|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
18-stka, czyli rozmowy i czas!
Siemka. Prosiłbym na wstępie nie usuwać tematu, jestem nowy, a nie mam czasu przeglądać forum o imprezach osiemnastkowych, bo sam mam za 2 godziny 18-stkę koleżanki, będzie około 40-60 osób z czego połowa prawie to młodzież - reszta rodzina.
Chcę porad, bo to osiemnastka, na której będzie niecałe pół klasy, której sam nie lubię. Ale dostałem zaproszenie, nie odmówiłem, więc idę. Ale nie wiem kompletnie, o czym mam z ludźmi gadać, bo nie podejdę do znajomej z klasy (znamy już się 2 lata z klasą) i nie powiem: "czym się interesujesz?" albo "powiedz mi coś o sobie" - bo wyjdę na pajaca ![]() Chciałbym, abyście prędko podali przykłady rozmów lub tematy rozmów do podanych kategorii: (czyli co mówić, jak mówić etc.) 1) przy tańcu z dziewczyną 2) przy stole z ludźmi 3) gdy wyjdziemy na dwór i się np. dołączam do grupy stojących i gadających, to jakim tematem zarzucić, co powiedzieć 4) z nieznajomymi (wiem, że zapytać skąd zna jubilata itp., ale potem? Jak zainteresować tę osobę?) Chcę dobrze wypaść, a generalnie na imprezach nie bywam, więc nie wiem jak się i o czym z ludźmi rozmawia. A oczywiście co można jeszcze robić poza rozmową? Tańczenie, jedzenie, rozmawianie, ewentualnie postać gdzieś z ludźmi, co jeszcze? Wiem, że mam zlewać opinię innych ludzi i bawić się na maksa, ale impreza trwająca 7-10 godzin też wykańcza, a przez tyle czasu nie wiem co robić i o czym gadać. Dlatego piszę ten temat. Prosiłbym o szybki odzew i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 18-stka, czyli rozmowy i czas!
Jak wszyscy są pijani, to i tak każdy gada pierdoły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hmm tematy same się pchają na język jak znasz ludzi z którymi przebywasz, a imprezy jednoczą więc problemu planowania rozmów raczej nie powinno być
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw sie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wiem, że mam iść bez jakiejś spiny, ale generalnie mało na imprezach bywam, więc nie wiem. A myślę, że tematy o szkole nie są zbyt uniwersalne. Lepiej coś o hobby etc.
Ale nie umiem tak podejść do grupy i rzucić tematem, jak np. "jak tam impreza? Nie uwierzycie co ostatnio widziałem..." etc. No wiecie, jak jest jakieś nowe towarzystwo to okey, nikt mnie nie zna, mogę jakoś inaczej zagajać. Ale jak ludzie mnie znają, generalnie nie wiem jak zagadać, zazwyczaj tylko słucham, a potem wracam... A nie chcę tak ![]() A nie wiem czym się oni interesują, mało kto coś lubi, bo jedynie imprezy i wiecie - alkohol :P A z ludźmi mało rozmawiam, więc chcę jakoś to ułożyć, kilka chociaż tematów do rozmowy - przykłady rozpoczęcia rozmowy i wtedy wiem na czym stoję i się nie będę stresować ![]() ![]() Nie zależy mi, by być duszą towarzystwa całej imprezy, po prostu chcę umieć znaleźć wspólny temat i spędzić miło czas, żeby mi się "nie dłużyło", wręcz przeciwnie - zleciało szybko w dobrym nastroju. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No ale przecież możesz podejść do grupki, przywitać się (ale nie podawać wszystkim ręki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A na przykład powiedzcie wy co robicie w takiej sytuacji - impreza trwa już jakiś czas, tańczę z dziewczyną, potem schodzę z parkietu po tańcu, siadam przy stole, obok też jest trochę ludzi. Chcę zagadać do tych obok, jednak nie wiem o czym. Chcę o głupotach etc, no ale nie wiem jak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, powiem Ci, że nie mam refleksji na ten temat. Uwierz nieco starszej koleżance na słowo, że jak wszyscy są po kilku kolejkach, to nie trzeba myśleć o czym pogadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
NIC NA SIŁĘ..
szukasz szablonu.. a to zgubne. Bądź naturalny i autentyczny. a przede wszystkim SPONTANICZNY! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No dobra, postaram się zagadać o czymkolwiek. Ale nadal nie usłyszałem odpowiedzi na kilka pytań, właśnie jakie te tematy mniej więcej, co powiedzieć chociaż rzucając temat?
Po kilku kolejkach to nie będą od razu pijani kompletnie, więc wiem że trzeźwo jednak będzie myśleć część osób, a ja też chcę wyjść na spoko człowieka, z którym idzie pogadać ![]() Dlatego mniej więcej podchodzę do grupki, ale gdy ona ucichnie myśląc, co powiem - to chcę powiedzieć coś na spontanie, ale naprowadźcie mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Czyżby?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dobra, no to zobaczymy jak będzie.
Życzcie mi powodzenia, opiszę jak przyjadę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nic na siłę..
będąc sobą - najszybciej "zaimponujesz" ludziom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
normalnie jakby szedł chłopak na rozmowę kwalifikacyjną a nie imprezę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie miałam takiego toku myslenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ZAWSZE jest coś wokół Ciebie, Was co można skomentować - tylko raczej nie pogoda i nie prześmiewczo, złośliwie, negatywnie. Gdyby zapadała niezręczna cisza, po prostu się rozejrzyj i skomentuj coś obok Ciebie, najlepiej pytająco, np. tak w ogóle to ten klub przypomina mi wystrojem/atmosferą/muzyką nieco X na Ygrekowej, kojarzycie? (nie czepiać się przykładu bo na szybko wymyślony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No dobra, sprawa rozwiązana - 2 dni temu miałem imprezę, nie powiem bo bałem się nieco. Ale końcowym wnioskiem mogę stwierdzić, że impreza ta to był ISTNY BALET, jakiego dawno nie miałem. To co się tam wspaniałego działo, konkursy, tańce etc. etc. To ludzie, jakoś zmieniłem podejście do życia i teraz mniej się będę stresował (chociaż ten błąd nie został całkowicie wyeliminowany - stres). Mimo że nie miałem tematów zbytnio do rozmów, to jak już powiedziałem, istny balet. Nigdy takiej imprezy nie miałem. Szczegółów nie podaję, bo mi się nie chcę. A temat może zostać dla przyszłych stresowiczów-przed-imprezowiczów ![]() Pozdr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.