![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Akcja Samorealizacja!
Mamy komplet na luty! Wszystkie chętne do przezwyciężania swoich niedoskonałości i do realizacji siebie zapraszamy na marzec!
Witam gorąco! Poszukuje chętnych do wspólnego działania! W kupie zawsze raźniej i takie tam. O co mi chodzi z ową samorealizacją? Wszystkie (mam nadzieje, że nie tylko ja), jesteśmy wiecznie zabiegane, gnamy na autobus, kombinujemy jak przeżyć kolejny semestr lub do następnej wypłaty. Poświęcamy się dla innych, zapominając o sobie. Ja, chciałabym tutaj stworzyć miejsce tylko dla nas, abyśmy mogły przezwyciężyć nasze lęki, lenistwo i zrobić coś dla własnego ducha i ciała ![]() Wiecie, że przy obecnym dostępie informacji, można zostać ekspertem z czego się tylko zapragnie? Wystarczy zapragnąć! ![]() No ale nie o tym. CO ja od was chce. Chciałabym, że od lutego ruszyła akcja co każda zrobi dla siebie, chodzi mi o konkrety, jeśli lubicie czytać 10 książek jakie postanawiacie przeczytać, jeśli wolicie filmy 15 filmów do wyboru. Skupcie się na jednej części ciała i zacznijcie ją w końcu regularnie i porządnie pielęgnować, pozbądzcie się jakiegoś nawyku albo zacznijcie coś tworzyć! Możliwości jest mnóstwo! Jeśli macie jakieś propozycje - śmiało. Czekam na Was i liczę, że ktoś się do mnie przyłączy... Zrobimy listę, postanowienia i będziemy się polepszać! *** *** *** *** *** *** *** *** A oto MY i nasze postanowienia na miesiąc - LUTY! carmelle124 1. zadbać o twarz, a dokładniej -> pozbyć się przebarwień i lekkiego trądziku (bo nie jest tragicznie, ale może być lepiej ) 2. dbać o włosy -> brać witaminy, nie dotykać ich i nie niszczyć suszeniem 3.codziennie wieczorem smarować dłonie i stopy kremem, ponieważ wymagają regeneracji 4. czytać 2 książki miesięcznie 5. dużo się uczyć, mieć jak najlepsze oceny na koniec roku i osiągnąć bardzo dobre wyniki z egzaminów gimnazjalnych 6. Zdrowo się odżywiać KARA: zero kupowania lakieru przez miesiąc NAGRODA: nowy ciuszek Cytryna007 1. Dbać o włosy ( nie farbować! stosować odżywki, olejować itp.) 2.ćwiczyc więcej ( a6w przez 6 tygodni, 8minutówki, hulahop 15 min dzienie Twister 15 minut dziennie) 3.brać regulanie lekarstwa 4. mniej narzekać ( TŻ mi powie czy się udało) KARA: zrezygnuję z zakupów "ciuszkowych" na miesiąc marzec NAGRODA: kupię sobie jakiś kosmetyk ewalucja 1. 6 dni w tygodniu ćwiczyć brzuszki 50 dziennie po pewnym czasie(ok pół miesiąca) przejść do 100 dziennie 2. Robić 6 dni w tygodniu brzuszki na piłce, cztery rodzaje po 20 powtórzeń 3. 6 razy w tygodniu 30 powtórzeń ćwiczeń na plecy. 4. Przynajmniej 3 razy w tygodniu kręcic hula hop po godzinie dziennie 5. Unikać słodyczy co oznacza samej nie kupować ale jak ktoś częstuje to brać 6. Picie przynajmniej 2 herbat dziennie KARA: nie maluje paznokci przez tydzień NAGRODA: sukces w całości to lakier Orly Pure porcelain. Sukces w większości to inny lakier z niższej półki. fioleciasto 1. Zdać sesję! zdecydowanie najważniejsze postanowienie, bo póki co czekają mnie jeszcze straszne poprawki żeby w ogóle być dopuszczona do jednego egzaminu 2. dokończyć taki od dawna szykowany prezent dla tż i dać mu na walentynki ![]() 3. Przeczytać jedną książkę (chciałabym więcej, ale z powodu uczelni mogę nie dać rady) 4. obejrzeć 4-5 filmów 5. używać odżywek i maski do włosów- nigdy mi się nie chcę ![]() 6. posprzątać porządnie pokój! KARA: tydzień bez słodyczy NAGRODA: całość - zakupy ciuchowe, większość jeden ciuch justka89 1. posprzątać wszystkie szafki z ciuchami, kosmetykami, papierami 2. pójść do dentysty 3. zrobić porządek w laptopie i komputerze stacjonarnym 4. zarejestrować się na tomograf 5. pójść do ginekologa 6. 