|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Duomax i metronidazol na trądzik?
Witajcie, nie znalazłam odpowiedzi więc dodaje (swój pierwszy tutaj więc proszę o wyrozumiałość 😆
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Duomax i metronidazol na trądzik?
Te leki nie są stosowane tylko w tym przypadku, o którym mówisz. Metronidazol jest stosowany przy gronkowcu, nużeńcu, trądziku różowatym i różnych wypryskach i zakażeniach skóry. Nie muszą mieć nic wspólnego z Helicobacterem.
Jak masz wątpliwości, to lepiej zapytać tego lekarza czemu akurat takie leki dobrał zamiast rzucać leczenie jeszcze przed rozpoczęciem po konsultacji w forach internetowych. Z jakichś powodów uznał, że to będzie właściwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie zamierzam czuć leczenia. Zadałam pytanie tylko żeby dowiedzieć się czy ktoś tak stosował o czy pomogło. Mam zacząć te dwa antybiotyki od września i tak zrobię. Dziękuję za odpowiedź
![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Rzucać* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Interleukina Druga
|
Leczenie Helicobacter polega na przeleczeniu co najmniej 3 lekami (w Polsce preferowany jest schemat czterolekowy) przez 14 dni. Owszem,między innymi stosuje się metronidazol i amoksycylinę, ale same te dwa leki nie stanowią leczenia na helicobacter. Więc jeśli obawiasz się, że lekarka przepisał ci leczenie na bakterie której nie masz - nie.
Odnośnie samego leczenia trądziku tymi antybiotykami nie wypowiem się, bo nie mam doświadczenia w tej kwestii. Jeśli masz wątpliwości to najlepiej skonsutowac to z innym specjalistą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.