![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jedwab do włosów
byc moze jest juz taki watek...wiec jesli mi podacie do niego link to bede wdzieczna, sama nie moglam znalezc poniewaz cos sie stalo z moja wyszukiwarka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jedwab do włosów
ja polecam biosilk,uzywam go od bardzo dawna,naprawde dla mnie jest lekarstwem na koncowki i odstajace kosmyki,mozesz o nim poczytac,tzn recenzje na KWC,wklejam tu linka
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3644 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
thx...moze spróbuje ale nie wiem bo mam cienkie szybko przetluszczajace sie wlosy... a z drugiej strony sa one suche wiec za bardzo nie wiem czy je nawilzac zeby byly suche czy uzywac srodkow do przetluszczajacych wlosow?
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja tez mam cienkie,przetluszczajace sie wlosy,dlategotraktuje biosilkiem tylko koncowki,ma tez sklonnosc do obciazania wlosow,tzn u mnie to sie sprawdza,bo mam poldlugie wlosy,ktorych koncowki podkrecaja sie do gory,dlatego u mnie sie sprawdza,a co do przetluszczania...ja myje wlosy codziennie,dlatego w moim wypadku ,co do przetluszczanie nie wiem,zawsze ne wieczor mam juz tluste wlosy nawet bez biosilku,a przynejmniej poprawia ich wyglad na co dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja też używam biosilka i też mam cienkie przetłuszczające się włosy a ten jedwab jeszcze bardziej je przetłuszcza włosy są bardzo przyklapnięte używałam go przez ok. 2-3 miesiące ale były tak tłuste i przyklapnięte że w końcu go odstawiłam ale z drugiej strony nic lepiej nie nawilża końcówek więc nie wiem czy go dalej używać ale z drugiej strony on ma w składzie silicony więc nie wiem co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziś byłam u fryzjerki i powiedziała, że jedwab nadaje się ogólnie do końcówek, ale delikatnie można przesmarować nim całe włosy, z tym że jeśli są cienkie, to nakładać bardzo bardzo mało jedwabiu, przeciwnie do grubych włosów. No i to się sprawdza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a gdzie można jedwab kupić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja używałam serii "Gliss Kur" odżywka "płynny jedwab" i byłam bardzo zadowolona. Pryskałam włoski na całej długości.Nie wiem jednak czy do przetłuszczajacych włosów będzie jedwab odpowiedni. Ja mam włoski raczej suche (kręcone z natury,no i prostuję często).
Ja efekt widziałam. włoski nie puszyły się,końcówki w dobrym stanie,przyjemnie pachniały no i połysk super! P.S. Ira! cudowne butki w avatarku masz ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
allegrowowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o Biosilk i inne tzw "jedwabie", to jedwabiu są może śladowe ilości a ich główny składnik to silikony. Poza tym zawierają one alkohol, który przy dłuższym stosowaniu może włosy bardzo wysuszyć
![]() Jestem tego najlepszym przykładem ![]() ![]() Na końcówki i nie tylko bardzo dobry jest olej kokosowy, znajdziecie o nim sporo informacji na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale nad olejem kokosowym również się zastanawiam ![]() ![]() A co polecasz (polecacie) na ochronę włosków przed wysoką temperaturą?
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja to mam przekichane, z natury mam sztywne cięzkie do ułożenia włosy, też robię wszystko aby nimi jakoś 'zawładnąć' ale ciężko mi idzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze a jakbym tak od czasu do czasu go używała ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jedwab jest dobry tylko do jednorazowego użycia, ponieważ oprócz lekkiego natłuszczenia i nadania włosom blasku nic nie daje, bo nie odżywia włosów. Po umyciu włosów spłukuje sie i znowu trzeba go wmasować we włosy. I faktycznie po dluzszym stosowaniu zamiast poprawiac jakość wlosow to tylko je niszczy i wysusza ;].
Przereklamowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak uważam ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Po za tym najlepsza i najskuteczniejsza dla włosów jest pielegnacja od środka i warto zainwestować w dobre tabletki i stosowac dietke bogatą w witaminy i minerały
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
powinnas uzywac dobrej prostownicy. Włosy susz zimnym powietrzem. Kupuj odżywki nawilżające. Ja polecam kopres z apteczki babuni Joanny, odzywke nawilzajaca Ziaja, a nawet odzywke z biedronki nawilzajaca, ja jej uzywam i jestem zadowolona.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jedwab
Mam pytanko, od jakis 2 tygodni stosuje jedwab do włosów firmy Loton.Ktoś go może już stosował lub stosuje??Bardzo proszę o napisanie efektów jakie daje ten kosmetyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedwab
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
a ja stosuje jedwab w plynie silk moc natury wax kazdego dnia po 6,7 kropli smaruje nim cale wloski i jestem bardzo zadowolona super nawilza moje wloski a mam cienkie i rozjasniane do tego stosuje balsam z jedwabiem tylko trzeba go splukac i takze jestem zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
No to ja mam pytanie
![]() Jedwab niszczy włosy po czasie, tak samo jak inne silikony. Ale ja nakładam go na końcówki, gdy nie mogę ich po myciu rozczesać, tzn. żeby nie zniszczyć włosów szarpaniem grzebieniem. W tym wypadku co jest gorsze - jedwab i normalne rozczesywanie czy brak jedwabiu i niszczenie końcówek rozczesywaniem??? Muszę zainwestować w olej, ale póki co chcę skończyć Biosilka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele dziewczyn na Wizażu chwali jedwab firmy L'Biotica- możesz znaleźć go na KWC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedź - mam próbkę jedwabiu z l'biotici, użyłam ze trzy razy i też jest spoko.
A swoją drogą chyba lepiej przestawić się na oleje - naturalne a efekt podobno lepszy ![]() U mnie w zielarskim kosztuje 9zł za 150g ![]() Więc może... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
nie uwazam aby jedwab niszczyl moje wloski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Kupiłam wczoraj jedwab Farouka ten Biosilk. Używacie go na mokre czy suche włosy, bo nie bardzo wiem co i jak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak w ogóle, to jedwabiu można używać zarówno na wilgotne, jak i na suche włosy i wystarczy naprawdę kropla lub dwie. ja bym z tym biosilkiem uważała- na początku efekt jest niesamowity, ale później może być końcówkom potrzebna mocniejsza terapia, własnie przez ten alkohol. pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Dzięki weegirl. Muszę koniecznie odżywić moje kudełki, ale nie alkoholem. Poszperam jeszcze na wizażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.