2 razy w tygodniu chodzić na zumbę i płaski brzch, raz w tygodniu aerobik, 4 razy w tyg siłownia 7. chodzić spać o godzinie 22-23, wstawać 8-9 KARA: nie ma żadnych zakupów kosmetycznych, odzieżowych przez marzec NAGRODA: 100 zł przeznaczone na kosmetyki, ciuchy Kallija 1. Zdrowo się odżywiać 2. Znaleźć czas na sport przynajmniej 3 razy w tygodniu 3. Napisać pierwszy rozdział pracy licencjackiej 4. Wybrać się do fryzjera 5. Nie sprowokować żadnej kłótni z nikim z mojego otoczenia 6. Przeczytać nową książkę mojego ulubionego autora 7. Odłożyć chociaż stówkę na wakacje NAGRODA: wiosenne zakupy ubraniowe w marcu KARA: tydzień bez oglądania żadnych filmów ani seriali konfitura_ 1. Czytać pół godziny dziennie. 2. Obejrzeć jeden film tygodniowo 3. Codziennie oglądać 15 min wiadomości po angielsku 4. Zadbać o włosy i buzię ( raz w tygodniu parówka i maseczka; na włosy WAX) 5. ograniczyć słodycze, taaak. 6. IŚĆ DO DENTYSTY. 7. więcej ruchu! - 30 minut codziennie KARA: żadnego odcinka TVD przez miesiąc NAGRODA: zakup jakiegoś kosmetyku albo książki lazy day 1. kłaść się spać najpóźniej o 24, a nie siedzieć po nocy 2. ćwiczenia rehabilitacyjne - ćwiczyć codziennie przez ok. godzinę 3. wchodzić/schodzić po schodach, kiedy się tylko da, zamiast używać windy 4. uczyć się regularnie i codziennie, choćby trochę 5. nie bałaganić w pokoju, ogarniać na bieżąco 6. jeść mniej słodyczy, a więcej zdrowych, pożywnych rzeczy 7. jeść regularnie, a nie opychać się na wieczór KARA: rozczarowanie sobą NAGRODA: satysfakcja i duma z siebie mayletka 1. Kontynuować naukę języków . *J. angielski - 600 nowych słówek w ciągu miesiąca. *J. hiszpański - 300 nowych słówek. *J. niemiecki - 250 nowych słówek. 2. Robić bransoletki z muliny - trzy różne wzory. 3. Skupić się na nauce, poprawić oceny i nie dostawać żadnych nowych poniżej 3. 4. Ograniczyć siedzenie na komputerze do godziny dziennie w ciągu tygodnia i trzech godzin w weekend ![]() 5. Zadbać o swoją skórę, zużywać kosmetyki zdobiące półkę! 6. Oduczyć się obgryzania paznokci, wzmocnienie ich i w ogóle. 7. Kontynuacja dbania o włosy. 8. Czytać minimum dwie książki miesięcznie. 9. Zadbać o kondycje - 20 powtórzeń hantalmi x 3 serie. KARA: Poniżej połowy - tydzień brak dostępu do internetu. Nic - przez miesiąc odwyk od internetu + brak zakupów. NAGRODA: Połowa - Zakup książki. Powyżej połowy - zakup dowolnej rzeczy, w której się zakocham. nouvelle90 1. Zdać egzaminy z dobrą średnią. 2. Nie zaniedbywać procesu doprowadzania włosów do normalnego stanu. 3. Ruszyć zad i chodzić na basen. KARA: nie kupuję żadnych kosmetyków przez cały marzec NAGRODA: kupię sobie Amlę albo jakiś inny olej do włosów PanzerKitty 1. codziennie ćwiczyć (10 minut ćwiczeń na nogi + 10 minut ćwiczeń na brzuch ) 2. zdrowo się odżywiać ( pieczywo białe zmienić na pełnoziarniste, codziennie zjeść jakiś owoc , co drugi dzień na śniadanie owsianka) 3. codziennie nauczyć się 5 nowych słówek z języka szwedzkiego( jestem samoukiem) 4. nie objadać się na noc ( ostatni posiłek do godz 20:00 ) KARA: tydzień bez wizażu NAGRODA: Zakup nowego kosmetyku pffe 1.codziennie stosować peeling ( w celu poprawienia wyglądu twarzy) 2.codziennie ćwiczyć brzuch, żeby zrzucić 3 kg, które mi przybyło po świętach 3.nie kłócić się z TŻ o głupoty 4.w trakcie ferii(13 luty) posprzątać od dechy do dechy pokój 5.ściąć włosy(będzie ciężko) 6.oszczędzać pieniądze, czyli nie kupować bez sensu różnych pierdół, które lecą w kąt. 7.zapuścić paznokcie 8.przeczytać zadane lektury, a nie tylko streszczenia i jedną książkę nadprogramowo - dowolną. KARA: zero pizzy i innych posiłków po za domem przez cały marzec. NAGRODA: coś słodkiego i nowy ciuch Tawerna 1. Codzienna gimnastyka, która pomoże mi zadbać o sylwetkę i poprawi samopoczucie (20-30 minut). 2. Zapisać się na wizytę do lekarza. 3. Przestrzegać diety, czyli staram się lekko odżywiać i stosować do zaleceń lekarza. 4. Ruszam z kursem j. angielskiego i to z wielkim hukiem! 5. Nabrać większej pewności siebie i ją pielęgnować. KARA: zero nowych kosmetyków przez minimum miesiąc. NAGRODA: nowe kosmetyki, kwota jaką przeznaczę zależeć będzie od dostępnych funduszy. Tosia Samosia 1. Przestać skubać rzęsy 2. Przeczytać 2 książki 3. Obejrzeć 3 filmy 4. Zdać z biologii 5. Zadbać o stopy (kremy, peelingi) 6. Robić 3 figury origami tygodniowo KARA: tydzień bez słodyczy NAGRODA: kupię sobie jakąś książkę Viselle 1. czytać 2 książki miesięcznie 2. raz w tygodniu chodzić na basen 3. dbać o włosy i twarz (pozbyć się małego trądziku) 4. nie siedzieć po nocach, chodzić spać najpóźniej o 24 5. utrzymywać porządek w pokoju, wszystko odkładać na miejsce 6. spędzać mniej czasu przed komputerem, max 2-3h dziennie 7. uczyć się systematycznie KARA: nie ma żadnych zakupów odzieżowych przez cały miesiąc NAGRODA: kupię sobie jakieś kosmetyk Edytowane przez Tosia Samosia Czas edycji: 2012-02-01 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Akcja Samorealizacja!
Oto jestem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O to wchodzę w to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Też chętnie się przyłączę
![]() ja mam kilka postanowień do zrealizowania ![]() mianowicie chce zacząć dbać o swoje włosy, zacząć ćwiczyć brzuch i uda, i przestać na wszystko narzekać ![]()
Życie składa się ze spotkań i rozstań. Ludzie pojawiają się w twoim życiu każdego dnia,witasz się z nimi,potem żegnasz. Niektórzy zostają kilka minut,inni kilka miesięcy,może rok,a czasem całe życie. ALE ZAWSZE ODCHODZĄ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też chciałabym zacząć ćwiczyć, ale tak naprawdę nie wiem czy powinnam się wpisywać do tego wątku, bo chęci mam ogromne, ale zdarza się, że doba jest zbyt krótka. I niestety nie mam pomysłu jak to rozwiązać!
Przydałyby się koleżanki, które mocno wspomogą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale liczę na wsparcie ( niekoniecznie duchowe - takie o : ![]() ![]()
Życie składa się ze spotkań i rozstań. Ludzie pojawiają się w twoim życiu każdego dnia,witasz się z nimi,potem żegnasz. Niektórzy zostają kilka minut,inni kilka miesięcy,może rok,a czasem całe życie. ALE ZAWSZE ODCHODZĄ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Uf, cieszę się, że nie wszyscy są takie idealne i ktoś potrzebuje tego tematu!
Narzekanie i zły humor to też moja zmora. Ale ja postanowiłam bardziej kulturalnie - wyznaczę sobie listę filmów i książek na luty. Zacznę w lutym dbać o stopy, bo co będzie latem to masakra. No i muszę zerwać z nałogiem wyrywania rzęs... wiem, to chore. taki mam tik i przez to traci moje oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o stópki dbam bo to mój fetysz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
OOOO- fajny wątek
![]() Chętnie sie dołączę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no to jakie masz postanowienia do realizacji na luty ??
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no a stopy to moja największa zaległość...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2012-01-27 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
No co do cv to ją dołącze bo szukam lepszej pracy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moje postanowienia:
- ćwiczenia rehabilitacyjne - ćwiczyć codziennie przez ok. godzinę - wchodzić/schodzić po schodach, kiedy się tylko da, zamiast używać windy - uczyć się regularnie i codziennie, choćby trochę - nie bałaganić w pokoju, nie rzucać ubrań na podłogę, tylko używane wkładać od razu (lub choćby przed pójściem spać) do kosza na brudne ubrania, a czyste odkładać na półki; nie gromadzić niepotrzebnych kartek, tylko wyrzucać na bieżąco - jeść mniej słodyczy, a więcej zdrowych, pożywnych rzeczy; jeść regularnie, a nie większość na wieczór Na razie wystarczy tyle, to i tak dużo, no i trudne dla mnie do wypełnienia. Największe problemy mam właśnie z regularnością. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
To ja wam powiem, że mam w planie napisać ksiażkę
![]() ![]()
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po egzaminie dodam własną listę... narazie idę się na niego uczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś zaczęłam pisać książkę ale skończyłam po kilku rozdziałach, bo przestałam wierzyć w to że ktoś to będzie chciał wydać a później czytać...
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zapisuje się!
![]() Moje postanowienia: - zadbać o twarz, a dokładniej -> pozbyć się przebarwień i lekkiego trądziku (bo nie jest tragicznie, ale może być lepiej ![]() - dbać o włosy -> brać witaminy, nie dotykać ich i nie niszczyć suszeniem - codziennie wieczorem smarować dłonie i stopy kremem, ponieważ wymagają regeneracji - czytać 2 książki miesięcznie Narazie to wszystko ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dobry wątek, chyba się przyłączę
![]() Przyda mi się motywacja do zrobienia czegoś z włosami i właściwie na tej części ciała się skupiam. Na razie efekty są mocno średnie, ale wiem, że trzeba czasu, więc potrzebuję kopa żeby się nie poddać ![]() Też kiedyś pisałam książkę, ale to dawne czasy podstawówki i muszę powiedzieć, że kompletnie nie miałam talentu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dobra, próbuję! A nóż mi wyjdzie
![]() Będę ćwiczyć minimum 3 razy w tygodniu (im więcej tym lepiej, ale 3 muszą być). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze dodaję, żeby kłaść się spać najpóźniej o 24, a nie siedzieć po nocy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Oo widzę że wątek w sam raz dla mnie...ja jestem uzależniona wręcz od prostowania włosów, robię to codzień i chcę w końcu się przełamać by wyjść z domu w miasto w moich niesfornych falach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dołączam dumnie, choć nigdy nie robiłam żadnych postanowień, a to co uparcie mi się później zrealizować udawało, zaczynałam "przypadkiem"
![]() No ale do rzeczy: -więcej czytać, kiedyś bardzo to lubiłam (pierwszy krok za mną - spore zakupy poczyniłam) i dwie książki łyknięte w 1.5tyg ![]() -nie gromadzić kolorówki - może by tak jakieś brzuszki ![]() Tyle. A jak już powymieniamy, co chcemy, to teraz jak to upilnować, jak motywować...myślę jak tu się połapać ;-)
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
nie zdałam dzisiaj egzaminu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Głowa do góry zdasz w drugim terminie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie zdałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z czego te egzaminy miałyście?
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
prawo finansowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Czyli prawo z elementami matematyki?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.