|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mężczyzna z niedowagą
Hej
![]() ![]() ![]() Chodzi tu o 10 kg niedowagi... Spędziłam dużo czasu czytając wątki o przytyciu, ale nie znalazłam nic o mężczyznach (a to inne zapotrzebowania organizmu na kalorie i poszczególne składniki przecież), ale oprócz porad przykładowego męskiego jadłospisu (co taki facet jeść powinien) proszę także o rady, jak uświadomić potrzebę dobrego odżywiania się i jedzenia regularnego w ogóle. Obecnie jest niemożliwe, byśmy mieszkali razem, co dodatkowo komplikuje sytuację, gdyż oprócz weekendów musi sam o siebie zadbać ![]() Będę wdzięczna za wszelkie porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: mężczyzna z niedowagą
mój znajomy z kolei schudł przez zabieganie i teraz jest bardzo chudy. z tą różnicą, że jego pasją jest gotowanie, jedzenie 5 posiłków dziennie "bo nie chcę przytyć" itd.
i za nic nie potrafię go przekonać, że kiedy dziewczyna potrafi objąć jego udo dłońmi, to jest kiepsko. a ma prawie 2 metry, więc do niskich nie należy. no i jak tu takiemu przemówić do rozumu ![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a mamusią być nie chcę, co by to z talerzem za nim biegała :P dobrze, ze Twój kolega przynajmniej je te 5 posiłków i są one zdrowe! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obiady gotuję, ale co z tego, jak wybrzydza (pod tym względem mam żal do jego mamy, bo u mnie w domu nigdy nie było takiego wybrzydzania. Jedynie marchewki nigdy nie jadłam i chyba już nigdy nie będę ![]() NIE MAM POJĘCIA co zrobić, żeby zaczął jeść, a zaczyna być to niepokojące, bo przy wzroście ponad 180cm waży niewiele ponad 60 kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ tez nie je na codzień, tzn kiedy mamy wolne i razem gotujemy lub ja gotuje i podam pod nos potrafi zjeść dużo. Ale kiedy jest sam nic nie je, czasem jakies jajko sadzone, np dzisiaj został nam pyszny gulasz z wczoraj tylko trzeba bylo jakis ryz lub ziemniaki ugotowac to nie zjadł i poszedł do macdonalda przed praca.
Ja tam już od rana głodna, pierwsze śniadanie jem o 7.8, potem kolejne posiłki, nie wyobrazam sobie tak nic nie jesc caly dzien. A chlop potem powie ze on bedzie cwiczyl na miesnie ja mowie mu ze jak nie bedzie nic jadl to miesnie mu sie z powietrza nie wezma, ale mi nie wierzy ![]() Jak ty wplynac na niego? Ja bym mu oddałą chetnie swoje kilogramy jakbym mogla ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam podobny problem. Właściwie to ma go mój TŻ, od kiedy go znam był bardzo szczupły, jednak teraz jego waga zaczęła spadać. W przeciągu tygodnia schudł coś około 2kg. TŻ przy wzroście 175 cm waży jakieś 56 kg. Był u lekarza,ten stwierdził "bo pan już tak ma", tż jednak nie ustępował i dostał skierowanie na wyniki. Jak się okazało wszystko jest w normie. Co zrobić w takiej sytuacji ? Tż ma zapisaną wizytę na przyszły tydzień, do innego lekarza jednak mam przeczucie, że znów odeślą go z niczym. Jeśli ewentualne choroby lub nieprawidłowości zostaną wykluczone to czy są jakieś nie rujnujące portfela sposoby aby tę niedowagę zwalczyć? Przepraszam, że tak bez ładu i składu ale ta sytuacja spędza mi sen z powiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.