|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ziaja nuno 01 - odpowiednik revlonu
hej, nie wiedzialam dokładnie gdzie założyć ten temat. jakby co można przenieść.
moje pytanie jest takie. szukam podkładu w odcieniu ziaji nuno 01 wśród revlonu colorstay. byłam w douglasie, ale tam mam problem z dopasowaniem odcienia, bo złe światło strasznie mają, a ja zawsze muszę przy dziennym, bo inaczej wychodzę jak marchewka. pytałam też o odlewki, ale pani z uprzejmością odpowiedziała, że nie prowadzą akcji charytatywnych, więc wyszłam. stąd moje pytanie. już od jakiegoś czasu zapatruję się na revlon dla cery mieszanej, ale właśnie mam kłopot z dobraniem odcienia. może któraś z was miała styczność z podanymi podkładami i chętnie udzieliła by odpowiedzi? od razu mówię, że wolałabym revlon z żółtymi pigmentami. może to być również odpowiednik kobo proffesional matt make up 100, chociaż jest on trochę jaśniejszy od mojej cery i trochę różowiótki. wolałabym o pół tonu ciemniejszy i bardziej żółty ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ziaja nuno 01 - odpowiednik revlonu
Cytat:
Hm.. nie wiem czy ci ktoś trafnie doradzi, bo jednak ziaja jest słabiej kryjąca, więc łatwiej trafić z kolorem, a revlon musi byc jak najlepiej dopasowany do odcienia skóry bo inaczej może być widoczny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam kiedyś bardzo przydatną stronę do dobierania odcienia RCS:
http://da24.republika.pl/rcso.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A raczej nie pomogę, bo nie używałam ani ziaji, ani kobo. Moze dla porównania z czyms innym?
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ziaję miałam już dosyć dawno, ale pamiętam ją jako trochę pomarańczową zbyt ciemną dla mnie, i co najgorsze - utleniającą się mazię. Patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że najbliżej będzie do nr 180.
Zajrzyj jeszcze do rossmanna zdaje się, że mają tam szafy revlonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Z żółtym odcieniem Revlon do cery mieszanej/tłustej to może byc 150. Ale to jest dla bladziochów. Nie wiem jaki jest Ziaja Nuno, bo go nie miałam.
http://zmienionyrytm2.blogspot.com/2...-mieszana.html tu jest odcień 200 Nude, mogę Ci zrobić zdj 150. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
150 moim zdaniem będzie trochę za jasny. wolę coś ciemniejszego, żeby nie wyglądać jak truposz :d myślę nad tym 180, bo ten 200 jest strasznie pomarańczowy!
dziewczyny, wybiorę się do rossmana i sprawdzę czy są jeszcze w sprzedaży bourjois healthy mix. słyszałam, że mają podobne odcienie do revlonu. gdyby nie słabsze krycie nie zastanawiałabym się nad nim ani chwili dłużej ![]()
[SIZE="2"][I]# dbam o włosy * akcja zagęszczanie * # trening z chodakowską # picie pokrzywy! Edytowane przez zerooo Czas edycji: 2013-08-15 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja miałam bourjois 123 i odcień chyba 52, a z RCS 180.
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Odp: ziaja nuno 01 - odpowiednik revlonu
To 180 powinien być dobry. Niestety dziś wyrzuciłam pustą buteleczke.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.