|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy wierzycie w przeznaczenie/ intuicję?
Witam,
Jak w temacie- co myślicie o przeznaczeniu, intuicji? Czy warto się słuchać swojego wewnętrznego ,,ja", czy potraficie iść za głosem swojej duszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy wierzycie w przeznaczenie/ intuicję?
Czasami zagłuszam swoją intuicję... czuję że jakiś wybór byłby dla mnie lepszy a mimo wszystko się na to nie decyduję i odzywa się przez to przeznaczenie i moje życie się toczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Chyba jestem osobą, która chyba nie ma intuicji.
![]() Wierzę w to jednak, znam dużo ludzi, którzy czują jakieś natchnienie, impuls, dzięki któremu coś tam się stanie, czemuś zapobiegnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ogólnie rzecz biorąc mam racjonalne podejście do życia, ale często zdarza mi się, że mam jakieś przeczucie, które później się sprawdza. Np. kilka miesięcy temu przed wyjściem z domu coś mnie tknęło żeby nie brać ze sobą portfela, chociaż zawsze noszę go w torebce. Intuicji nie posłuchałam i portfel ze sobą wzięłam. Wróciłam już bez niego, bo mi go ukradziono
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja wierzę w intuicję, stety/niestety prawie nigdy mnie nie zawodzi.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W przeznaczenie stanowczo NIE WIERZĘ w stylu za 5 lat i 2 dni na ulicy takiej i takiej poznam przyszłą żonę i mam czekać na ten los
![]() MY SAMI wybieramy sobie ścieżkę poprzez własne WYBORY ![]() a w intuicję (przeczucie) nie dość, że wierzę to na dodatek często mi pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jak najbardziej wierzę
![]() U mnie objawia się w codziennym życiu, w istotnych bądź zupełnie błahych sprawach. Np. wybieram się do lekarza, ale czuje od rana, ze nic z tej wizyty nie będzie. Ale powtarzam sobie 'nie bądx głupia, dlaczego ma nie wyjsc skoro lekarka przyjmuje dzis do 15?' Pojechałam i sie okazało, ze wyjatkowo wcześnie wyszła. Organizacja wycieczki. Termin ustalony wstepnie, ale wiem, ze nic z tego nie wyjdzie więc specjalnie się do myśli o tej wycieczce nie przywiązuje (chociaz bardzo chciałam jechać). I co? Dziś się okazało, ze nie jadę. TŻ szukał pracy. "mają do mnie oddzwonić do końca tygodnia jeśli się zdecydują, ale jestem dobrej myśli, mówili, ze są prawie zdecydowani" a ja 'Kochanie, nie zadzwonią" - i nie zadzwonili. Przeczucia są prawie w 100% przypadków trafne.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W przeznaczenie nie wierzę zupełnie; za to w intuicję, ten wewnętrzny głos, że coś jest nie tak- jak najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wierzę w przeznaczenie, jednak uważam, że nie każdy je "ma".
W intuicję jak najbardziej, znam wiele osób u których to się sprawdza- ja chyba jakoś tego nie czuję:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Czasami w zadziwiający sposób intuicja daje o sobie znać.
Pamiętam kiedy miałam chyba 11 lat, byłam na działce i wyszłam na chwilę przed ogrodzenie, nie wiadomo skąd do głowy przyszła mi wtedy myśl: a gdyby tak teraz, jak nikogo nie ma na działce ktoś się wkradł i nas okradł? (zupełnie nie wiem czemu o tym pomyślałam, nigdy nie słyszałam wtedy o żadnych kradzieżach), kilka godzin później mój tata zorientował się, że nie ma dokumentów i kluczy do samochodu, samochód oczywiście też ukradli. Najdziwniejsze przeczucie, ale teraz myślę, że może i lepiej, że byłam wtedy poza działką, chwilowo bałam się na nią wrócić, bo skoro mieli okraść to i tak by okradli, a tak by jeszcze mogli mi coś zrobić. A teraz zdecydowanie pozytywniej: studia wybrałam zdecydowanie przypadkiem, nic mi nie mówiły, ale czułam, że to jest to i chcę to studiować, teraz wiem, że to była najlepsza decyzja w moim życiu. Potem tak samo ze znajomymi, rozsądek podpowiadał, że nie ma sensu się w to pakować, to nie dla mnie, a intuicja mówiła zaryzykuj. No i było warto ![]() A chociażby taka drobnostka z dzisiaj, pomyślałam, że przydałoby się spotkać z jakimiś rzadko widzianymi znajomymi, dziś ich spotkałam tylu, że aż musiałam wybierać z kim chcę rozmawiać ![]() Jak najbardziej wierzę w intuicję.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w przeznaczenie nie wierzę
wierzę w moje niczym logicznym niepoparte opinie na temat innych ludzi i sytuacji - co w sumie można poniekąd nazwać intuicją poza tym uważam, że "znam się na ludziach" - wiem okropne ale najczęściej oceniam innych w ciągu 5 pierwszych minut od poznania i wielokrotnie na tej podstawie podejmuje decyzje a że rzadko zdarza mi się mylić to się tego trzymam (w każdym bądź razie takie podejście się dla mnie sprawdza lepiej niż zostawianie każdemu kogo poznam czystej kartki i przekonywanie się o wielu rzeczach metodą prób i błędów)
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceni.e sobie moją umiejetność czytania miedzy wierszami i słuchania,często można wypatrzec kłamstwa i krętactwa. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-04-24 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.