![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pierwsze pazurkowe wyjście z przyczajenia.WITAJCIE Przedstawiam Wam moje GALAXY NAILSChciałabym po raz pierwszy pokazać Wam soje zdobienia. Zdobieniem nie zajmuję się profesjonalnie, jest to moje hobby. Uwielbiam zapach lakierów ![]() Potrzebne będą nam: -czarny lakier -biały lakier -żółty lakier -pomarańczowy lakier -różowy/fioletowy lakier -niebieski lakier -bezbarwny/bezbarwny z brokatem lakier -pęseta -kawałek gąbki -wykałaczka Krok po kroku: 1) Malujemy paznokcie na czarno (ja pod lakier daję bazę, może to być też lakier bezbarwny), czekam aż wyschnie. 2) Gąbeczkę chwytamy pęsetą. Robimy małą kropkę biały lakierem i delikatnie maczamy gąbkę. Następnie stemplujemy gąbeczką (ja zrobiłam na ukos paznokcia). Czynność powtarzamy na wszystkich paznokciach. 3) Kolejnym krokiem jest kolor żółty, stosujemy go analogicznie do koloru białego. Nakładamy na kolor biały, jednakże tak, aby go całkowicie nie przykryć. 4) Następnie kolorem pomarańczowym robimy kolejne "ciapki" (ja zrobiłam na końcach. 5) Kolorem fioletowym/różowym robimy "ciapki" po bokach naszej galaktyki. Kolor ten musi nachodzić na biało-żółto-pomarańczowo wzór. 6) Lakierem niebieskim stemplujemy podobnie jak fioletowym, jednakże już nie na podstawowym wzorze, a na bokach. 7) Wykałaczką robimy małe białe kropeczki oraz jedną większą na naszej galaktyce. 8) Ostatnim krokiem jest pomalowanie całości bezbarwnym lakierem bądź lakierem z brokatem, który doda nam więcej połysku. Skończone! ![]() Szczerze przyznam, że jest to bardzo proste zdobienie, a wygląda niesamowicie efektownie. Budzi również zazdrość wśród innych Pań ![]() Załączam zdjęcia jak wykonać krok po kroku GALAXY NAILS. Enjoy! ![]()
I got style, and I got ass!" ![]() Edytowane przez zartrose Czas edycji: 2012-04-05 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
fajne to
![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze pazurkowe wyjście z przyczajenia.
Kolejną propozycją jest pomarańczowy french w niebiesko-czarne cętki.
Śliczny efekt na dłuższych paznokciach, wykonanie ekspresowe. Krok po kroku: 1) Przyklejamy paski do frencha (ew. można samemu namalować jeśli macie sprawną rękę). 2) Malujemy french kolorem (ja wybrałam pomarańcz) 3) Gdy końcówka troszkę przeschnie robimy małe, nierówne plamki kolorem (wybrałam niebieski). 4) Następnie wykałaczką i czarnym lakierem rysujemy otoczki naszych wcześniejszych plamek. Najlepiej gdy nie będą one równe ![]() 5) Całość malujemy bezbarwnym i viola paterkowy french gotowy! ![]()
I got style, and I got ass!" ![]() Edytowane przez zartrose Czas edycji: 2012-04-05 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za miły komentarz też masz fajne
![]() powiem ze ten 1 wzór można uzyskać jednym lakierem , miałam kiedyś taki co sie mienił rożnymi barwami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze paznokcie wyszły super
![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale z pierwszego na pewno skorzystam na dniach ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Teraz chciałam przedstawić niebieski gradient.
Paznokcie malowane tą samą metodą co Galaxy Nails. Potrzebne nam będą lakiery o podobnej kolorystyce, gąbeczka oraz pęseta. Paznokcie są bardzo proste. Malujemy najjaśniejszym lakierem z wybranej kolorystyki. Czekamy aż przeschnie. Następnie od połowy stemplujemy kolorem o ton ciemniejszym. I tak każdy kolor po kolei, schodząc coraz niżej paznokcia. Na koniec malujemy bezbarwnym i gotowe ![]() Mam nadzieję, że się podoba. Niepotrzebnie dałam troszkę szarego na sam koniec (chciałam troszkę rozjaśnić).
I got style, and I got ass!" ![]() Edytowane przez zartrose Czas edycji: 2012-04-05 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Przedstawiam czarną panterkę na neonowym żółtym kolorze.
Wielkiej filozofii w robieniu takiego oto wzorku nie ma ![]() Użyłam lakier z Safari neonowy żółty, niestety na zdjęciach widać jako zwykły żółty ![]() Poniżej zdjęcia, mam nadzieję, że się podoba.
I got style, and I got ass!" ![]() Edytowane przez zartrose Czas edycji: 2012-04-05 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Zjawiskowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czas na pastelowy a'la french.
Krok po kroku: 1) Malujemy paznokcie bezbarwnym lakierem. 2) Gdy wyschną, pastelowym lakierem robimy ukośną kreskę (jak na zdjęciu) DSCN2025.jpg 3) Następnym krokiem jest kreska ukośna z drugiej strony. Czynność powtarzamy na wszystkich paznokciach. DSCN2026.jpg 4) Gdy troszkę przeschną malujemy tak, aby lakier nie prześwitywał. DSCN2027.jpg 5) Następnie albo cienkim pędzelkiem albo wykałaczką (ja użyłam) malujemy 2 paski, jeden krótszy na dole, drugi dłuższy od górki. Oraz robimy 3 kropeczki za paskami. 6) Malujemy bezbarwnym i gotowe ! ![]() DSCN2028.jpg
I got style, and I got ass!" ![]() Edytowane przez zartrose Czas edycji: 2012-04-05 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Świetne!
![]() ![]()
#15 |
Raczkowanie
|
Ślicznie dziękuję
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Przedstawiam wielkanocne króliczki.
Krok po kroku: 1)Malujemy płytkę paznokcia na dowolny kolor. DSCN2043.jpg 2)Białym bądź jasnoróżowym lakierem malujemy główkę króliczka. DSCN2044.jpg 3)Następnie malujemy uszka. 4)Różowym lakierem malujemy nosek oraz uszka. 5)Czarnym oczka... i gotowe! ![]() DSCN2045.jpg
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Śmieszne króliczki
![]()
#18 |
Raczkowanie
|
Pora na motylka.
Krok po kroku: 1) Malujemy tło na wybrany przez nas kolor. 2) Rysujemy kontur motyla. DSCN2039.jpg 4) Wypełniamy kontur DSCN2040.jpg 5) Przyklejamy cekinki 6) Malujemy bezbarwnym... i cieszymy się naszym motylkiem! ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Teraz czas na pastelowo-czarny efekt.
Postanowiłam nie malować wszystkich paznokci jednakowo, a pokazać dwie propozycje. Na początek tu i tu robimy to samo. Mianowicie malujemy paznokcie na jeden kolor (w moim przypadku pastelowy niebieski). Sama ukośna końcówka wygląda ładnie, ale można pobawić się dalej ![]() 1) Gdy kolor przeschnie malujemy czarną ukośną kreskę. Na to kilka kropeczek lakieru ( na czarnym pastelowych, na niebieskim czarnych). I jeszcze aby efekt był nieco inny w środku kropeczek znowu robimy kropeczki ![]() 2) Gdy kolor przeschnie malujemy kolejną warstwą, jednakże nie malujemy do końca paznokcia. Kolorem czarnym robimy ukośną kreskę i gdy lakier jest mokry za pomocą igły lub szpilki robimy ósemki ![]() Gotowe ! ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Pomysł z ósemkami ciekawy, ale błagam o ostrożne malowanie paznokci, bo pozalewane skórki są, co rusz
![]()
#21 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajne pazurki
![]() Najlepsza panterka - świetnie dobrane kolorki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=606570 - zapraszam do siebie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Fajne stylizacje ![]() Najlepsza panterka - cudne kolorki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=606570 zapraszam do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Tyma razem prezentuję Wam beżowo-niebieskie paznokcie. Potrzebne nam będą: -lakier niebieski -lakier beżowy -lakier żarny (najlepiej z cienką końcówką) Krok po kroku: 1. Malujemy paznokcie na wybrany przez nas kolorek. 2. Gdy lakier zacznie schnąć możemy zabrać się za robienie panterki. 3. Malujemy czarnym lakierem cętki. 4. Gdy kolor niebieski przeschnie malujemy zeberkę ![]() 5. Całość malujemy bezbarwnym i gotowe!
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Fajnie się prezentują te zwierzęce motywy w takiej kolorystyce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Czas na modne w tym sezonie ombre nails. Tym razem w wersji żółto-pomarańczowej + drapieżne cętki
![]() Pokazywałam Wam już jak wykonuję ombre nails. Przypominam, że potrzebna nam będzie gąbeczka ![]() Krok po kroku: 1) Malujemy paznokcie najlepiej na biało, bądź jakimś innym jasnym kolorem. 2) Następnie kolorem ciemniejszym (tu pomarańcz) stemplujemy końcówkę paznokcia przechodząc do środka. Ja po wykonaniu tej czynności pomalowałam końcówkę lakierem, bo były prześwity ![]() 3) Czas na kolor żółty. Postępujemy analogicznie jak w punkcie 2, z tym, że ozdabiamy górę paznokcia ![]() ![]() 4) Obmywamy nasze palce ![]() ![]() I gotowe! ![]() *5) Można również domalować cętki ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kolejny pomysł to wiosenne pazurki w kwiatuszki
![]() Krok po kroku: 1) Malujemy paznokcie jasnym kolorem. 2) Wybieramy 3-4 kolory na kwiatuszki. 3) Malujemy kwiatuszki. 4) Ważne jest, aby całość przemalować bezbarwnym. 5) Cieszymy się naszymi wiosennymi pazurkami ![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Pnaterka ombre fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
śliczne paznokcie i super pomysły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ciekawe pomysły,
ale radziłabym Ci poodsuwać skórki i starać się nie malować ich lakierem, bo psuje to efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.