|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Perfumy dla faceta
Witam i o perfumy pytam
![]() Idźmy do konkretów bo wczesna pora i niema co się rozpisywać: Facet 27 lat, ubiór dość klasyczny: jeans + koszulka polo, pora roku wiadoma: lato i ciepłe dni, perfumy na żadne tam okazje tylko na cały dzień Jakieś takie że jak będę hasał ulicą to wąchająca przypadkowa kobieta sobie pomyśli: OHOOO !! Dajcie no jakieś swoje ulubione propozycje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy dla faceta
A czy facet ma jakieś preferencje ? co lubi, czego nie ? bo Zakres i skala odpowiedzi szybko może przyprawić o ból głowy
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moje propozycje:
- Zegna Intenso - Lanvin L'Homme - Serge Lutens L'eau (tego możecie używać razem ![]() - Byredo Pulp - Boston Ivy Durga
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z moim nosem problem jest taki że nie rozpoznaje jakiś tam piżmaków, sandałów i tych wszystkich nutek mi poprostu albo ładnie pachnie albo nie
![]() Dotąd używałem Fahrenheita potem Chanella Egoiste i CH212 no ale czas na zmiany a przynajmniej próba znalezienia czegoś fajnego na najbliższe 6 miesięcy. Dziękuję za dotychczasowe propozycje, macie kawiatka za to ![]() Po majówce wybiore się do sklepu na obwąchiwania więc jak jeszcze jakąś propozcje ktoś ma to może dorzucić ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- To są 2 różne ? bo znalazłem takie i nie wiem o który chodzi: - He wood - Rocky mountain wood |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Mamy początek sezonu ciepłego, więc polecę kilka dobrych pozycji do użytku na wiosnę i lato:
- Givenchy PH - Versace PH - Bvlgari PH - Rochas Aquaman - Pal Zileri Sartoriale - Matsushima Aqua Mat - Creed Aventus - Creed Vigrin Island Water - Chanel Bleu de Chanel - Chanel Platinum Egoiste - Hermes Un Jardin Sur Le Nil - L'Occitane En Provence The Vert (Green Tea) - Guerlain L'Instant PH (bardziej na jesień i zimę). To tak na szybko ![]() Ja najbardziej latem lubię używać Aventusa, Platynowego i Nilowego ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Rozchodzi się o te drugie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja od siebie jako letnie świeże i miłe perfumy polecam:
- Armani Acqua di Gio - Versace Eau Fraiche - Bvlgari Aqua Marine - Chanel Platinum Egoiste - Issey Miyake L'Eau Bleu d'Issey PH - Yves Saint Laurent PH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki za propozycje wszystkim, mam ostatnie pytanie, bo poczytałem i wybrałem kilka zapachów wśród których bym wybrał
A na tym forum w tym temacie na pewno więcej osób obeznanych ode mnie, jest gdzieś w necie (jakaś stronka, może ktoś z tego forum się tym zajmuje) żebym zamówił do domu próbki takie powiedzmy po 2ml interesujących mnie zapachów ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja bym na All poszukał próbek, niektórzy sprzedający mają całkiem spory asortyment próbek, poza tym pozostają perfumerie stacjonarne (D,S,M...).
Jak już kolega wstępną selekcję przeprowadził, to może pochwali się co tam wybrał ![]() Zobaczymy czy noszalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;33852218]Ja bym na All poszukał próbek, niektórzy sprzedający mają całkiem spory asortyment próbek, poza tym pozostają perfumerie stacjonarne (D,S,M...).
Jak już kolega wstępną selekcję przeprowadził, to może pochwali się co tam wybrał ![]() Zobaczymy czy noszalne ![]() No więc poszukiwania wstępnie zawęziłem do następujacych zapachów: Armani Aqua di Gio Armani code homme sport Hugo Boss Energise YSL L`Homme Versace Medusa pour Homme Creed green irish tweed Creed Aventus Kenzo Le Paur Home Givenchy Xeryus rouge Dsquared He Wood Rocky Mountain Wood Matsushima Aqua Mat I chyba wśród nich na coś bym się zdecydował, więc i próbek troche bym musiał zamówić ![]() Edytowane przez ksionze Czas edycji: 2012-05-01 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja gorąco namawiam do rozważenia jeszcze Platynowego Egoisty ![]() I jeszcze Kenzo PH Fresh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Platinum Egoiste mam właśnie na ukończeniu flakonik, pochrzaniłem pisząc że mam zwykłego egoiste
![]() Wsumie jest dobry ale chcę popróbować więcej a nie na 1 siedzieć Z kenzo raz miałem doczynienia - kupowałe jako prezent dla jakiejś babki z rodziny i pamiętam że bardzo dobre wrażenie zrobił, więc dorzuce go do listy Zawężona lista była by: Dsquared He Wood Rocky Mountain Wood Creed green irish tweed Creed Aventus Kenzo PH Fresh coś byś jeszcze dorzucił do listy? na próbki to w sumie spokojnie mogę ze 100 zł wydać to nie problem, ważne żeby coś fajnego dopasować ![]() Ciekawy jestem szczególnie tego Green Irish Tweed - dobry ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;33856814]Jak tak, to ok.
Całej masy zapachów nie znam, szczególnie tych lżejszych. Do listy bym dorzucił na pewno Chanel Sycomore (nie patrz, że jest damski), Estee Lauder Beyond Paradise, CK IN2U PH, a na wieczory Encre Noire PH. Nie znam, zawsze możesz zamówić próbki z Q.[/QUOTE] Dzięki to już wiem co i jak powiedz mi tylko jeszcze co to jest to Q i biore się za zamawianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;33854940]Z miejsca odpuściłbym pierwsze trzy, bo to absolutnie przeciętne zapachy, nic godnego uwagi moim zdaniem. [/QUOTE]
Acqua di Gio akurat jest spoko ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Wszystko zależy od skóry, na moim znajomym jest spoko, na mnie jest okropny
![]() Powiem tak, kobietom podobają się na facetach świeżaki, więc w ogóle mnie to nie dziwi. Założę się, że takie AdG zebrałby więcej komplementów od płci pięknej niż Jubilation XXV. Sam za tego Armaniego zgarniałem sporo komplementów, ale co z tego skoro mi się nie podobał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Nie chce zakładać nowego wątku, bo ten częściowo się pokrywa z moim pytanie. Jakie perfumy polecacie na wesele ? Zrobiło się ciepło, na co dzień używam Bvlgari Aqua Marine, Gucci PH, Masaki Matsushima Aqua Mat, Terre D'Hermes. Z góry dziękuję za propozycję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bez wahania wybrałbym Gucci PH, idealne na taką okazję, tymbardziej, że nie ma jeszcze upałów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Chciałbym kupić coś nowego. Myślałem o Chanel, Egoiste Platinum. Wesele jest w końcówce czerwca więc upalnie może już wtedy być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
sambo, Platynowy to bardzo dobry wybór bez względu na pogodę
![]() Poza tym zauważyłam, że wszystko co wymieniłeś to i Lucho bardzo lubi, a Platynowego to nawet uwielbia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Przyznaje się bez bicia, że śledzę forum od czasu do czasu i kupuje różne próbki. Te co podaje Lucho przypadają mi do gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Znasz ten zapach czy w ciemno strzelasz? Jeśli ewentualnie znasz, to kiedy mniej więcej poznałeś? Cytat:
Ale niestety Platynowy to spory wydatek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Z Platynowym strzelam bazując na opiniach. "nowy" już nie jest taki dobry ? Szczerze mówiąc i tak kupię próbki albo odlewki, niestety mam też inne wydatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepiej zanim kupisz przetestuj, bo to co dla jednej osoby jest cudo dla innej gniot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Dzieki za wskazowki. Jakies inne propozycje oprocz platynowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.