Niszowiec na 18-stkę mężczyzny. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 13:15   #1
Anna_SA
Przyczajenie

Niszowiec na 18-stkę mężczyzny.

Cześć Dziewczyny,

na początku chciałabym się przywitać. Jestem Anna i mam wielką prośbę. Czy mogłbyście mi doradzić niszowy zapach na 18. urodziny pewnego mężczyzny? Perfumy mają być prezentem dodatkowym, więc chciałabym się zmieścić w cenie do 400 zł.
Zapach ma być męski, raczej świeży, ale nie tak banalany jak to, co jest na półkach Sephory. Sama niestety tego obszaru niszy nie znam zbyt dobrze, więc proszę Was o pomoc. Pisałam do blegerów, ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi.

I chciałabym, żeby ten zapach był dostępny przez internet. To znacznie ułatwi mi sprawę. Dziękuję i pozdrawiam.
Anna_SA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 13:39   #2
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: Niszowiec na 18-stkę mężczyzny.

Cytat:
Napisane przez Anna_SA Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

na początku chciałabym się przywitać. Jestem Anna i mam wielką prośbę. Czy mogłbyście mi doradzić niszowy zapach na 18. urodziny pewnego mężczyzny? Perfumy mają być prezentem dodatkowym, więc chciałabym się zmieścić w cenie do 400 zł.
Zapach ma być męski, raczej świeży, ale nie tak banalany jak to, co jest na półkach Sephory. Sama niestety tego obszaru niszy nie znam zbyt dobrze, więc proszę Was o pomoc. Pisałam do blegerów, ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi.

I chciałabym, żeby ten zapach był dostępny przez internet. To znacznie ułatwi mi sprawę. Dziękuję i pozdrawiam.
Do mnie nie napisałaś
Ja bardzo gorąco polecam Duel Annick Goutal, cudny , niepowtarzalny zapach na teraz ale nie tylko I do kupienia przez internet

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 13:57   #3
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Jak raczej świeży to Duel by się mieścił w tych ramach. Choć w upalne dni to raczej go nie używam, na wiosnę za to są kapitalne.
Świeżość i nisza = Creed, polecam zamówić kilka próbek w Q, choć uważam, że Aventus jest najlepszy , ale za 400 zł dużej flaszki nie kupisz, najwyżej 30 ml. 120 ml kosztuje 595 zł, ale jest wart
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 14:22   #4
Asiuuuuula
Zakorzenienie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;34264156]Jak raczej świeży to Duel by się mieścił w tych ramach. Choć w upalne dni to raczej go nie używam, na wiosnę za to są kapitalne.
Świeżość i nisza = Creed, polecam zamówić kilka próbek w Q, choć uważam, że Aventus jest najlepszy , ale za 400 zł dużej flaszki nie kupisz, najwyżej 30 ml. 120 ml kosztuje 595 zł, ale jest wart [/QUOTE]
A ja właśnie w upalne go używam , tzn. w upalne też .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 16:28   #5
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Z niszy przychodzi mi do głowy jeszcze kilka zapachów, głównie unisexy, ale zaznaczam, że nie znam ich, nie wiem jak będą się układać na facecie: Olivier Durbano Turquoise, Montale Fougeres Marines, Annick Goutal Ninfeo Mio, L`Occitane en Provence Verdon, L`Occitane en Provence Calanques.
W sumie to w niszy nie ma dużo świeżości, czy koniecznie musi być nisza?
Jednak polecałbym mainstream, 18 lat to młody wiek, młodzieniec może nie docenić niszy, a mainstream powinien go w zupełności zadowolić.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 16:44   #6
__nika__
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Do mnie nie napisałaś
Ja bardzo gorąco polecam Duel Annick Goutal, cudny , niepowtarzalny zapach na teraz ale nie tylko I do kupienia przez internet
Popieram w 100%, Duel jest niesamowity! Świeży, ale niebanalnie aromatyczny; doskonale wkomponowana jest w całość nuta takiego przaśnego, dopiero co wysuszonego słońcem siana, jest także chłodząca, relaksująca herbata... W sumie ten zapach moglibyście nosić razem.

Polecałabym także Atelier Cologne Oolang Infini Cologne Absolue - 200 ml kosztuje 420 zł (nieco przekracza budżet, ale za to wystarczy na dłuuuugo)! To jest raczej unisex, ale na męskiej skórze rozwija się (według mnie) zdecydowanie ładniej! Aromat ciemnej, niesłodkiej herbaty przeplata się z delikatnie z zapachem luksusowego zamszu, wszystko w zwiewnej, cytrusowej oprawie (niestety można mieć zarzuty do trwałości - w końcu to cologne, choć nieco bardziej stężone...).

Można także wypróbować Lutensowską nowość: L'eau Froide (zmrożone kadzidło) i może bardziej przyprawowy niż świeżakowaty - Lubin Itasca (ok. 340 zł, 75 ml).
Udanego polowania!

__nika__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 10:47   #7
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Do mnie nie napisałaś
Do mnie też nie.

Jeśli chłopak młody, a Ty rozważasz zakup w cenie do 400 zł, zerknij w zapachy Atelier Cologne. Duże flaszki, wysoka koncentracja, fantastyczny stosunek - jakość cena i zapachy świeże, a nie trącące banałem. Orange Sanguine czy Oolong Infini naprawdę się podobają.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 19:28   #8
wiedzma z podgorza
Rozeznanie

Cytat:
Witaj, Anno!
Dołączam do tych, do których nie pisałaś.
Rzutem na taśmę, choć pewnie po czasie, proponuję Vetyverio lub Oyedo od Diptyque. Oba świeże, raczej lekkie (Vetyverio nieco mniej kontrowersyjne). Nie powinny sprawiać kłopotów.

"Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu".
"Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze".

Stanisław Jerzy Lec

Obłąkane Retorty

Ż ≠ RZ
U ≠ Ó
KS ≠ X!!
wiedzma z podgorza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 00:24   #9
Anna_SA
Przyczajenie

Bardzo, bardzo Wam dziękuję. Wybrałam Oolang Infini. Spodobał się mnie i młodzieńcowi. Jesteście nieocenione.
Anna_SA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 01:02   #10
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Bardzo, bardzo Wam dziękuję. Wybrałam Oolang Infini. Spodobał się mnie i młodzieńcowi. Jesteście nieocenione.
Aaale się cieszę, że napisałaś!

Zapytać o radę to jedno, ale to, ze pamiętałaś o podzieleniu się z nami wieścią o tym, co zdecydowałaś i jak zostało przyjęte jest bardzo miłe.
Dziękuję. Miło mi, że się przydałam.

Niech się mu dobrze nosi, a Tobie miło wącha.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości