|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Hiacynty w wodzie, kiedy?
Hej
Chciałabym zrobić taką dekorację jak na zdjęciu, to znaczy umieścić cebulki hiacyntów, ale różnych innych kwiatów też, w naczyniu, które jest wąskie na dole, dzięki czemu cebulka pozostaje sucha, a w wodzie są jedynie korzenie. Wiem, że cebulki sadzi się na jesieni, a zaczynają kwitnąć na wiosnę, dlatego może już jest za późno na kupno i umieszczenie ich w wodzie, by zakwitły jeszcze tej wiosny? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Hiacynty w wodzie, kiedy?
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;33036729]Hej
Chciałabym zrobić taką dekorację jak na zdjęciu, to znaczy umieścić cebulki hiacyntów, ale różnych innych kwiatów też, w naczyniu, które jest wąskie na dole, dzięki czemu cebulka pozostaje sucha, a w wodzie są jedynie korzenie. Wiem, że cebulki sadzi się na jesieni, a zaczynają kwitnąć na wiosnę, dlatego może już jest za późno na kupno i umieszczenie ich w wodzie, by zakwitły jeszcze tej wiosny? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. [/QUOTE]Z tego co się orientuję to w warunkach domowych Ci zakwitną bez problemu To co napisałaś (sadzenie na jesieni, kwitnienie na wiosnę) odnosi się do warunków zewnętrznych.Też mi się bardzo takie kompozycje podobają Dodatkowo można użyć naczynia w kształcie walca i na dno wysypać warstwę kamyczków, na to cebula i wody lać tylko do poziomu kamyków. Też wygląda to bardzo ozdobnie I tak samo można ze wszystkimi cebulowymi robić - tulipany, żonkile, dymki
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Hiacynty w wodzie, kiedy?
Ja próbuję tak zrobić z cebulkami dymkami teraz
No i działa - rosną!
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Chciałabym zrobić taką dekorację jak na zdjęciu, to znaczy umieścić cebulki hiacyntów, ale różnych innych kwiatów też, w naczyniu, które jest wąskie na dole, dzięki czemu cebulka pozostaje sucha, a w wodzie są jedynie korzenie. Wiem, że cebulki sadzi się na jesieni, a zaczynają kwitnąć na wiosnę, dlatego może już jest za późno na kupno i umieszczenie ich w wodzie, by zakwitły jeszcze tej wiosny? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.