|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Politologia czy filologia polska z dziennikarstwem- 2 stopień
Jakie wybrać studia 2 stopnia- politologie czy filologie polska z dziennikarstwem?? Skonczylam dziennikarstwo i komunikacje spoleczna ze specjalnoscia pr. I sama nie wiem co teraz kontynuowac, po czym bedzie praca i co bedzie lepsze... Prosze o rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Politologia czy filologia polska z dziennikarstwem- 2 stopień
Ogólnie nie sa to jakies atrakcyjne kierunki, jesli chodzi o prace. Wiem co mowie, bo sama jestem po dziennikarstwie. Ja proponowalam bym politologie. Przynajmniej bedziesz miala jakas wiedze, bo na dziennikarstwie to nie zdobywa sie specjalnie wiedzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Też wybrałabym politologię, mówię to z własnego doświadczenia
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ponoć najbardziej nieprzyszłościowe studia (najwięcej bezrobotnych)
1. pedagogika 2. socjologia 3. politologia 4. ekonomia Słyszałam ze po politologii jest trudno coś znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niestety zgadzam się z przedmówcami. Politologia i zdecydowania większość kierunków humanistycznych to fabryki bezrobotnych. Szkoda czasu na takie studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja jestem po Politologii i odradzam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w życiu nikomu tego nie polece.. a wiedzy jakoś specjalnej też nie poznałam.. aha no i pracy ni widu ni słychu ![]() ide na nowe, zupełnie odrębne studia..
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wiem, ze drugi raz bym dziennikarstwa nie wybrala. ale teraz czlowiek jest madrzejszy niz te 4 lata temu. Z drugiej strony nie naleze do umyslow scislych, wiec jedynie humanistyczne kierunki byly w moim zasiegu. Na pewno czegos sie nauczylam po tym dziennikarstwie i w gruncie rzeczy nie byly to az takie zle studia ale dziennikarka i tak nie bede
![]() A niestety w moim miescie tylko takie 2 kierunki moge dalej studiowac. Polityka mnie w ogole nie interesuje, ale z drugiej strony wybralam specjalnosc administracyjno-samorzadowa, wiec moze nie bedzie to takie zle. a co do filologii to obawiam sie ze pewnie to bedzie jedna wielka powtorka,a ja bede sie czula jak debil tam siedzac. Mysle tez na jakim kierunku bedzie mi latwiej napsiac prace mgr i dochodze do wniosku ze chyba z politologii bo jednak na literaturze, jezyku malo co sie znam. Na szczescie mam jeszcze czas do 20 wrzesnai by podjac decyzje. Dzieki za wszystkie rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Iść na politologię i nie interesować się polityką to trochę jak być lekarzem co boi się widoku krwi. Na specjalności o jakiej piszesz spodziewaj się teorii polityki, decydowania politycznego, czyli tego co jest podstawą politologii+ elementy administracji samorządowej. Może od razu idź na podyplomówkę, ale wybierz jakiś interesujący Cię kierunek?
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę jakie tam będą przedmioty, ale dla mnie są one do przejścia i wcale nie muszę się interesować polityką by bez problemu zaliczyć mgr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.