![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Samotne, niezależne kobiety.
Hej,
zastanawiam się, czy dużo jest tutaj Wizażanek, które są singielkami, mieszkają same i są niezależne finansowo? Chodzi mi o poplotkowanie z dziewczynami, które prowadzą taki tryb życia bez rodziny i faceta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Samotne, niezależne kobiety.
Cytat:
No chyba, że założy nowe konto albo z konta koleżanki napisze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czemu miałby to być jakiś powód do wstydu i ukrywania się, grubello?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Tak myślę mając na uwadze kilka ostatnich wątków gdzie autorzy obu płci byli wyśmiewani, że partnera nie mają mimo pełnoletności , że chyba coś z nimi nie tak, że za wszelk acenę do znalezienia partnera nie dążą.
Wielkie zdziwienie, że można dobrze się czuć będąc dziewicą, czy nawet bez jakichkolwiek erotycznych doświadczeń w postaci przytulania czy pocałunków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bez przesady Grubella. Bycie singlem i zarabianiem na siebie i bycie na swoim to nie byc jakims odrebkiem od ¨normalnosci¨ ja znam wiele takich kobiet.
![]() |
#9 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Cnotki nie wydymki
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu jest z resztą mowa o czym innym, bo jest jednak różnica miedzy byciem aktualnie samemu a byciem całe życie samemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nie wyrażam tu swojego zdania tylko posiłkuję się tym co na wizażu. Zauważyłaś zapewne , że sporo wątków gdzie autorka pisze, że ponieważ się wstydzi wizażowych znajomych to zakłada nowe konto aby poradzić się w swoim problemie. Nadal chce aby nawet wirtualnie odbierano ją jako kobietę sukcesu czyli mającą dobrą pracę z której samodzielnie się można utrzymać, wykształcenie, idealne stosunki z otoczeniem i idealnego partnera. Bo taki jest schemat. Jeśli któregoś elementu brakuje to dla wielu osób jest to powód do zażenowania, do wstydu. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- To tylko jeden z przykładów stanu jakiego według niektórych wizażanek należy się jeśli nie wstydzić to zastanowić czy to stan normalny. ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Sama niedawno broniłam autorki takiego wątku. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Grubelli chyba chodzi o to jaki pogląd panuje na wizażu, nie jest to jej osobiste zdanie.
Ja przez dłuższy czas byłam sama, pracwałam, mialąm swój kąt - było mi bardzo dobrze. Teraz jestem z D, jest jeszcze lepiej.
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Mimo anonimowości to nie ma pełnej szczerości.
Np. Jestem wizażanką X. Udzielam się , wiele osób mnie kojarzy, ma jakieś zdanie o mnie, jestem postrzegana jako ta do której świat należy bo taki osąd można mieć po przeczytaniu moich komentarzy w których krytykuję, daję rady. A gdy przychodzi problem/mój problem/ to nie jestem w stanie szczerze o tym powiedzieć aby nie narazić swojego wizażowego wizerunku na szwank. Bo przecież będą się cieszyć, że mi się noga powinęła. Nie generalizuję, są osoby , które mimo długoletniego konta otwarcie przyznają się do porażek życiowych, mniejszych czy większych problemów. Ale większość woli aby ich obraz pozostał nieskalany nawet będąc anonimowe. I przechodząc do tematu wątku. Brak elementu życiowej układanki jakim jest posiadanie partnera może sprawić, że jednak zabraknie odwagi aby o tym głośno powiedzieć. Mimo sukcesów w innych dziedzinach życia, mimo świadomego wyboru stanu singla, mimo postrzegania korzystnego wpływu takiego stanu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
ja tam się nie wstydzę, że jestem 'niezależną' kobietą. Nie nazywam tak tego, poprostu mówię, że mieszkam sama i sama się utrzymuję.
Nie mam rodziny ani faceta ![]()
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;46735357]oj tam ![]() Witam Mineralko.[/QUOTE] Czesc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Witam witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Mineralko, a w tytule to "samotna" to celowo czy przypadkiem wyszlo? Sama nie znaczy samotna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46753036]Mineralko, a w tytule to "samotna" to celowo czy przypadkiem wyszlo? Sama nie znaczy samotna
![]() Chodzilo mi o singielke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Pracuję jako Country Manager, co strasznie ze mnie energię wysysa, dlatego jeśli mam się tak wykańczać, to wolę kiedyś dla swojej własnej firmy
![]() A co Wy robicie? ![]() Brakuje Wam czasem poczucia bezpieczeństwa? Mi nie, mimo że nie mam stałego faceta ani rodziny na miejscu, ale zastanawiam się czy to zdrowe. ![]() PS Nie wiem, czy mieszkacie poza miastem rodzinnym, ale dzisiaj rozbawiło mnie strasznie to, bardzo celne ![]() http://joemonster.org/art/27988/23_r...swojego_miasta Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2014-06-04 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Dolce vita
|
mineralka ahaha joemonster za☠☠☠ioza. Ja jestem w podobnej sytuacji. Nie wrócę, nie chcę, ciężko było, ale powrót? never!
Nie chcę pisać o zawodzie, ale jestem w trakcie rozwijania swoich kwalifikacji, pracuję w tym, co lubię. Hmm, a ja jednak mam wrażenie, że brakuje mi poczucia bezpieczeństwa i fakt, niby mówię, że jestem singielką, ale jednak czuję się samotna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Samotne bo niezależne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
e tam, wolę być samotna i niezależna niż wisieć jak jakiś sęp na ramieniu faceta i żerować głównie na nim jeszcze pochlipując: jaka to ja jestem biedna i nie wiem jak przykręcać śrubki
![]()
![]() |
#28 |
Dolce vita
|
w pełni się zgadzam. W dodatku patrząc na to jak faceci stają się pipkami - nie mamy wyjścia być niezależne. A swoją drogą - niby co w tej niezależności złego? mam nie studiować, nie pracować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mówię otwarcie - nie jestem singielką - jestem sama, bez faceta bez dziecki, tak mi się narazie ułożyło. Przez to, że nie mam nikogo nie zamierzam rezygnować z pracy, znajomych, studiów ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja jestem sama od niecałych 3 miesięcy, kiedy to zakończył się mój ponad 6 letni związek.
Nie mogę powiedzieć, że już jestem niezależna, ale na pewno chce taka być i powoli próbuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.