|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym przytyć. Pomocy!
Hej dziewczyny
Mam do Was takie pytanko. Czy macie jakąś sprawdzoną dietę, aby przytyć? Mam 16 lat, 168 cm wzrostu i ważę 49 kg. Chciałabym przytyć, ale nie potrafię. Staram się jeść wszystko oprócz mięsa, które po prostu nie przechodzi mi przez gardło. Przez to, że jestem taka chuda wyglądam okropnie. Mam krzywe nogi, bardzo mały biust i kościste ramiona Wszyscy mi mówią, że gdybym przytyła kilka kilo to wtedy wyglądałabym jak kobieta. Wiem, że mój dość gruby tyłeczek i wystający brzuszek (mam nieproporcjonalną budowę :/) trochę się zwiększą, ale postaram się regularnie ćwiczyć i rzeźbić te partie ciała, które mi przeszkadzają. Mam nadzieję, że mi pomożecie, z góry dziękuję |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
jedz rzeczy bardzo wysoko kaloryczne (makaron,ziemniaki,bialy chleb czekoladaitp)
Oraz moze cwicz na mase??? 3maj sie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chciałabym przytyć. Pomocy!
Znacznie trudniej jest czasem przytyć chudzielcom, niż schudnąć osobom otyłym. Niektórzy zalecają dużo jesć,ale nie jest to rozwiazanie z 2 powodów:
1.Wtedy tyje sie na całym ciele, a nie tylko w biuście, ramionach,itp. 2.Nadmiar jedzenia,czyli jedzenie "na siłę" zakłóca metabolizm. Psuje się wtedy trawienie,pojawiają sie wszelkie objawy niestrawnosci... Często osoby szczupłe chcą przytyć,nabrać ksztatów. Zobacz, Ty masz dopiero 16 lat, Twoje ciało się jeszcze kształtuje, rozwija. Myślę,że warto poczekać na pełne ukształtowanie sylwetki. A tak wogóle to proporcje jakie podałaś nie są wcale takie złe(pomijając nawet Twój wiek).Znam wiele kobiet, które w pełni dojrzałe nie osiągnęły Twojej wagi. Dlatego chyba nie ma się czym martwić. Głowa do góry, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mycha
![]() Ja mam dokładnie taki sam problem: chcę przytyć, do tego mam kościste ramiona, krzywe nogi, prawie zero biustu i wystające przez skórę żebra i kości biodrowe . Ważę 52 kg przy 169 cm wzrostu, a mam 25 lat.Ty dziewczyno masz jeszcze szansę przytyć, nabrać kobiecych kształtów, bo ciągle jeszcze dojrzewasz. Rozumiem, że chcesz coś zmienic sama, ale pociesz się, że może natura sama jeszcze wszystko wyreguluje .W kazdym razie podłączam się do wątku i też jestem ciekawa, co Wizażanki - zwłaszcza te fitnessowe - poradzą nam na przytycie .T3m się zdrowo i powodzenia w dążeniu do celu, Ania
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
podobnie jak Kumi uwazam, ze "totalne rozbestwienie"
w spozywaniu pokarmu moze przyniesc wiecej szkod niz oczekiwany przez Was skuces.Mycha jestes jeszcze mloda, istnieje prawdopodobienstwo, ze nabierzesz jeszcze "ksztaltow". nie zaburzaj sobie procesow metabolicznych natomiast Tobie Agniesiu Aniu moge polecic cos, czego Mycha nie powinna sie jeszcze podejmowac. zastanow sie, czy chcialabys przybrac na masie miesniowej. sposob moze nie szybki, ale powinien Ci sie spodobac
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny
nic się nie odzywacie, a my chude chudniemy jeszcze bardziej z niecierpliwości Chyba dużo łatwiej jest znaleźć dietę odchudzającą niż tuczącą. Tylko nie piszcie, że najlepszy jest fast-food 3x dziennie .Na poważnie: czy znacie dietę, która pozwala przytyć w miarę równomiernie. Chodzi o to, żeby wszystko, co zjem, nie poszło np. w biodra albo w uda, tylko przykryło wastewką te nieszczęsne wystające stawy i kostki .Pozdrawiam
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie ma sie takiej pewnosci, a kobiety juz tak sa zaprogramowane, ze najpierw tyja w okolicy bioder, ud i brzucha- taka nasza natura. moglabys wyprobowac diete wysokoweglowodanowa, ale czy jest sens ryzykowac?
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chcesz przytyć 0,5 kg na tydzień to radzę Ci jeść 500 kcal dziennie więcej niż zwykle (np. gruby plasterek sera żółtego to już te 100 kcal więcej
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
chleb ze smalcem !!!!!!!!!! i ze skwarkami !!!!!!!!! nie ma lepszego sposobu żeby przytyć, widzialas kiedys zeby ktoś chudy jadł chleb ze smalcem i ze skwarkami ???????? nie ma bata
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!!
Ja chcąc przytyć jadłam często jedzonko dla dzieci ponieważ te kaszki mają dużo kalorii. I w ciągu miesiaca przytyłam ze 2 kg,ale potem przestałam to jeśc i znowu schudłam. Teraz waże 48 kg przy wzroście 164 Mało mało mało ale się postaram to pewnie do lata się uda z 5 kg przytyć
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez winner Czas edycji: 2007-08-06 o 10:40 |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was szczuplutkie
wiem jak to jest być szczupłym bo samam taka jestem,tyle tylko,że ja zawsze mimo drobnej budowy miałam i mam kobiece kształty,tzn duży biust i bioderka,ale to już takie geny.Szczerze mówiąc to osobom o drobnych kościach mającym genetyczne predyspozycje do bycia szczupłym naprawde bardzo ciężko jest przytyć,a jak juz się uda to nie tam gdzie trzeba .Mogę wam doradzić odżywki,po których podobno się bardzo tyje(coś wiecej jest o nich opisane w wątku ,,brak pupy'') , a także dużo informacji w wątku ,,jak przytyć'' któraś z dziewczyn podawała także ozywkę na przytycie dmowej roboty,zawierającą dużo kalorii.Jak nie znajdziecie tego przepisu to postaram się wrzucić go na stronkę.Poszukajcie troszke w wątkach,a napewno znajdziecie troche informacji.Pozdrawiam.:cm ok: |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Wszyscy mi mówią, że gdybym przytyła kilka kilo to wtedy wyglądałabym jak kobieta. Wiem, że mój dość gruby tyłeczek i wystający brzuszek (mam nieproporcjonalną budowę :/) trochę się zwiększą, ale postaram się regularnie ćwiczyć i rzeźbić te partie ciała, które mi przeszkadzają. Mam nadzieję, że mi pomożecie, z góry dziękuję 

3maj sie
. Ważę 52 kg przy 169 cm wzrostu, a mam 25 lat.