czy wierzycie w przeznaczenie/ intuicję? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 09:41   #1
malawiewiorka
Raczkowanie

czy wierzycie w przeznaczenie/ intuicję?

Witam,
Jak w temacie- co myślicie o przeznaczeniu, intuicji? Czy warto się słuchać swojego wewnętrznego ,,ja", czy potraficie iść za głosem swojej duszy?
malawiewiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 09:51   #2
Ostre wasabi
Zadomowienie

Dot.: czy wierzycie w przeznaczenie/ intuicję?

Czasami zagłuszam swoją intuicję... czuję że jakiś wybór byłby dla mnie lepszy a mimo wszystko się na to nie decyduję i odzywa się przez to przeznaczenie i moje życie się toczy przykład: chciałam iść na studia kulturoznawstwo - filmoznawstwo, intuicja podpowiadała mi że tutaj się odnajdę i będę szczęśliwa. Jednak złożyłam papiery na historię sztuki i dobrze się stało ponieważ tam poznałam fajnych ludzi a przez jednego kumpla ze studiów poznałam mojego TŻ - czyli tutaj już przeznaczenie zadziałało
Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 09:58   #3
Milka199
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malawiewiorka Pokaż wiadomość
Witam,
Jak w temacie- co myślicie o przeznaczeniu, intuicji? Czy warto się słuchać swojego wewnętrznego ,,ja", czy potraficie iść za głosem swojej duszy?
Oczywiście że wierzę w intuicję Przykład : znajomy miał odwieźdź mnie i mojego chłopaka i takiego jeszcze jednego znajomego do domu. W samochodzie siedział kierowca, ten znajomy, po lewej stronie od okna mój chłopak, po środku ja a po prawej od okna był fotelik dla dziecka. Chwile przed odjazdem, nie wiem czemu pierwszy raz w życiu mi się to zdarzyło że coś mnie tknęło i koniecznie musiałam się przesiąść, zamienić miejscami z moim chłopakiem. Tak że ja siedziałam po lewej od okna a on po środku. Po drodze mieliśmy poważny wypadek. Mojego TŻ przed wypadnięciem przez przednią szybę uratowało to że zaparł się ręką o oparcie kierowcy ( skutki: złamany kciuk, pęknięta wątroba) , a mnie że zamieniłam się z nim miejscami i zapięłam pasy. Gdybym tego nie zrobiła dzisiaj już bym pewnie wąchała kwiatki od spodu... Do tej pory jak sobie o tym przypomnę to mam dreszcze, strasznie przeżycie.
Milka199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 10:03   #4
Nope
Przyczajenie

Chyba jestem osobą, która chyba nie ma intuicji. Albo wszystko ją zagłusza tak, że nie potrafię tego odczytac.
Wierzę w to jednak, znam dużo ludzi, którzy czują jakieś natchnienie, impuls, dzięki któremu coś tam się stanie, czemuś zapobiegnie.
Nope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 10:41   #5
dust_n_bones
Raczkowanie

Ogólnie rzecz biorąc mam racjonalne podejście do życia, ale często zdarza mi się, że mam jakieś przeczucie, które później się sprawdza. Np. kilka miesięcy temu przed wyjściem z domu coś mnie tknęło żeby nie brać ze sobą portfela, chociaż zawsze noszę go w torebce. Intuicji nie posłuchałam i portfel ze sobą wzięłam. Wróciłam już bez niego, bo mi go ukradziono
dust_n_bones jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 15:23   #6
martynusia222
Zakorzenienie

Ja wierzę w intuicję, stety/niestety prawie nigdy mnie nie zawodzi.
Stary 2012-04-24, 16:19   #7
normalnyFacet
Zakorzenienie

W przeznaczenie stanowczo NIE WIERZĘ w stylu za 5 lat i 2 dni na ulicy takiej i takiej poznam przyszłą żonę i mam czekać na ten los

MY SAMI wybieramy sobie ścieżkę poprzez własne WYBORY

a w intuicję (przeczucie) nie dość, że wierzę to na dodatek często mi pomaga
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 18:43   #8
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Jak najbardziej wierzę
U mnie objawia się w codziennym życiu, w istotnych bądź zupełnie błahych sprawach.
Np. wybieram się do lekarza, ale czuje od rana, ze nic z tej wizyty nie będzie. Ale powtarzam sobie 'nie bądx głupia, dlaczego ma nie wyjsc skoro lekarka przyjmuje dzis do 15?' Pojechałam i sie okazało, ze wyjatkowo wcześnie wyszła.
Organizacja wycieczki. Termin ustalony wstepnie, ale wiem, ze nic z tego nie wyjdzie więc specjalnie się do myśli o tej wycieczce nie przywiązuje (chociaz bardzo chciałam jechać). I co? Dziś się okazało, ze nie jadę.
TŻ szukał pracy. "mają do mnie oddzwonić do końca tygodnia jeśli się zdecydują, ale jestem dobrej myśli, mówili, ze są prawie zdecydowani"
a ja 'Kochanie, nie zadzwonią" - i nie zadzwonili.
Przeczucia są prawie w 100% przypadków trafne.
Stary 2012-04-24, 19:08   #9
madana
Zakorzenienie

W przeznaczenie nie wierzę zupełnie; za to w intuicję, ten wewnętrzny głos, że coś jest nie tak- jak najbardziej.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 20:03   #10
chwast
Zakorzenienie

Wierzę w przeznaczenie, jednak uważam, że nie każdy je "ma".

W intuicję jak najbardziej, znam wiele osób u których to się sprawdza- ja chyba jakoś tego nie czuję:/
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 20:10   #11
klaaa
Zadomowienie

Czasami w zadziwiający sposób intuicja daje o sobie znać.

Pamiętam kiedy miałam chyba 11 lat, byłam na działce i wyszłam na chwilę przed ogrodzenie, nie wiadomo skąd do głowy przyszła mi wtedy myśl: a gdyby tak teraz, jak nikogo nie ma na działce ktoś się wkradł i nas okradł? (zupełnie nie wiem czemu o tym pomyślałam, nigdy nie słyszałam wtedy o żadnych kradzieżach), kilka godzin później mój tata zorientował się, że nie ma dokumentów i kluczy do samochodu, samochód oczywiście też ukradli. Najdziwniejsze przeczucie, ale teraz myślę, że może i lepiej, że byłam wtedy poza działką, chwilowo bałam się na nią wrócić, bo skoro mieli okraść to i tak by okradli, a tak by jeszcze mogli mi coś zrobić.

A teraz zdecydowanie pozytywniej: studia wybrałam zdecydowanie przypadkiem, nic mi nie mówiły, ale czułam, że to jest to i chcę to studiować, teraz wiem, że to była najlepsza decyzja w moim życiu.
Potem tak samo ze znajomymi, rozsądek podpowiadał, że nie ma sensu się w to pakować, to nie dla mnie, a intuicja mówiła zaryzykuj. No i było warto .

A chociażby taka drobnostka z dzisiaj, pomyślałam, że przydałoby się spotkać z jakimiś rzadko widzianymi znajomymi, dziś ich spotkałam tylu, że aż musiałam wybierać z kim chcę rozmawiać

Jak najbardziej wierzę w intuicję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 21:11   #12
eyo
Zakorzenienie

w przeznaczenie nie wierzę

wierzę w moje niczym logicznym niepoparte opinie na temat innych ludzi i sytuacji - co w sumie można poniekąd nazwać intuicją

poza tym uważam, że "znam się na ludziach" - wiem okropne ale najczęściej oceniam innych w ciągu 5 pierwszych minut od poznania i wielokrotnie na tej podstawie podejmuje decyzje a że rzadko zdarza mi się mylić to się tego trzymam (w każdym bądź razie takie podejście się dla mnie sprawdza lepiej niż zostawianie każdemu kogo poznam czystej kartki i przekonywanie się o wielu rzeczach metodą prób i błędów)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 21:24   #13
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawiewiorka Pokaż wiadomość
Witam,
wierzę w przeznaczenie i szósty zmysł .często zagłuszam go nieswiadomie i wiele na tym tracę.musze nauczyć się wyciszać i słuchac wew głosu,którym mi pomaga w życiu i pracy.
ceni.e sobie moją umiejetność czytania miedzy wierszami i słuchania,często można wypatrzec kłamstwa i krętactwa.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-04-24 o 21:26
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości