Modne dzieciaki :))) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-14, 19:06   #1
goha80
Zadomowienie

Modne dzieciaki :)))

Witam.

Mój synek wyrósl juz z bodziaków, welurowych dresików i innych milusich ubranek którymi chetnie otulamy swoje pociechy.

ja jestem rock&roll'owa mama i teraz chcialabym zeby maly tez wygladal cool
i tu pojawia sie problem : gdzie kupic ekstra modne ciuszki dla malca? nie tam jakies kolorowe, których pelno na rynku, w marketach i malych sklepikach dzieciecych - ale takie klimatyczne w kolorach ziemi na przyklad, dobre jakosciowo....np jakies czaderskie ogrodniczki w stylu vintage, sweterki z kapturami a nie w jakies misie i traktorki
jedynymi miejscami gdzie udaje mi sie wyczaic czasem cos ladnego i oryginalnego sa lumpeksy i allegro w malych miastach nie ma sklepów z fajnymi ciuszkami dla dzieci wiec nawet nie wiem gdzie i czego szukac...

pytanie zasadnicze: gdzie ubieracie swoje dzieciaki?

wklejajcie fotki ciuszków swoich modnych dzieciaków: bardziej interesuja mnie chlopcy ale modnie ubrane dziewczynki tez chetnie poogladam bo jak jakas firma robi fajne ciuszki dla dziewczynek to jest szansa ze dla chlopców tez robia cos ciekawego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg h&m kids.jpg (92,4 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez goha80
Czas edycji: 2007-08-14 o 23:08 Powód: zdjecie na zachete :)))
goha80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 14:10   #2
goha80
Zadomowienie

Dot.: Modne dzieciaki :)))

nooo dziewczyny!!! naprawde wasze dzieciaki nie maja zadnych fajnych ciuszków? ja chcialam dzis wkleic zdjecie malego w smiesznej koszulce brazowa z rdzawo pomaranczowym napisem i lamówkami "it's not fair "
ale oczywiscie wypackal sie serkiem zanim strzelilam mu fotke
jak byl malenki mial jeszcze jedna fajna biala stylizowana na niedbaly styl wykonczona stebnówka a nie podszywana ze zdjeciem glowy dziecka z wsciekla mina i podpisem i'm angry !!! wygladal w niej genialnie zwlaszcza jak tez byl angry
Stary 2007-08-15, 16:41   #3
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goha80 Pokaż wiadomość
nooo dziewczyny!!! naprawde wasze dzieciaki nie maja zadnych fajnych ciuszków? ja chcialam dzis wkleic zdjecie malego w smiesznej koszulce brazowa z rdzawo pomaranczowym napisem i lamówkami "it's not fair "
ale oczywiscie wypackal sie serkiem zanim strzelilam mu fotke
jak byl malenki mial jeszcze jedna fajna biala stylizowana na niedbaly styl wykonczona stebnówka a nie podszywana ze zdjeciem glowy dziecka z wsciekla mina i podpisem i'm angry !!! wygladal w niej genialnie zwlaszcza jak tez byl angry
Czesc! Ja co prawda nie jestem mama, ale kiedys na pewno bede... I tez wiele razy w glowie ubieralam swoje przyszle dziecko. Tez ubieralabym je raczej rock'n'rollowo. Zauwazylam, ze w lokalizacji masz wpisana Irlandie, a tam raczej nie ma problemu z ubraniem dziecka. (tylko moze ta lokalizacja juz jest nieaktualna). Tym bardziej Cork jest super miejsem na zakupy dla malucha - kazdy sklep taki jak H&M, Zara, Next, czy bardzo popularny Penneys ma specjalny dzial z dzieciecymi ubraniami - wiem bo sama kupowalam tam czesto ubrania dla siostrzencow i na prawde jest z czego wybierac. A takie koszulki jak opisujesz sa na prawde szalowe - np. z napisem "I'm allergic to homework" lub "Buy 1 get 1 free - my parents".
A jezeli chodzi o sklepy w Polsce to na prawde jest z tym problem - same ubranka w truskaweczki i miesie. I w dodatku takie sklepy trudno znalezc... Zycze w kazdym razie owocnych poszukiwan!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 17:02   #4
Rosalyn
Zakorzenienie

A co sadzisz o tym?
http://www.hm.com/pl/#kidsautumn07

lub o tym?po prawej stronie zdjecia jest strzalka i mozesz obejrzec kolejne zdjecia, wejdz w cotalogo, a potem nino
http://www.zara.com/v07/index.html

a tu cos dla chlopca w wieku Twojego synka
http://www.next.co.uk/shopping/children/youngerboys/1/

Wiem ze te sklepy sa jedynie w wielkich miastach, ale jezeli chodzi o ubrania dla dzici to ja TYLKO tam moglabym znalesc cos fajnego!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 17:35   #5
goha80
Zadomowienie

wlasnie w Cork dopiero przyszlo mi do glowy ze dzieciaka tez mozna super ubrac. tutaj mamy bosko ubieraja dzieciaczki - zwlaszcza dziewczynki. kupilam mu tu kilka fajnych ciuszków (wlasnie w Pennisie)ale wlasnie na dniach wracamy do Polski i bede kontynuowala poszukiwania tutaj bo wiadomo dziecko rosnie jak na drozdzach... no i te ceny tutaj....jak juz jest cos czadowego to cena powala a na wyprzedaze tez nie bardzo moglam z nim chodzic bo to zywe srebro w wózku nie posiedzi zaraz chce wychodzic wrzeszczec a jak go puszczam to zmyka miedzy wieszakami i tymi tlumami ludzi...a zostawic nie mam z kim... wiec dopiero w kraju maly zostanie pod czujnym okiem babci a ja rusze na lowy
a stronki wlasnie zaczelam wczoraj ogladac jak nikt nie odpisywal w watku. stwierdzilam ze sama poszukam. ogladalam juz ta kolekcje h&m kids a z polskich - mini niebo. fajne niektóre...

a swoja droga przesladuje mnie widok matek wystrojonych w super ciuszki i ciagnacych za raczke dzieciaki w powiciaganych dresach. a ja bym chciala zeby moj synek byl ubrany równie ladnie jak ja

Edytowane przez goha80
Czas edycji: 2007-08-15 o 17:39 Powód: dopisek
goha80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-17, 07:34   #6
marcelina73
Wtajemniczenie

Ja dziecko (chłopak 4 lata) ubieram głównie w sieciówkach typu h&m, c&a, 51015, smyk. Można tam znaleźć nie tylko "śliczne" ubranka typu róż i misie - czego też nie lubię - szczególnie przebierania dzieci za zwiarzątka czy małe królewny. Zwłaszcza h&m jest super. I bardzo często można tam kupić bardzo tanie rzeczy. Polecam.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-20, 13:42   #7
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Zgadzam sie z marcelina w H&M sa rewelacyjne ubrania dla dzieci. Ja mam 2 letnia corke i jestesmy stalymi klientkami tego sklepu. Czasami tez fajne ubranka sa 5 10 15 czy smyku.

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-20, 18:34   #8
goha80
Zadomowienie

Dzieki dziewczeta za nazwy za pare dni bede w Polsce i zaczne obkupywac malego w ciuszki. nawet chcialam przed wyjazdem z Cork kupic jeszcze cos fajnego ale jak to w duzych miastach jak wyprzedaze to i duzo ludzi i to co fajne rozchodzi sie na pniu tak ze nic nie upolowalam. oprócz top shopa i pennisa bylam w mothercare - strasznie tendencyjna kolekcja dzieciecych ciuszków wiec wyszlam z niczym. za to w Clark,sie kupilam mu fajne kaloszki
a czy w m1 w czeladzi jest h&m dzieciecy? bo wiem tylko o smyku...gdzie w okolicach katowic, sosnowca, bedzina szukac fajnych ciuszków?
wypatrzylam na allegro super bluzy z kapturem h&m uwaga,uwaga...w czaszki na 3 latki wiec napewno h&m poszukam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5000136.JPG (94,7 KB, 57 załadowań)
Stary 2007-08-21, 07:25   #9
marcelina73
Wtajemniczenie

W czeladzi jest w h&m dział dziecięcy. Podobnie w Plejadzie w Sosnowcu. Jest też H&M w realu (dawnym geant) w dolinie trzech stawów w Katowicach, ale nie wiem, czy jest tam dział dziecięcy.
W powyższych sklepach jest też smyk. W smyku zdarzają się fajne ubranka, chociaż najwięcej jest tam takich ładniutkich. I są tam też 5-10-15. W Plejadzie w Sosnowcu jest też Bartek z bucikami dla dzieci.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 09:56   #10
goha80
Zadomowienie

