażu jest tyle wątków dietkowych, że tego nie przyuważyłam.Może i masz rację. Ale ja nie mam za bardzo możliwości ćwiczyć (niemal nie wychodzę z domu, najwyżej jakieś spacery, biegać latem nie mogę, bo mam uczulenie na pyłki i dosłownie się podduszam, a w moim pokoju 3x3 m gdzie jest łóżko, biórko, szafa kątowa i jeszcze kilka mebli nie ma nawet jak się położyć do robienia brzuszków)- stąd to ograniczenie do 1000. Nie zamierzam tak jeść 10 lat, na razie spróbuję miesiąc, potem pewnie dodam te 200 kcal. A właśnie - znacie jakieś ćwiczenia, które nie wymagają miejsca ani sprzętów? przysiady - to wiem. A coś jeszcze? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo po schodach góra dół kilka razy... ![]() A co do diety, i to już do wszystkich: NIE RZUCAJCIE SIĘ NA DIETY CUD, GŁODÓWKI ITP Owszem schudniecie szybko ale kosztem efektu jo-jo! Jedyną słuszną i trwałą w efektach dietą jest ZDROWA DIETA którą stosuje Dzaga! ![]() ![]() klask i:Chudniecie wolniej, ale zdrowiej i bez wyrzeczeń (raz w tygodniu dzień dyspensy jest bardzo motywujący!) |
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie warto ![]() Cytat:
) Bo mimo, że moje kg nie wróciły po takich głupich zagraniach, to dorobiłam się kilku chorób i niedoborów. Dziewuszki nie warto!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

ostatnio byłam na wyjeździe na którym całkiem poszalałam z jedzeniem, a po powrocie wcale nie jest lepiej i ciężko wrócić do zdrowego odżywiania i ćwiczeń

przecież to zdecydowanie za mało

Też chciałabym zobaczyć przykładowe menu. Jeśli jest naprawdę okrojone to ja chyba nie dałabym rady więc jestem pełna podziwu dla osoby która takie głodówki wytrzymuje. A co to jest ta "dieta na zawołanie"?

Piekarnik Laury

klask i: