|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Pasta cynamonowa
Witam, na ostatniej wizycie u fryzjera Pani fryzjerka wystylizowa³a mi w³oski mówi±c mi ze uzywa pasty cynamonowej, nie dopytywa³am sie o nic bo zazwyczaj nie bylam zadowolona z zadnych past, gum czy wosków ale okaza³o sie ze ta pasta cynamonowa to cos rewelacyjnego. Fryzura sie swietnie uklada³a a w³osy nie wyglada³y jakby cos na nich by³o. Przeszuka³am ca³y internet ale nic na temat tej pasty nie moge znalesc, nie wiem jakiej by³a firmy wiem tylko ze by³a w pomaranczowej tubce z ma³a zakrêtk±. Mo¿e pasta cynamonowa to jest nazwa potoczna i dlatego nic nie moge na jej temat znalesc.Bardzo prosze o wszelkie informacje, mo¿e wiecie cos wiecej.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pasta cynamonowa
Mo¿e idz do tej fryzjerki i spytaj
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Mnie siê pasta cynamonowa kojarzy tylko ze ¶rodkiem do higieny jamy ustnej
![]() W ka¿dym razie, google nic mi nie pokazuje- chyba pozostaje Ci fryzjerka Tylko miej na uwadze to, i¿ fryzjerzy czêsto du¿o lepiej potrafi± pos³ugiwaæ siê danym kosmetykiem, wiedza jak i ile go nak³adaæ i czêsto stosuj±c kosmetyki do stylizacji w domu nie udaje nam siê osi±gn±æ takich samych efektów.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Znalaz³am tylko takie co¶:
"Zrób pastê z jednej ³y¿eczki miodu, jednej ³y¿eczki cynamonu i ciep³ej oliwy z oliwek (oliwy na tyle, aby uzyskaæ konsystencjê maseczki). Na³ó¿ maseczkê na skórê g³owy i w³osy przed myciem. Trzymaj przez 15 minut. Po tym czasie zmyj maseczkê ciep³± wod±." Ale to chyba nie o to chodzi³o
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 660
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 245
|
Bardzo prawdopodobne dzia³anie to silne podra¿nienie skóry i pieczenie
![]() Cynamon ma do¶æ silne wl±¶ciwo¶ci dra¿ni±ce/uczulaj±ce , wiêc ³y¿eczka wtarta w skorê g³owy nawet z dodatkiem miodu i oliwy to do¶æ sredni pomysl... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2019-04-14 o 20:33 |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Tak te¿ my¶la³am, po moich przygodach z maseczk± cynamonow± na twarz.. Huh :P
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
No ale pasta cynamonowa ma byæ wtarta we w³osy chyba
A tak w ogóle, pasta cynamonowa i go¼dzikowa do zêbów jest po prostu Taki ma³y off-top
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasta cynamonowa fajna
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
S³ysza³am o pa¶cie do stylizacji jakiej¶ polskiej marki- o co¶ takiego Ci chodzi? Moim zdaniem moze byc super i ten zapach, mmm, alebo to jakas sciemka :-(
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Cytat:
nie wiem jakiej by³am marki, mysla³am ze cos moze wiecie wiecej, w kazdym razie na nastepnej wizycie sie o nia dopytam i dam wam znacPozdrawiam |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
a mo¿e chodzi o ten kosmetyk: http://www.lendanpolska.pl/produkty/...boomerang.html
ja te¿ nie nak³ada³abym tej maski na skórê g³owy |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

A tak w ogóle, pasta cynamonowa i go¼dzikowa do zêbów jest po prostu