Dzieki marcelinka to bede mogla buszowac w okolicy!!! z tego co pamietam sprzed wyjazdu to tylko wlasnie smyk i tam nigdy nic fajnego i oryginalnego nie znalazlam. same takie grzeczne i ladne ciuszki jak na urodziny ,a ja nie przepadam za takimi, zreszta charakterek mojego lobuza tez by sie klócic z takim ubiorem
Stary 2007-08-22, 11:26   #11
goha80
Zadomowienie

Rany dziwne ze tak cicho na moim watku kobitki tak sie chwala kazdym swoim ciuszkiem na Modzie a dzieciaczki co? gorsze? naprawde nikt nie kupuje dzieciakom fajnych ciuszków?
to ja wkleje mój alegrowy nabytek dla synka. jak przylecimy do kraju to juz bedzie na niego pewnie czekac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluza sama.jpg (81,1 KB, 58 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-24, 20:22   #12
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

nasza corcia, gdy skonczyla rowne pol roczku:

ja tez zdecydowanie polecam h&m- na pewno znajdziesz extra rzeczy! szczegolnie dla chlopakow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,7 KB, 121 załadowań)
Stary 2007-08-26, 12:27   #13
moniolla
Raczkowanie

GG do moniolla

hej mamo modnego dzieciaczka
skoro bedziesz na śląsku to wpadnij do silesia city center w katowicach ....nie wyjdziesz z pustymi rękami na pewno.....
z tego co moge ci polecić to jest c&a i zara.obydwa te sklepy sa na samym srodku centrum tuż obok fontanny.w zarze ciuszki super,na prawde najnowsze kolekcje takie czaderskie że szok...i jest nawet kolekcja ...w czaszki...!!!! super spodenki z czaszkami na kieszonkach,bluzy z czachą z przodu.....jak ktoś lubi takie klimaty to na pewno coś dla modnego dziecia wybierze.co do cen to pozwól że nie będe się wypowiadała..jak dla mnie zaporowe..ale cóz -ja nie robie tam zakupów -tylko tam pracuje -i patrzenie na te rzeczy mi wystarcza.
pozdrawiam i zapraszam
osobiście nie polecam 5 -10-15 bo mają rzeczy kiepskiej jakości i po kilku praniach wyglądają jak kupione na bazarze...
jak chcesz zobaczyć kolekcje zary-wprawszie wiosna -lato (bo jesien zima jeszcze na stronie nia ma) to zobacz tutaj

http://www.zara.com/v07/index.html
Stary 2007-08-26, 23:02   #14
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

Moniolla- ale masz extra, ze pracujesz w Zarze! to moj ulubiony sklep niekoniecznie dla dzieci, bo ciuszki strasznie drogie ale rzeczywiscie sliczne i bardzo trwale!
Stary 2007-08-27, 16:19   #15
goha80
Zadomowienie

haha. bylam w sobote w silesia city center ale bylo tyle ludzi ze po prostu zdebialam i odechcialo mi sie chodzic. wyczailam tylko w Smyku sliczne marynarki z brazowego sztruksu podszyte bluza z kapturem ale same malutkie rozmiary musze odwiedzic inne Smyki bo mi potrzebny 92- 98 jak widzialyscie takie w czeladzi lub plejadzie czy gdzies w okolicy to piszcie bo strasznie mi sie spodobaly!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 14:02   #16
kiciamała
Zadomowienie

Jupi moja ma cala serie z czachami z h&m. Tatus kupil.

Ja kupuje w H&M i C&A. C&A jest bardziej misiowate.
W Polsce latam po szmateksach za angielskimi ciuszkami.

Lubie mala ubierac w jakas slodyczna bluzeczke, spodenki i do tego dobierac cos z pazurkiem. Jak bluzeczka w wisienki to bojowki,bluzka w czachy to pantalonki w rozowe kropeczki z kokardkami.

