Praca licencjacka książki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 17:39   #1
NadIia
Rozeznanie

Praca licencjacka książki

Witam. Zaczynam pisać pracę licencjacką nie mam jeszcze tak na 100 % sprecyzowanego tematu jednak mniej więcej będzie on o wpływie zabawek na rozwój dzieci w wieku 0-3. Czy są one stymulujące dla dzieci czy raczej są to pragnienia rodziców, czy potrzeba tyle zabawek itp jakie zabawki stymulują dziecko.

I mam takie pytanie czy znacie może jakieś książki na ten temat ? Potrzebuje czegoś do bibliografii szukam w internecie ale coś kiepsko mi idzie ;/
NadIia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 18:04   #2
morrigan1986
Wtajemniczenie

Dot.: Praca licencjacka książki

Cytat:
Napisane przez NadIia Pokaż wiadomość
Witam. Zaczynam pisać pracę licencjacką nie mam jeszcze tak na 100 % sprecyzowanego tematu jednak mniej więcej będzie on o wpływie zabawek na rozwój dzieci w wieku 0-3. Czy są one stymulujące dla dzieci czy raczej są to pragnienia rodziców, czy potrzeba tyle zabawek itp jakie zabawki stymulują dziecko.

I mam takie pytanie czy znacie może jakieś książki na ten temat ? Potrzebuje czegoś do bibliografii szukam w internecie ale coś kiepsko mi idzie ;/
Wystarczy wejść w katalog online jakiejkolwiek biblioteki, w indeksach wybrać przeszukiwanie przez hasło przedmiotowe i wpisać zabawki. W mojej bibliotece znalazłam to:
Zabawki i meble dla dzieci / Ulrich Weiss, Detlef Wittkuhn ; [tł. z niem.]. Warszawa : Muza, 1998. 127 s. : il. ; 23 cm.
Dobór zabawek dla dzieci do siódmego roku życia / Irena Janowska, Jadwiga Smoleńska. Warszawa : Wydaw. Szkolne i Pedagogiczne, 1982. 78,[2]s. : il. ; 21cm
Topińska, Zofia ((1910-2000).: Zabawki : Zofia Topińska ; przedm. Stefana Szumana. Warszawa : Spółdzielnia Światowid, 1947. 93, [2] s. : il., rys. ; 21 cm.
Zabawy i zabawki dziecięce w osiemnastowiecznej Polsce / Katarzyna Kabacińska. Poznań : Wydawnictwo Poznańskie, 2007. 192, [2] s. : il. ; 24 cm.
Zestaw zabawek edukacyjnych do wspomagania rozwoju umysłowego trzylatków i dzieci starszych wolniej rozwijających się / Edyta Gruszczyk-Kolczyńska, Ewa Zielińska. Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka Akcyjna, 2000. 8 s. : il. ; 30 cm + Kartoniki z obrazkami : 10 k.
O zabawce w ręku dziecka / Maria Dunin-Wąsowicz. Warszawa : Wydawnictwo Watra, 1975. 71, [1] s., [2] k. tabl. il. ; 21 cm.
Bawidła : Elżbieta Maria Minczakiewicz. Kraków : Wydawnictwo Naukowe Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Krakowie, 1996. 155s. : rys. ; 24cm.

Przydałoby się przejrzeć Bibliografię Zawartości Czasopism, a pewnie i w tych książkach będą jakieś przypisy. Nie zaszkodzi też odwiedzić oddział informacji w bibliotece.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 10:16   #3
crawik15
Raczkowanie

Dot.: Praca licencjacka książki

NadIia-jeśli pozwolisz to podłącze się do Twojego wątku aby nie zaśmiecać forum tym samym tematem

ja również mam problem z wyszukaniem literatury dla tematu "role społeczne kobiet w opinii mężczyzn". Chodzi mi głównie o ten wątek opinii mężczyzn-ani do tego książek znaleźć nie mogę,ani żadnych artykułów.. bo o rolach społecznych,o kobietach,o feminiźmie jest pełno ale żeby mieć coś co konkretnie odnosi się do perspektywy mężczyzn nie widzę może ktoś miał podobny temat i jest w stanie mi jakoś pomóc?
crawik15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości