|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ból kości ogonowej
Witam! Od około tygodnia odczuwam silny ból kości ogonowej, szczególnie przy siedzeniu oraz leżeniu na plecach. Jakiś miesiąc temu zaczęłam wykonywać ćwiczenia na twardej podłodze (brzuszki itd). Poza tym prowadzę siedzący tryb życia. Co mi dolega? Czy może to być złamanie kości ogonowej? Czym może to być spowodowane? Jak pozbyć się bólu? Niestety w tym tygodniu nie mam możliwości wizyty u lekarza, dlatego bardzo proszę o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ból kości ogonowej
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A nie robi Ci się żadna narośl na "końcu pleców" że tak napiszę? Bo mogą być różne powody tego bólu, od lekkiego obicia od ćwiczeń np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Żadnej narośli nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Promieniuje ten ból do nogi? Czujesz go tylko przy ucisku na podłoże, czy od tak po prostu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Promieniuje trochę na lewy pośladek. Cały czas czuję ból, ale jak siadam/kładę się to jest on silniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A schudłaś może ostatnio? Jeśli od niedawna wykonujesz te ćwiczenia i zbiega się to z momentem pojawienia się bólu to bardzo możliwe, że po prostu obijasz tę kość
![]() Wiele osób tak ma. Ja nie mogę na podłodze robić żadnych ćwiczeń na plecach/brzuchu, bo kość ogonowa i biodrowe za bardzo wystają ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli promieniuje do pośladka, to ból ma związek z układem nerwowym. Czy to rwa kulszowa (nie musi promieniować wzdłuż nogi, ale może), czy to przepuklina krążka międzykręgowego, ciężko przez internet ocenić. A to ma znaczenie, ponieważ należał w takiej sytuacji rozpocząć dość silne leczenie przeciwbólowe, rehabilitacyjne, aby nie pogłębiać na przyszłość problemu. Tylko mówię, przez internet to możemy sobie gdybać i nikt Ci nie powie, jaki jest wynik badania neurologicznego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Raczej nie schudłam ostatnio
![]() Boli cały czas, ale spokojnie, w przyszłym tygodniu na pewno odwiedzę lekarza. Dziękuję wszystkim za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.