Ja raczej to ta w wyciagnietym dresie bo mala odpicowana
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 11:55   #17
kiciamała
Zadomowienie

Moda z OTTO.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg otto1.jpg (7,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg otto2.jpg (13,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg otto3.jpg (9,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg otto4.jpg (14,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg otto5.jpg (16,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg otto6.jpg (9,6 KB, 30 załadowań)
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 17:56   #18
goha80
Zadomowienie

o rany ale jestem leniwa, zupełnie nie chcialo mi sie wkleić upolowanej marynarki a tu już niedługo trzeba ją będzie zastąpić zimową kurtałką ...
i jeszcze Sami w czapie i peruwianskim sweterku...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5000753.JPG (95,1 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5000999.JPG (112,0 KB, 90 załadowań)
Stary 2007-11-07, 12:18   #19
Borowka111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez goha80 Pokaż wiadomość
Witam.

ja jestem rock&roll'owa mama i teraz chcialabym zeby maly tez wygladal cool
Może przeszukasz sklepy i specjalne stroje dla dzieci jak www.strojedladzieci.pl ? Moje ulubione to to ubranko z tygryskiem
a tak na poważnie to teraz nie ma takiego problemu jeśli chodzi o stroje dla dzieci, dużo sklepów idzie za głównymi nurtami w modzie, wydaje mi się, że nie ma problemu z modnym ubieraniem dziecka. Przynajmniej w Krakowie widzę dużo takich sklepików.
Borowka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 16:30   #20
goha80
Zadomowienie

a w moim miasteczku owszem są sklepy z ciuszkami ale takimi ugrzecznionymi jak na imieniny do cioci lub do kościola dobre jakościowo ale takie nijakie bez wyrazu i charakteru. nie widzę mojego urwisa w takich ciuchach. to juz wole buszowanie po allegro i lumpeksach, no a raz na jakis czas jak juz cos wyczaję to kupuję bez zastanowienia bez względu na cenę, ale w zakupowym celu muszę się zapuścić do okolicznych miast.
aleee co tak dla chcącego nic trudnego.

pozdrawiam wszystkie mamusie dbające o look swoich pociech
Stary 2007-11-07, 20:21   #21
agag22
Raczkowanie

Na Śląsku jest jeszczce fajny Fashion House Outlet Center, czy jakoś tak w Sosnowcu- byłam tam wprawdzie tylko raz bo ja z drugiego konca Polski, ale widziałam sporo ciekawych firm- i ceny były fajniejsze niż gdzie indziej bo to outlet. A osobiście uwielbiam lumpeksy, bo można naprawdę super ciuszki upolowac za grosze. No i bardzo lubię H&M, niestety najblizszy ok 150 km ode mnie, ale jak tylko jestem w jakims większym miescie to lubię tam zaszaleć,zwłaszcza dodatki mają super, nigdzie nie widziałam takich cudnych okularków dla dzieci jak u nich. Mam 5-o letnia panienkę, aktualnie na etapie "Mamusiu jestem damą!".
agag22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 00:27   #22
cc_chanel
Zadomowienie

ja latam tylko po lumpkach po ciuszki dla małolata, naprawdę można dorwać siuper ciuszki.... siebie też w lumpkach ubieram pomimo że mam swój outlet Vila to jest chore, acha jak coś to mój dystrybutor ma też outlet dziecięcy...tyko w ilościach hurtowych marki next gap i early days pozdr
Stary 2007-11-15, 09:31   #23
Borowka111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
ja latam tylko po lumpkach po ciuszki dla małolata, naprawdę można dorwać siuper ciuszki....
Tak, w lumpkach można czasem znaleźć calkiem ladne rzeczy. Trzeba tylko mieć trochę szczęścia i umiec wypatrzec cos wartościowego. Moja koleżanka od dawna ubiera się tylkow lumpkach i wszyscy ciagle się jej pytają gdzie takie fajne ciuchy kupuje

