|
|||||||
| Notka |
|
| Konkurs - Paznokcie w stylu ART Napisz jakie masz sposoby na stworzenie pięknych, niepowtarzalnych, artystycznych wzorów stylizacji paznokci i wygraj wspaniałe nagrody marki IsaDora! |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pazurki by vintagemustache
Witajcie kochane, ja również z chęcią podzielę się z wami moimi pazurkami. Niestety nie mam zdjęć co wykonywać krok po kroku ale postaram się wam możliwie najdokładniej wytłumaczyć jak to zrobić. Zacznę od tego, że nie trzeba posiadać identycznych kolorów lakierów jak na zdjęciach, bądź specjalnych, drogich pędzelków. Wbrew pozorom ja wszystkie wzorki robię wykałaczką lub końcówką od wsuwki
![]() Moim pierwszym wzorkiem na paznokciach były cętki. Z czasem zaczęłam eksperymentować z kolorami a obecnie jest to dla mnie wręcz topowy wzorek. Jeśli nie mam pomysłu na nowy , najczęściej na moich paznokciach widnieje panterka. ![]() Wykonanie: 1) pomalować paznokcie jasnym, bazowym lakierem, może być do frencha 2) wykałaczką/końcówką wsuwki/sondą/pędzelkiem zrobić kilka kolorowych ciapek, mają być nierówne. Od dołu dwa rzędy różowych, po środku dwa rzędy pomarańczowych i na końcach żółte. Pamiętajcie że możecie wybrać dowolne kolory 3) zrobić czarne 'obramowanie' każdej ciapki. Jedno, dwa pociągnięcia 4) jeśli między ciapkami są duże przerwy możecie między nimi namalować czarne, nierówne punkciki 5) pokryć bezbarwnym lakierem. Gotowe! ![]() Dziękuję wam za miłe komentarze :3 Dodaję resztę zdjęć. Jeśli chcecie żeby wytłumaczyć jak zrobić coś krok po kroku to proszę, piszcie w komentarzach a z pewnością dodam instrukcje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapraszam was również na moją stronę http://vintagemustache.otwarte24.pl Edytowane przez vintagemustache Czas edycji: 2012-04-21 o 16:08 |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pazurki by vintagemustache
Bardzo ładna panterka
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ładne kolorki
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
masz bardzo ładne paznokcie
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Super cętki, chyba nigdy nie wyjdą z mody
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Jedne z niewielu na prawdę udanych!! Super!!
Szczególnie te w paseczki, krateczki i te ostatnie czarne
|
|
Nowe wątki na forum Konkurs - Paznokcie w stylu ART
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.