|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wypozyczalnie kaset-skandal czy norma??
Bylam pare dni temu w wypozyczalni kaset,a trzeba Wam wiedziec,ze w takiej instytucji nei bylam juz pare lat, wiec moze po prostu jestem nieobyta i sie nie znam, ale jakze zaskoczona bylam, gdy wybrawszy kilka filmow, facet zapytal mnie o karte czlonkowska-ta akurat dziwne nie bylo, ale gdy powiedzialam ze nie mam, zazadal ode mnie 100 zl kaucji. Podziekowalam grzecznie i wyszlam... Czy tak jest teraz we wszystkich wypozyczalniach?? Dla mnei to troche glupie, zwlaszcza w dobie internetu...Ale moze ja sie nie znam?? Co sądzicie?? Albo moze orientujacie sie, czy tak jest wszedzie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Killing me softly
|
Dot.: Wypozyczalnie kaset-skandal czy norma??
Nie wiem, czy we wszystkich tak jest, ale w części owszem. Zazwyczaj dzieje się tak wtedy, gdy zapisujesz się do wypożyczalni i po raz pierwszy bierzesz film. Kiedyś musiałam wypożyczyć pewien film, którego nigdzie indziej nie było- chcąc nie chcąc wpłaciłam kaucję( chyba 50 zł?). Pieniądze oczywiście dostałam, gdy odniosłam kasetę, ale cała procedura mi się nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ano wlasnie, moze to jest jakis zamysl, zeby dla ich pewnosci dac im jaks kase, no ale prawde mowiac nie kazdy nosi w portfelu "luźne" 100 zlociszy...Jakies symboliczne 20 zl to moze jeszcze, skoro trzeba, ale mysle ze cena 100 pln odstrasza potencjalnych klientow...W koncu to Polska,no nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Joanna d'Moder
|
Ja w wypożyczalni kaset nie byłam chyba z 10 lat,ale już wtedy trzeba było wykupić kartę członkowską (było to chyba 10zł),okazać 2 dokumenty ze zdjęciem i zapisać się na listę,jeżeli się chciało zobaczyć nowość,bo od ręki wypożyczenie jej graniczyło z cudem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
W 'mojej' wypożyczalni niczego takiego się nie domagali, w każdym razie wtedy, kiedy sie zapisywałam. Wiecej, nie było też opłat za kartę
![]() ![]() Tez bym nie dala tych 100 zl kaucji, to chyba juz przesada... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
pierwszy raz słyszę o czymś takim
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
W moim mieście jest wypżoyczalnia, w której aby wypożyczyć kastę trzeba :
- albo mieć kartę członkowską, za wyrobienie jej nic się nie płaci - albo zostawić 50 zł na ten czas - albo zostawić dowód na ten czas Ta sytuacja wydaje mi się normalna sprzedawcy muszą mieć jakieś zabezpieczenie i chociaż nie ma tam wszystkich nowości( a więcej jest nawet staroci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no mi się to wydaje całkiem normalne, w końcu jeśli nie jesteś zapisana do wypożyczalni i nie mają twoich danych to muszą się jakoś zabezpieczyć. kaucja jest wysoka ale z tego co się orientuje to w okolicach ceny filmu z prawem do wypożyczania. najlepiej po prostu się zapisać, w wielu wypożyczalniach to nic nie kosztuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
100 pln
![]() ![]() ![]() w zyciu bym nie dala tych pieniedzy tylko wyszla i poszukala normalnej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
调解人
|
Wydaje mi sie, ze to raczej normalne. Gdybym prowadzila wypozyczalnie, postapiłabym dokładnie tak samo- jesli klient nie ma wyrobionej karty, powinien zostawic kaucje lub dokument (np. dowód osobisty, prawo jazdy). Pomysl, co by bylo, gdyby ktos chcial sie polasic na kasety?
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
W moim miescie byla taka wyporzyczalnia, gdzie za karte czlonkowska trzeba bylo zaplacic 10 zlotych, a potem za wyporzyczenie kazdej kasety 5 zl. Nie wiem jak teraz, bo juz dawno nie bylam (wole sciagac i ogladac na kompie :P)
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
调解人
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wiesz, może ta kaucja ma zachęcić do zapisywania się, a odstraszać właśnie od takich jednorazowych wypożyczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Meariel-wybrałam 2 kasetki- "Efekt motyla"(tak wiem, glupia jestem, jak moglam do tej pory tego nie widziec) i Ocean`s Eleven-niezle mam tyly,prawda?? I za to, ze sobie chcialam niewinnie popatrzec na Brada Pitta zawolali 100 zl...buuu;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
调解人
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.