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 20:29   #24
memka87
Raczkowanie

nie mam jeszcze dziecka ale jak bede miala to na pewno nie bede go ubierac w ubrania w "kolorach ziemi"!! dziecinstwo jest od tego zeby bylo kolorowo! w misie traktorki kwiatuszki i chmurki! przepraszam ale nie rozumiem tej mody......
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 22:20   #25
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
nie mam jeszcze dziecka
a ja mam i zgadzam się z memką.
W kolorze ziemi moje dziecko ma moze z 5 ubranek w róznych rozmiarach, czyli na r80 przypada nam jedno ponure ubranko, obecnie to ogrodniczki. Ale mają fajne naszywki i lubię je.
Podobają mi sie te zdjęcia z OTTO, sliczna zielen.
C&A tez polecam i ponuraki mozna w Reservedzie spotkac.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 23:23   #26
goha80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość
nie mam jeszcze dziecka ale jak bede miala to na pewno nie bede go ubierac w ubrania w "kolorach ziemi"!! dziecinstwo jest od tego zeby bylo kolorowo! w misie traktorki kwiatuszki i chmurki! przepraszam ale nie rozumiem tej mody......
też się z tym zgadzam ale po części. moj mały leżał, potem sie czołgał i raczkował i stawiał pierwsze kroczki w traktorkach, chmurkach, misiach itp.biedroneczkach
ale jak moja mama kupiła mu ostatnio niebiesko czerwony dresik z klownem to po prostu sapnełam ze zgrozy. wyglądał okropnie
jeśli chodzi o wczesne dzieciństwo kolory ziemi nie wchodzą w grę, bo zarówno w otoczeniu jak i w ubrankach powinny dominować żywe kolorki bo stymulują bodźce wzrokowe. i ok. no i wiadomo dziecko nie gadżet żeby ubierać w pastele bo modne....

tylko teraz jak ma 3 latka to po prostu chcę w nim wyrabiać dobry gust i ubierać gustownie ( co nie znaczy mdło i drogo) pięknie mu w ostrej czerwieni, i niebieskim i dużo takich ciuszków ma ale na boga gustownych a nie takich rodem z jarmarku!
może przesadzam, ale jak widzę modną mamunię ciągnącą byle jak i w byle co ubrane dziecko to mi go żal i się zastanawiam gdzie ta kobieta ma oczy i czemu jej gust nie przełoży się na porządne ubranie dziecka
śliczne kolorowe ubranka są ok, tylko trzeba mieć wyczucie smaku między wesołymi dobrze ze sobą zestawionymi ciuszkami w dobrym guście a tandetą.

a może czytał ktoś artykuł o dzieciach wielkich gwiazd w gali?
to dopiero paranoja tego nie popieram bo to tylko uczy dziecko snobizmu.
Stary 2007-12-01, 21:43   #27
fledgling
Przyczajenie

GG do fledgling

A wiecie co mnie wkurza maksymalnie?? Że większość ciuszków dla dziewczynek jest w kolorze PINK .Wrrrr...A w mojej dziurze nie ma H&M, C&A ani żadnego innego porządnego sklepu .Nie cierpię różowego koloru
Na szczęście czasem jeździmy gdzieś dalej i wtedy kupuję jakieś inne ciuszki, albo ktoś Małej kupi.
Ostatnio ubieram ją na baaardzo kolorowo.Dzisiejszy zestaw to: brązowe sztruksy (takie fajne dzwony), różowa bluzka z delikatnymi falbankami i ciemno zielony sweterek .Wyglądała czadersko
Fajne body wyczaiłam ostatnio na stronie www.dejna.pl, niestety, tylko do rozmiaru 92 .
fledgling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2007-12-04, 21:59   #28
agag22
Raczkowanie

No cóż, ja mogę sobie lubic kolor różowy albo nie, tyle że moja panienka uwielbia ten kolor i większość ubranek ma właśnie takich . Na szczęscie niekoniecznie ma to być róż majtkowy, mogą być różne odcienie, fiolet też się przemyci a czasem nawet czerwony!
agag22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-05, 09:20   #29
Borowka111
Przyczajenie

Calkiem fajne maja spioszki na tej stronie Musze znalezc jakies dziecko, któremu pod choinke takie kupie
Stary 2007-12-05, 12:26   #30
goha80
Zadomowienie

A moj synek zaczął mi ostatnio wymyślać i nie chce ubrać niczego nowego doskonale zna wszystkie swoje ubrania i jak widzi chociazby nowe rajtuzy to zaczyna wierzgac i mowi ze nie chce ich i biegnie do szafki szukac starych... ostatnio wyhaczyłam mu w lumpku świetny bezrękawnik z diesla a on nawet nie chciał go przymierzyć...mam nadzieje ze mu to minie bo co sie stanie jak jak zniszczy i wyrosnie z tych ciuchów co ma

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości