|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zwyczajna siłownia...
Witam kobietki, mam do Was pytanie, co sądzicie na temat siłowni na której nie ma bieżni, rowerka... są poprostu sztangi, różne ławeczki, urządzenia do ćwiczenia mięśni rąk, nóg, tylko jest ta siłownia niskobudżetowa tzn. kosztuje 40 zł/mies. i chciałam się poradzić co sądzicie o tym, żeby kobieta chodziła na taką siłownię, co można tam robić, jakie ćwiczenia, macie może jakieś pomysły i propozycje? polecacie, nie polecacie ?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zwyczajna siłownia...
Hmm trochę lipa, że nie ma takich urządzeń. Na początek zawsze wskakuje się na tego typu urządzenia, żeby trochę się rozruszać. A co do sprzętu i ćwiczenia poszczególnych partii ciała. Ja jak poszłam pierwszy raz na siłownie to trochę zwątpiłam. Oprowadzała mnie instruktorka, która nie uznaje ciężkich ćwiczeń dla kobiet. Odradzała mi nawet ćwiczenia na barki, mówiąc, ze kobiety nie ćwiczą barków. Jeśli nie ćwiczyłaś nigdy to polecam trening obwodowy, a co do rozgrzewki to hmm może żeby się rozruszać to bierz ze sobą skakankę i trochę poskacz, no i oczywiście nie zapominaj o rozgrzewce typu wymachy rąk itd.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nie, jeśli siłownia to tylko taka z cardio, czyli bierznie, rowerki itp.
Jak chodziłam na siłownie to ciężarki podnosiłam tylko takie małe i tylko na rozgrzanie. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
no ale jeżeli ta siłownia jest zaraz koło domu ? a przecież na rowerze można pojeździć przed, pobiegać również, wiadomo, że lepiej się to robi na świerzym powietrzu. a na siłownie to podnosić hantelki, sztangi, robić brzuszki, nie wiem...
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego tylko taka z cardio? Rozgrzewkę można zrobic i bez urządzeń do aerobów.
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Idąc na siłownie nieopłacalne jest obleganie samych maszyn typu bieżnie rowery orbitreki. Za darmo na świeżym powietrzu można zrobic trening cardio lub HIIT, ktory lepiej spali nam tłuszcz niż bieżnia. 40 zł to nie dużo, idź zobacz jak Ci się będzie podobać. Najlepiej ułóż sobie wcześniej plan określ jakis cel i zacznij diete.
|
|
#7 |
|
Rzabbocop
|
Zawsze mi się wydawało że siłownia jest od ćwiczeń siłowych
ale może się mylę ![]() Owszem, fajnie jeśli jest jakiś urządzenie aerobowe na którym można zrobić rozgrzewkę (jeśli już to polecam wybierać takie na których ćwiczy się całe ciało a nie tylko nogi - orbi, wioślarz) ale nie jest to konieczne. Z użyciem sztangi, sztangielek, ławki, można zrobić super trening
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dla osób doświadczonych- tak.
Trudno będzie na takiej siłowni osobom początkującym, które nie mają kondycji żeby ćwiczyć od razu z luźnymi ciężarami. Co do kardio- dla mnie kardio to część treningu bo tak zalecił mi mój trener. Mam niskie ciśnienie i bez kardio nie rzucam się od razu na ćwiczenia siłowe bo od tego kręci mi się w głowie po prostu. Muszę się najpierw rozgrzać i podnieść sobie ciśnienie za pomocą kardio. |
|
|
|
|
#9 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

ale może się mylę