|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Domek letniskowy (całoroczny) potrzebuje pomocy
Witam serdecznie
![]() Mam drogie dziewczyny do Was ogromną prośbe..w lipcu rozpoczynam budowę domku letniskowego w którym będe mogła również pomieszkiwać jesienią lub zimą, dlatego też będzie miał ogrzewanie kominkowe powierzchnia użytkowa to ok. 30 mkw z tym, że chyba zrobie niewielkie schody na górę gdzie będzie miejsce na różne szpargały, żeby nie zagracać dołu...no i tu moje prośba do Was: macie może pomysły w jaki sposób mogę zaaranżować parter aby mimo tak małej powierzchni parter wydał się duży? wydaje mi się to prawie niemożliwe...nie wiem gdzie i jak kuchnia, łazienka, kominek...może macie jakieś zdjęcia lub same posiadacie taki domeczek? szukałam w necie i znalazłam bardzo niewiele zdjęć..jeden projekt przypadł mi w miarę do gustu, ale może macie ciekawsze propozycje? chciałabym żeby w domku dominowały jasne kolory ścian i paneli oraz płytek..może wstawić drzwi tarasowe zamiast jednego okna? sama nie wiem, czekam na propozycje...a to projekt domku który mnie zaciekawił, ale nie jestem do końca przekonana bo ten salon wydaje się strasznie malutki przez ten kominek, a drugie zdjęcie to kolory jakie chciałąbym tam mieć, zdjęcie znalezione w necie:
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Domek letniskowy (całoroczny) potrzebuje pomocy
nikt mi nie pomoże?
bardzo Was prosze może ma któraś jakiś pomysł
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że google Ci nie działają ? Ja znalazłam mnóstwo projektów: KLIK !
Podstawą w takim domku jest wyjście z kuchni bezpośrednio na taras, dobrze zabezpieczona przed szczurami kuchnia, najlepszej jakości okna. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli zaczynasz w lipcu to chyba już musiałaś rozpocząć procedurę w urzędach, masz projekt architektoniczny itd.
Pokaż projekt, który wybrałaś, to może coś poradzimy, bo jak rozumiem ten jest przykładowy... Jeśli nie zaczęłaś procedury, to chyba do lipca się nie wyrobisz...
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Google działają, oglądałam różne projekty, ale nie do końca jestem pewna który wybrać i w którym rozkład pomieszczeń tak jak pisałam w pierwszym poście w jakiś sposób powiększy przestrzeń. Papierologia w toku..projekt na dzień dzisiejszy ma układ taki jak na pierwszym zdjęciu dł. ścian zewn. 6,70 na 6,70 z tym, że mogę sobie zmienić rozmieszczenie pomieszczeń zanim rusze z fundamentami. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w budowaniu domku letniskowego i może podzieli się jakimiś doświadczeniami, błędami jakie popełnił lub pomysłami z których jest zadowolony, dlatego pytam.
Pozdrawiam
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
oo dziękuje faktycznie lepiej to wygląda
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Na twoim miejscu pomyślałabym również o małym zadaszeniu tarasu. Niestety w Polsce pogoda jest zmienna, często pada deszcz, a takie zadaszenie w formie werandy jest b.praktyczne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

bardzo Was prosze